Gemeente roept Utrechtse supermarkten op om openingstijden tijdens Paasweekend te verruimen | De Utrechtse Internet Courant Gemeente roept Utrechtse supermarkten op om openingstijden tijdens Paasweekend te verruimen | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente roept Utrechtse supermarkten op om openingstijden tijdens Paasweekend te verruimen

Gemeente roept Utrechtse supermarkten op om openingstijden tijdens Paasweekend te verruimen
De gemeente Utrecht roept supermarkten en andere winkeliers in de levensmiddelenbranche op om gebruik te maken van ruimere openingstijden tijdens het Paasweekend. Daarvoor worden nu sneller ontheffingen verleend. Zo kunnen de aantallen klanten beter over de dag verspreid worden.

De gemeente Utrecht roept supermarkten en andere winkeliers in de levensmiddelenbranche op om gebruik te maken van ruimere openingstijden tijdens het Paasweekend. Daarvoor worden nu sneller ontheffingen verleend. Zo kunnen de aantallen klanten beter over de dag verspreid worden.

Om in het paasweekend iedereen de gelegenheid te geven boodschappen te doen, kunnen supermarkten en andere winkels in de levensmiddelenbranche in Utrecht hun openingstijden voor zon- en feestdagen verruimen. De ondernemers kunnen een avondontheffing aanvragen  zodat ze ook tussen 19.00 en 22.00 uur open kunnen zijn.

Utrechters kunnen in veel supermarkten al terecht op zon- en feestdagen van 10.00 tot 22.00 uur, omdat die winkels al een ontheffing hebben. De gemeente roept nu ook andere supermarkten en winkeliers in de levensmiddelenbranche op, om vooral gebruik te maken van de ruimere openingstijden. Bezoekersaantallen kunnen zich dan  meer over de dag spreiden.

Uitzondering

Als winkeliers de ontheffing op Goede Vrijdag (10 april) al in willen laten gaan kunnen zij de aanvraag zo snel mogelijk indienen. Normaal duurt het een aantal weken voordat de ontheffing in kan gaan.

Wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken): “Voor nu maken we een uitzondering en stellen alles in het werk om de winkelier zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. De ontheffing geldt voor een langere periode, dus ook na de ‘corona-tijd’.”

Veel supermarkten en winkels in Utrecht hebben zelf al maatregelen genomen om bezoekersaantallen in de winkels te reguleren. Daarnaast zullen zij ook zorgen voor voldoende voorraad en een snelle aanvulling van de producten in de winkels.

11 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Ik stel voor dat de Gemeente zich voortaan helemaal niet meer bemoeit met de openingstijden van winkels. Dat kunnen winkeliers prima zelf. Door de shredder met al die onzinnige en totaal overbodige regelgeving.

  Kosten bespaard. Bureacratisch geneuzel weg. Omzetten en vrijheid verhoogd. Een productieve woensdagmiddag, me dunkt.

 2. JdV

  Vertel dat vooral aan de AH achter aan de Amsterdzmsestraatweg. Ik stond daar laatst met wat andere verbaasde klanten voor een dichte deur omdat ze tussen de middag sloten. Lekker asociaal. En wellicht ook eens regelen dat er wordt bijgevuld voordat de winkel opengaat in plaats van tijdens de opening.

 3. wollie

  geen nood, de paashaas heeft net als de tandenfee een essentieel beroep dus lockdown exempt: https://www.independent.co.uk/life-style/easter-bunny-tooth-fairy-jacinda-ardern-coronavirus-essential-workers-easter-egg-hunt-a9450316.html

 4. X

  @Scherpschutter
  Goed dat de gemeente het faciliteert, ook voor jouw gezondheid. Je zolderkamergeneuzel is, zoals altijd, weer totaal niet in de context geplaatst, roeptoeter.

 5. Wouter

  @JdV: Die winkels zijn gevuld voordat we winkel opengaat. Ik weet niet of je het nieuws een beetje gevolgd hebt de laatste tijd, maar mensen kopen (zeker de eerste weken van de maatregelen) zoveel in dat een volle winkel in de ochtend simpelweg niet voldoende is.

 6. Gerard Brugmans

  Zolang we ons in de luxe positie bevinden waarin iedereen vrij en vrolijk z’n gang kan gaan zijn de vaak onnavolgbare redeneringen van mensen zoals ons @Scherpschuttertje soms zelfs vermakelijk te noemen. Nu er echter een ernstige noodsituatie is ben ik blij dat de overheid ons beschermt tegen de roekeloze en gevaarlijk plannen van mensen die kennelijk nog steeds denken dat het allemaal wel losloopt met dat virusje…

 7. Wim

  Wat voor onzin om de winkels langer open te houden , houdt ze juist op slot krijg je ook geen funshopping

 8. Paulien

  @Wim, het gaat hier om SUPERMARKTEN! Ik persoonlijk beleef weinig ‘FUN’ aan het inslaan van primaire levensbehoeften……

 9. G.

  Kijk eens goed naar de foto, zou daar het probleem zichtbaar zijn van de
  consumptie maatschappij.

 10. Wim

  Pauline er zijn een heleboel mensen die in supermarkten voor defun gaan shoppen ,dat kan nu heel goed op gewone door de deweekse dagen,
  Geef het winkelpersoneel ook een vrije dag
  Die ships blijven echt wel langer vers

 11. De medicijnman

  Ach hebben we niets in de diepvries na al dat gehamster

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).