Decathlon opent volgende maand aan het Vredenburg | De Utrechtse Internet Courant Decathlon opent volgende maand aan het Vredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Decathlon opent volgende maand aan het Vredenburg

Decathlon opent volgende maand aan het Vredenburg
Het pand tijdens de renovatie.
Sportwinkel Decathlon opent 16 oktober aan het Vredenburg. De Franse keten komt in het voormalige pand van de C&A, dat nu volledig gerenoveerd wordt.

Sportwinkel Decathlon opent 16 oktober aan het Vredenburg. De Franse keten komt in het voormalige pand van de C&A, dat nu volledig gerenoveerd wordt.

Het gebouw op de hoek van het Vredenburg en de Sint-Jacobsstraat in Utrecht is de afgelopen maanden flink onder handen genomen.

De volledige gevel is gerenoveerd en ook de binnenkant wordt aangepakt voor de nieuwe huurder: sportwinkel Decathlon. De locatie van de Franse keten opent op 16 oktober de deuren.

Lang zat hier een vestiging van C&A, ook de traverse vanuit de Bijenkorf liep naar dit pand. Deze loopbrug werd in 2016 gesloopt waarna ook de Bijenkorf een opknapbeurt kreeg. In 2017 sloot de C&A.

9 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Goh. Wat zullen ze een spijt hebben dat ze niet voor weinig het prachtige Hudson Bay pand kunnen huren nu 🙂

 2. Peet

  Prachtig gerenoveerd
  Complimenten
  Past in de binnenstad
  Eindelijk ergens goed over nagedacht

 3. Fred

  Ik vraag me alleen wel af hoe lang die winkel stand zal houden.
  Is er werkelijk zoveel vraag naar die artikelen die zij verkopen ? Hoeveel klanten zullen er binnen komen ?
  Het zal me niets verbazen als ook dit na 2 of 3 jaar weer gesloten is.

 4. Erik

  @Fred:
  In ongeveer elke andere stad in Nederland loopt Decathlon erg goed, waarom zou dat hier dan anders zijn?

 5. Bernhard

  @Fred: Het is een soort sport- en kampeerwinkel met een heel breed assortiment. Van sportbroekjes tot een gasstelletje voor op de camping, zeg maar. Bever meets Intersport. Denk dat ze door dat grote aanbod en de A-locatie wel een tijdje vol kunnen houden. Voor Kathmandu en Bever zie ik het wel somber in. Decathlon is namelijk veel goedkoper.

 6. Ton

  Knap hoe het gelukt is om dezelfde baksteen in de juiste kleur opnieuw te produceren. En gelukkig is het mooie metselverband van de oudere zijgevel weer herhaald.
  Jammer zijn de lelijke verticale bouwnaden, het weglaten van het ruitpatroon in het metselwerk, het rechttrekken van de ‘kroonlijst’ met balustrade i.p.v. het oude ritme, het weglaten van het hekwerk op de kroonlijst en het niet herhalen van het ritme van 2- en 3-ruits ramen.
  Typerend is dat nu de zijgevel en zelfs de achtergevel een hoogwaardigere en meer gedetailleerde afwerking hebben dan de voorgevel.
  Als je ‘retro’ bouwt doe het dan ook goed.

 7. Herman

  Mooi pand hoor, die hoek is enorm opgeknapt met de Bijenkorf en de Jacobistraat.
  @Fred Dit soort winkels heeft de toekomst, wel eens één van binnen gezien? enorme collectie sportspullen voor scherpe prijzen. Heel Frankrijk staat er vol mee en ze zijn nu Nederland aan het veroveren.

 8. peter R.

  @Fred
  Decathlon is een groot succesverhaal. Redelijk goed spul tegen een heel scherpe prijs. Ik vrees eerder voor Kathmandu aan de Oude Gracht en Perry Sport (of is die alweer weg?)…

 9. Syl

  Ik vind het pand werkelijk prachtig, de ronde hoekramen, de gevel en bovenste daketage en overkappende rand etc. Het zal wel anders heten, maar dit is wat ik zie. Het siert de straat en binnenstad enorm.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).