Geen Jumbo Foodmarkt maar City-concept opent binnen paar maanden bij Hoog Catharijne Geen Jumbo Foodmarkt maar City-concept opent binnen paar maanden bij Hoog Catharijne

Geen Jumbo Foodmarkt maar City-concept opent binnen paar maanden bij Hoog Catharijne

Geen Jumbo Foodmarkt maar City-concept opent binnen paar maanden bij Hoog Catharijne
In het pand rechts op de foto komt de Jumbo City
Binnen drie maanden wil Jumbo de deuren openen van een nieuwe vestiging bij Hoog Catharijne in het gebouw waar voorheen V&D en Hudson’s Bay zaten. Wel heeft het bedrijf besloten om geen Foodmarkt-locatie maar een City-vestiging te openen.

Binnen drie maanden wil Jumbo de deuren openen van een nieuwe vestiging bij Hoog Catharijne in het gebouw waar voorheen V&D en Hudson’s Bay zaten. Wel heeft het bedrijf besloten om geen Foodmarkt-locatie maar een City-vestiging te openen.

Het gerenoveerde gebouw langs de Catharijnesingel staat nu grotendeels leeg. Het pand is verbonden met winkelcentrum Hoog Catharijne en alleen Primark gebruikt nu een gedeelte van het grote pand. Vroeger zat V&D hier en onlangs vertrok Hudson’s Bay ook.

Jumbo had de opening van een winkel in dit pand al eerder aangekondigd. Het bedrijf neemt overigens niet intrek in de leegstaande ruimte van Hudson’s Bay.

Het supermarktconcern zou eerst van plan zijn geweest om een Jumbo Foodmarkt hier te openen, maar het bedrijf heeft besloten om een Jumbo City te starten.

Concepten

De supermarkt hanteert verschillende concepten voor haar winkels. Het City-concept wordt omgeschreven als een ‘stadse gemakswinkel’ voor binnenstadbewoners en -gebruikers. Jumbo beschrijft het zelf zo: “Zij kunnen voor hun dagelijkse boodschappen in de buurtwinkel terecht. Zowel food als non-food producten die voorzien in de dagelijkse behoeften zijn verkrijgbaar.”

Overigens is er, net zoals bij een Foodmarkt, wel veel aandacht voor verse maaltijden.  “Klanten vinden er een ruim aanbod aan smakelijke en verse maaltijden die overeenstemmen met de eetmomenten van de dag. Zo komt de foodbeleving ook in deze winkels sterk naar voren.”

Naast de Jumbo City komt er ook een vestiging van La Place. De winkel moet in het eerste kwartaal van dit jaar opengaan.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Sjors

  Wat ontzettend leuk dat er ook (1) La Place erbij komt.

 2. E westerhoff beekink

  Hoop op een la place op de bovenste verdieping met uitzicht over de binnenstad zou welkom zijn voor veel utrechters

 3. Kisa

  Eindelijk non-food prodcuten die voorzien in mijn dagelijkse behoeften!

 4. Michiel Knol

  Fijn dat er nu eindelijk een Jumbo in het centrum komt. Die Jumbo City winkels in andere steden zijn mooie winkels met veel verse maaltijden en totaal niet te vergelijken met een Albert Heijn To Go. De combinatie met een La Place is een hele goede zet.

 5. M

  Jammer. Wordt dus een soort to-go Jumbo voor de snelle boodschap. Ik vind het City concept in de andere steden enorm tegenvallen. Vraag me af of ze dan nog bestaansrecht hebben in HC met twee AH’s in de buurt. La Place zal wel aardig publiek trekken.

 6. jeffrey

  Beetje jammer dat het geen Foodmarkt wordt. De AH domineert nogal in het centrum en ik kom toch liever niet bij de AH

 7. Lcs

  Ik hoop op een volwaardig alternatief voor die eeuwige AH in de binnenstad. Als Jumbo City vergelijkbaar is met de AH to go of de Spar op de Mariaplaats zal ik er weinig komen vrees ik.

 8. Henk Janssen

  Een soort Spar dus, of heb ik dat verkeerd? Er zit iig al een Spar op de Mariaplaats.

 9. erwin

  behoorlijke tegenvaller voor HC wederom…

 10. thomasje

  Ik vind dit echt waardeloos van Jumbo. Ik kom ook niet graag bij AH en zit al een jaar te wachten op de beloofde foodmarkt, nu gaat het helemaal niet meer door.
  Echt een domper!!!

 11. Ton

  Ik lees niets over vierkante meters maar het supermarktconcert ‘Foodmarket’ zal wel meer een symfonieorkest zijn en het supermarktconcert ‘City’ dan meer een bluesband ?

 12. Koel Hoofd

  Voegt niets toe, breekt niets af, het is slechts opvulling van kostbare leegstaande retailruimte.

 13. Fred

  Foodbelevenis. Weer zo’n jeukwoord.

 14. VincentZ

  Fijn dat La Place terugkeert. Over dat foodconcept heb ik zo mijn twijfels. Eind jaren negentig was in dezelfde ruimte een vergelijkbare winkel met veel vers gemaakte afhaalmaaltijden en luxere producten. In die tijd was de concurrentie veel minder, AH to go bestond nog niet, laat staan de Spar of de Boon. Desondanks bestond dit concept slechts enkele jaren en is het in de vergetelheid geraakt. Maar wellicht zijn de tijden in het voordeel veranderd. Hoewel, destijds voegde het iets toe, nu in het geheel niet er is simpelweg niet meer aanbod dan in de directe omgeving. Een foodstore had wat dat betreft meer kans van slagen.

 15. Mark

  Jammer! Er zijn al zoveel gemakswinkels in de stad. Een Jumbo Foodmarkt had wat extra’s toegevoegd…

 16. Heika westerhuis

  Ben op zoek naar een baan. Hebben ze nog iemand nodig bij de jumbo?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).