Eerste huurders voormalig postkantoor Utrecht aan Neude bekend: Bever en Foodmarkt | De Utrechtse Internet Courant Eerste huurders voormalig postkantoor Utrecht aan Neude bekend: Bever en Foodmarkt | De Utrechtse Internet Courant

Eerste huurders voormalig postkantoor Utrecht aan Neude bekend: Bever en Foodmarkt

Eerste huurders voormalig postkantoor Utrecht aan Neude bekend: Bever en Foodmarkt
Artist impression van Post Utrecht
Er wordt momenteel nog flink verbouwd in het voormalige postkantoor aan de Neude, dat Post Utrecht zal gaan heten. Naast de Centrale Bibliotheek en een fietsenstalling van de gemeente, komt er ook een Foodmarkt, lifestyle winkel en Bever.

Er wordt momenteel nog flink verbouwd in het voormalige postkantoor aan de Neude, dat Post Utrecht zal gaan heten. Naast de Centrale Bibliotheek en een fietsenstalling van de gemeente, komt er ook een Foodmarkt, lifestyle winkel en Bever.

De ontwikkelaar a.s.r. real estate maakt nu bekend dat contracten zijn getekend met Bever Buitensport, Søstrene Grene en Ahold voor de winkelruimtes in Post Utrecht. Ahold gaat de Foodmarkt in het souterrain invullen met een nieuw te ontwikkelen concept.

Met deze nieuwe namen is Post Utrecht voor 90% verhuurd. Eerder werden al overeenkomsten gesloten met Bibliotheek Utrecht voor de vestiging van de nieuwe Centrale Bibliotheek en met de gemeente Utrecht voor de exploitatie van de fietsenstalling met ruim 1000 fietsplekken.

Multifunctioneel complex

Het voormalige postkantoor aan de Neude in het hart van Utrecht wordt omgebouwd tot het multifunctionele complex Post Utrecht waarin de nieuwe Centrale Bibliotheek, winkels, een foodmarkt, horeca en een fietsenstalling worden gevestigd. Als alles volgens plan verloopt, wordt Post Utrecht vanaf medio 2019 gefaseerd opgeleverd, zodat de winkels hun deuren voor het publiek kunnen openen.

Ahold huurt ruim 1800 m² in het souterrain met een nieuwe entree aan de Potterstraat. Hier wordt invulling gegeven aan een geheel nieuw concept van Ahold met een Foodmarkt. Bever Buitensport realiseert een nieuwe winkel van ruim 1300 vierkante meter over twee verdiepingen aan de Oudegrachtzijde en Søstrene Grene is een Deense lifestyle winkel met producten voor in en om het huis. Die winkel in Post Utrecht beslaat 300 vierkante meter.

15 Reacties

Reageren
 1. Folks

  Gelukkig niet gesloopt…..?
  Wijzer geworden door de jaren heen,B en W bedoel ik…….

 2. Pieter post

  Wat zou het toch handig zijn als er hier een Postnl servicepunt kwam..

 3. wUm

  Nieuwe formule…
  Het Smulplein, onder de V&D, ook al bijna veertig jaar geleden…

 4. UtrechtseSjoerd

  Er wordt duidelijk weer gekozen voor het geld en niet voor een meerwaarde voor de stad. Supermarkt van Boon zit daar al praktisch om de hoek. Een extra supermarkt heeft volgens mij totaal geen meerwaarde.

 5. Wim

  Wat moeten we met nog een buiten rommelzaak

 6. Cico

  Wat een lelijke nieuwbouw in zo’n mooi monumentaal pand. Waarom kan het niet classy en moet het weer 1 grote reclamezuil worden? Nogal een degradatie

 7. Wim

  Was het maar dat het zo classy eruit zou gaan zien nee stioppen we er een camping en buiten kampeer winkel in.

 8. Isabelle

  Bever, mijn favoriete reisspullenzaak met de aardigste medewerkers! Ik zie de klamboe en bamboe al vrolijk hangen in het mooiste (voormalig) postkantoor van Nederland. Helemaal goed!

 9. BIEBopNEUDE

  We hebben het tijdens de actie om het gebouw te behouden en open te houden voor het publiek al vaak verteld. Het behoud van het gebouw met daarin een grote publieke functie, de bibliotheek, is zonder de commerciële exploitatie van een deel van het gebouw onmogelijk. In verband daarmee, en in verband met veiligheid en modernisering, milieu-eisen etc zijn aanpassingen nodig. Maar Utrecht en haar inwoners krijgen daar heel veel voor terug. Met als grootste pluspunt dat de monumentale hal van het oude postkantoor altijd voor iedereen toegankelijk zal zijn.

 10. Raymond

  Jammer van de Bever, maar wel goed voor de bieb. Ik had er zelf ook leukere winkels verwacht, maar niet alles is mogelijk.

 11. Zonnewende

  Blij met de Bever in de oude bieb!
  Leuke etalages die aan vakantie doen denken…
  En Utrecht verdiend een grotere Bever.

  En ik verwacht een Foodmarkt zoals Marqt. Als AH slim is tenminste. Het zal vast niet een tweede Boon worden. Overigens ben ik benieuwd of Marqt zelf benaderd is en zo ja waarom die het niet geworden is. Had bij uitstek gepast qua sfeer.

  Dus prima keuzes wat mij betreft.

 12. Katrijn

  Bever, Marqt, allemaal grote ketens waar ik niet op zit te wachten. Dat Postnl Servicepunt, dat lijkt me wel wat.

 13. Jasper

  Een PostNL servicepunt zou hier inderdaad niet misstaan. Echt idioot dat je hiervoor nu naar Voorrstraat moet waar er ook 2 dichtbij elkaar zitten. PostNL en Ahold, doe je werk!

 14. Stefan

  Geen apple store 🙁

 15. Fred

  In die foodmarket is vast nog wel plaats voor Toko Mitra

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).