Donutketen Royal Donuts opent winkel aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht Donutketen Royal Donuts opent winkel aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht

Donutketen Royal Donuts opent winkel aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht

Donutketen Royal Donuts opent winkel aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht
Donutketen Royal Donuts opent binnenkort de eerste winkel in Utrecht. Royal Donuts komt aan de Lange Elisabethstraat 32, in het pand waar voorheen Tele2 zat.

Donutketen Royal Donuts opent binnenkort de eerste winkel in Utrecht. Royal Donuts komt aan de Lange Elisabethstraat 32, in het pand waar voorheen Tele2 zat.

De winkel in Utrecht is 347 vierkante meter groot, waarvan 127 vierkante meter op de begane grond. Het wordt daarmee volgens Royal Donuts een van de grootste filialen van het bedrijf in Nederland.

Royal Donuts staat bekend om kleurrijke, versierde donuts en berlinerbollen, waarvan een groot deel veganistisch is. De winkel verkoopt donuts in tientallen smaken. Ook sociale media spelen een rol in het succes van de keten. “Consumenten, vooral de jongere generaties, vinden het leuk om foto’s van voedsel te posten dat er ‘mooi’ uitziet. Op die manier krijgen ze meestal veel likes van anderen die er graag naar kijken en het ook willen proberen.”

Tekst loopt door onder de foto

De Duitse franchiseformule heeft sinds vorig jaar ook winkels in Zwolle, Nijmegen, Arnhem en België. Naar eigen zeggen opent het bedrijf momenteel maandelijks zes winkels per maand in Europa.

23 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Welkom! Goedkope vette suikerbommen; daar is de gemiddelde Utrechter (culinair een holbewoner) gek op. Ongetwijfeld dat dit een groots commercieel succes zal worden.

  Good luck en op naar prachtige winsten!

 2. Ton

  Waarschijnlijk kregen ze geen vergunning voor Overvecht ?

 3. Erwin

  De langverwachte kwaliteitsimpuls voor het wegkwijnende centrum…

 4. buurtbewoner

  want obesitas is zo goed voor je?

 5. Yoshua

  Kan wel begrijpen dat de jeugd helemaal in extase is met deze nieuwe donuts winkel.
  Ik was ook helemaal in extase met de komst van de mac, KFC, Pizzahut, Burger King, zelfs de komst van Skychannel op de kabel was een happening van jewelste.

 6. Bromsnor

  Tja, soms is Bromsnor het gewoon eens met Scherpschutter.

 7. Harry

  Ik ga Tele2 missen, je ziet steeds vaker dat dit soort specialistische winkels uit het centrum verdwijnen. Waar moet ik nu heen met al mijn vragen over Tele2, online zeker?!

 8. Tinus

  De verloedering nabij. Deze keten past ook prima op het mislukte stationsplein.

 9. Willem

  Nog even en je hebt h.e.l.e.m.a.a.l. niks meer te zoeken in de winkelstraten in het centrum. Wat wegkwijnende kleding- en schoenenwinkels, een paar pop-up winkels, belwinkels en veel leegstaande panden. En dan nu nog een donutwinkel. Supertriest.

 10. JdV

  Mooi man. Het is vegan, dus dan moet het wel goed zijn, toch?
  O nee, een patat speciaal met een kaassouflee is ook vegan. Maar gelukkig is vegan hardstikke hip, gezond en uitstekend voor de planeet. Proest.

 11. Karla

  Tja, ik begrijp dat de leegstand moet worden aangepakt, en dat vind ik ook, maar ik word wel heel erg droevig van dit kijk- en fotografeersnoep. Ik zie liever een speciaalzaak met dingen waar ik ook wat aan heb.
  Aan de andere kant vind ik ook niet dat de gemeente dit verbiedt wegens geen Healthy Urban Living want iedereen mag eten wat ie wil.
  Maar ik word er wel heel erg bedroefd van dat dit blijkbaar is “wat de consument wil”. En nog droeviger word ik van het feit dat een poffertjeskraam in Overvecht niet mag wegens vermeend overgewicht, maar dat de binnenstad wel mag worden volgestopt met dit soort hoogcalorische vieze bagger die alleen maar goed is om op de foto te gaan. Is ook voedselverspilling, eigenlijk.

 12. Suze

  Er mag geen poffertjeskraam in Overvecht maar blijkbaar mag de gemiddelde Utrechter wel vieze, vette en kleurstofrijke rommel eten, hoera

 13. BdV

  @Ton – Haha! Scherp.

 14. bawang putih

  en dan gek opkijken dat het aantal mensen met overgewicht alsmaar blijft toenemen??

 15. Scherpschutter

  @Willem

  Ja, dat is inderdaad vrij triest, maar zolang de gemeente de lasten maar blijft verhogen, het centrum verder onbereikbaar maakt voor automobilisten en marketing vrijwel onmogelijk maakt (denk aan folders etc), tezamen met een rijksoverheid die personeel steeds duurder maakt het en het geld verwoest heeft, zal dit alleen maar verder doorzetten.

  Om een winkel commercieel succesvol te runnen in het centrum van Utrecht heb je giga marges over. Goedkope producten middels marketing flippen voor de hoofdprijs (zoals donuts of fastfood), om vervolgens middels internationale ketens belasting te ontwijken. Er is simpelweg bijna geen andere methode meer om een winkel succesvol draaiende te houden.

  Als Utrecht (en Nederland) dezelfde politieke keuzes blijft maken, zal het centrum volledig ten onder gaan. Ik geef het nog 5 jaar…De tijd raakt op.

 16. Peet

  Nog meer suikerbommen in de binnenstad

 17. Butch

  Scherpschutter: Beangstigende voorspelling! Laat niemand erachter komen dat je dit 10 jaar geleden al net zo hard riep (en waarschijnlijk ver voordat DUIC bestond, op een ander forum). Je blijft maar voorspellen dat de ondergang nabij is, wat steeds belachelijker wordt, hoe langer het duurt.

  Voorzichtige conclusie: je roept maar wat, 10 jaar geleden, nu en over 20 jaar nog. De kans is echter groter dat de dynamische binnenstad wel weer een nieuwe weg vindt.

 18. Scherpschutter

  @Butch

  “De kans is echter groter dat de dynamische binnenstad wel weer een nieuwe weg vindt.”

  Ah. Mijnheer is een zakelijke kenner. Op magische wijze zal een weg worden gevonden.

 19. Anlies

  JdV weet overduidelijk niet wat vegan betekent (kaassoufle?! Mayonaise?)

 20. Binnenstadbewoner

  Wat een paniekreacties hier. Van een donut of een poffertje valt iedereen heus niet dood neer hoor. En niemand douwt het door je strot.

 21. Koel Hoofd

  Wat, geen sociale poffertjes aan de buitenrand maar wel commerciele donuts in het centrum? Hoeveel steekpenningen heeft Royal Donuts aan de gemeente betaald?

  @Scherpschutter 15/9/2021 – 8:44
  Ik hou het op 10 jaar. Immers, big wheels turn slow

 22. UTRECHTSE JANTJE

  Ik ben het helemaal met @ Binnenstadbewoner eens , zo af en toe zo’n smakelijke Donut naar binnen werken is best lekker hoor , we zijn immers ook allemaal al gestopt met roken natuurlijk ! dus jezelf zo af en toe belonen kan geen kwaad , als het maar met mate gebeurd , en er is weer ‘n winkelpand verhuurd hé .. ook goed tegen de leegstand !!!

 23. Claudia

  Hartstikke goed! Daar zaten we echt op te wachten:-(

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).