Vergunning afgegeven voor samenvoegen vier panden tot supermarkt op Biltstraat | De Utrechtse Internet Courant Vergunning afgegeven voor samenvoegen vier panden tot supermarkt op Biltstraat | De Utrechtse Internet Courant

Vergunning afgegeven voor samenvoegen vier panden tot supermarkt op Biltstraat

Vergunning afgegeven voor samenvoegen vier panden tot supermarkt op Biltstraat
De locatie aan de Biltstraat. Archieffoto
De gemeente Utrecht heeft een vergunning afgegeven voor het samenvoegen van vier winkelpanden op de Biltstraat om een grote supermarkt te kunnen maken. De plannen hebben betrekking op de panden op nummer 86 tot en met 96.

De gemeente Utrecht heeft een vergunning afgegeven voor het samenvoegen van vier winkelpanden op de Biltstraat om een grote supermarkt te kunnen maken. De plannen hebben betrekking op de panden op nummer 86 tot en met 96.

De eigenaar van de biologische supermarkt Superfair aan Biltstraat 90 heeft de vergunning aangevraagd. Op de andere adressen waar de vergunning betrekking op heeft, zitten nu Poelier van Leeuwen, Kledingreparatie Tokhi en fietswinkel Juizz.

Het is nog niet bekend wat voor soort supermarktconcept er zal komen in de panden. Het is allerminst zeker dat de Superfair zelf wil uitbreiden, er kan ook een ander concept of supermarktketen inkomen. De eigenaar van Superfair, en de vergunningsaanvrager, Harrie Westra wil daar nog niks over kwijt. Hij wil pas meer over zijn plannen vertellen als de bezwaarprocedures zijn verlopen.

De drie naastgelegen zaken; Poelier van Leeuwen, Kledingreparatie Tokhi en fietswinkel Juizz lieten eerder aan DUIC al weten dat ze van vergunningsaanvraag afweten. Poelier van Leeuwen gaf al aan dat ze gaan verhuizen als de vergunning wordt afgegeven. Het lijkt erop dat ook Tokhi en Juizz een ander plekje gaan zoeken als de supermarkt er komt.

21 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Eens kijken wie hier weer lekker gaan lopen zeiken.

  Ik vind het een prima plan met behoud van lokale ondernemers die iets toevoegen.

 2. Gerard Brugmans

  Je plannen pas toelichten NA de bezwaarprocedure, is dat niet een beetje heel erg raar?

 3. Katja

  Er wordt dus een vergunning afgegeven op basis van een plan waarvan nog niet eens bekend is wat het gaat worden ? En daarom moeten drie goedlopende zaken verdwijnen ? Raar.

 4. Cor Nelis

  @Gerard en @Katja – Het plan is om er een supermarkt te vestigen, wat is daar onduidelijk aan? Wel bezwaar tegen bijv. Jumbo en/of Albert Heijn, maar niet tegen Superfair en/of Ekoplaza?? Wel bezwaar maken als het “jouw” supermarkt niet is en anders niet?

 5. Gerard vd Vecht

  De 3 goedlopende zaken gaan graag verhuizen daar er grof betaald wordt. Gerard.

 6. Gerard Brugmans

  Een supermarkt in de stad is altijd lastig. Op diezelfde Biltstraat neemt de Jumbo (vlak naast deze nieuwe zaak) al veel te veel plaats in met elke dag grote vrachtwagens die daar nauwelijks kunnen manouvreren en dan alles overdwars vastzetten. Gaat die mysterieuze nieuwe zaak ook via de Biltstraat bevoorraden, en op welke tijdstippen? Moeten die vrachtwagens straks net zoals de Jumbo wagens over de aanstaande fietsstraat Wittevrouwensingel gaan aanrijden? Hoe zit het met de verkeersveiligheid? Bij die 4 panden is het trottoir zeer smal, vlak naast een druk fietspad en een superdruk kruispunt met een tsunamie aan stadsbussen. Waar komen de extra fietsenbeugels, of worden die weer vergeten? Dingen die je toch graag vooraf wilt weten, maar kennelijk geheim moeten worden gehouden.

 7. Katja

  @Cor Nelis: Er zijn toch al een hele hoop supermarkten ? En of er nou een Superfair (altijd maar afwachten) of AH komt zal mij een biet zijn. Het gaat om duidelijkheid, en die is er in deze niet.

 8. Yoshua

  Deze nieuwe eco supermarkt wordt echt een jumbo killer in de straat.Geweldig dat er een echte supermarkt komt.

 9. Benny

  De winkels die gaan verhuizen, zijn vanaf het eerste moment goed ingelicht en er word echt wel aan de ondernemers gedacht. Deze kunnen een mooie nieuwe start maken in een ander pand oa aan de biltstraat en daar niet ver vandaan en er word meegewerkt en meegedacht.
  Bij de ondernemer (klein of grote naam) die er komt ligt echt wel een goed plan voor het laden/lossen en de fietsbeugels.
  De gemeente gaat echt niet zomaar akkoord, die weten ook van de straat af.
  Zover ik weet zijn de 3 ondernemers die gaan wijken hier tevreden mee.
  En komt er een mooie nieuwe super waar hoop mensen blij mee zijn.

 10. J-W

  Beetje raar dat er een vergunning is afgegeven terwijl de aanvrager verder maar erg weinig kwijt wil over wat er nu precies gaat komen.
  En vooral dat ze er pas meer over willen vertellen als de bezwaarprocedures voorbij zijn… je weet dus ook niet precies waar je tegen moet klagen.

  En opzich is een fairtrade supermarkt wel wekom maar aangezien er een aantal meter verderop ook al een grote supermarkt is lijkt me dat niet echt wenselijk voor het straatbeeld.
  En hoeveel supermarkten heb je nu helemaal nodig?
  Paar honderd meter verder in de Voorstraat heb je ook al een Plus en een AH zitten maar een poelier? Ja, op de Biltstraat maar verder?
  En een kledingreparatiezaak?

  Sowieso erg jammer dat de kleine zelfstandig ondernemer steeds meer worden weggeconcureerd door de grote multinationals.
  Kies een willekeurig centrum van een stad uit en je kan precies zeggen welke winkels je er kan vinden zonder dat je ooit in die stad geweest bent.
  Bij een AH zit bijv. ook altijd en Gall&Gall en een Etos.
  H&M en Sara zijn ook bijna overal te vinden net zoals veel andere kledingzaken.
  ‘t wordt een eenheidsworst.. van de HEMA want die is ook (nog) overal te vinden.

 11. Cico

  @Gerard Brugmans: Goed punt. Laden en lossen van goederen is een groot probleem in de binnenstad. De PLUS op de Voorstraat is ook altijd een feest, met een grote vrachtwagen half op de weg en half op het fietspad.

  Een oplossing zou juist kleinschaligheid zijn. Want dan kan je de goederen met kleinere transportmiddelen verplaatsen. Maar dat is natuurlijk niet efficiënt genoeg. Winst van de supermarkt gaat daarom ten koste van de veiligheid en de ruimte op de openbare weg.
  Grootschalige supermarkten horen in nieuwbouw wijken waar de wegen kunnen worden aangepast. Niet midden in de stad waar we al jaren lopen te emmeren over auto’s in ‘middeleeuwse straten’ die daar niet voor ontworpen zijn.

 12. anna

  Er is volgens mij echt geen behoefte aan nog een eco superdesuperlevensmiddelenwinkel. Er bestaat al heel lang een goeie andere ecowinkel in de Biltstraat (Odin). En een goeie biologische slager ernaast. Wat wil je nog meer in een straat. Plus: een grote Jumbo als supermarkt. Maar dat is toch voldoende. Ik kom af en toe in die superfair en verbaas me over hoe stil het daar altijd is. Nauwelijks klanten. Waarom uitbreiden dan??? Dan liever een ecowinkel waar je kleding, schoenen enzo kunt kopen!

 13. Albert

  Begreep nu ook dat de laatste stvz is dat er een Marqt komt en dat een vd panden zal worden gebruikt als fietsenstalling, Het staat ondernemers uiteraard vrij maar ik hoop dat hij fijn ergens anders gaat ondernemen. Ken Marqt nog uit Adam. Goede producten maar extreem duur. Mi belangrijker: wat wil Utrecht met de Biltstraat? Nog een supermarkt maar nu met speciaalafdelingen voor vis, vlees en brood komt de straat mi niet ten goede. Meer van hetzelfde en de lokale ondernemers lijden er alleen maar onder. Overigens vraag ik me af of de bewoners van Wittevrouwen wel de juiste doelgroep zijn. WIlhelminapark lijkt me logischer.

 14. Goedestraat

  Albert,
  Duidelijk niet goed voorgelicht,
  De marqt heeft zelf al aangegeven dat ze ri Utrecht komen op verschillende socials.
  Mischien eens de juiste bron opzoeken.

  Er zijn onderzoeken dan ondernemers en consumenten blij zijn met meerdere grote winkel die consumenten trekken,
  Jumbo heeft het trouwens veels te druk en kan vooral savonds het publiek niet aan!!!

 15. albert.

  Mijn vermoeden is dat hier een oud truucje uit de handelswereld wordt toegepast. 1. je wilt een grote xl reguliere supermarkt dat gaat niet in een keer. dus. pas je op voorhand een sterfhuisconstructie toe. Op onderneming 1. Op voorhand weet je dat die niet gaat lopen, maar je doet als ondernemer alsof je neus bloedt. Je weet dat het falliet gaat, , maar dat behoort tot je plannetje, want ook onderneming 2 zal naar de haaien gaan binnen no time, zeg, 2-5 jaar. Dan kun je jezelf weer failliet laten verklaren en onder een andere naam verdergaan om je uiteindelijke doel te bereiken: onderneming 3, zonder sterfhuisconstructie. En dat zal dan toch echt een landelijke bekende supermarkt gaan worden, mark my words. zo gaat het gebeuren…. Nu is het mijn vermoeden, maar zo zal het geschieden. Het zal gek zijn als het anders loopt, alhoewel dat zou kunnen, maar ik zie het zo voor mij. kan er helemaal naast zitten, maar mijn onderbuikgevoelens, die liegen nooit. En mijn intuitie, zit er nooit naast.

 16. Henk J

  en is hier al wat meer bekend over bij duic?

 17. Noa

  Hoe kun je in hemelsnaam bezwaar maken als je niet weet waar tegen.
  Wij hebben veel overlast van de huidige supermarkt Super fair. Aangezien hij voor onze deur zijn spullen laat laden en lossen een aantal keren per week vandaag bv twee verschillende toe leveranciers.
  Op rot tijden en vreselijke herrie met rammelende karretjes, je woonkamer is donker,mof regel overlast.
  Meneer heeft zelf geen ruimte voor de deur. En wat te denken van zijn uitbreiding?

 18. albert

  hoi noa, wij op de hoek worden er ook gek van hoor, midden in de nacht half 2, bam pots boem knal iedereen en alles wakker in de straat. ………… dus… je staat niet alleen.

 19. isabelle

  Superfair = Albert Heijn toch?

  En inderdaad, de overige winkels worden voor veel geld uitgekocht. Zo ruimen grote ketens hun concurrenten op.

 20. Jeroen

  Ben benieuwd wat er gaat komen, de Superfair is nu dicht en Juizz gaat verhuizen.

 21. Albert

  Het is dus AH geworden. Mijn onderbuik gevoelens waren correct. .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).