Gemeente verkoopt pand Stadhuisbrug mét Broese | De Utrechtse Internet Courant Gemeente verkoopt pand Stadhuisbrug mét Broese | De Utrechtse Internet Courant

Gemeente verkoopt pand Stadhuisbrug mét Broese

Gemeente verkoopt pand Stadhuisbrug mét Broese
Broese Boekverkopers op de Stadhuisbrug. Foto: Arjan den Boer
De gemeente gaat het pand aan de Stadhuisbrug, waarin nu nog de Bibliotheek en Broese Boekverkopers gevestigd zijn, verkopen. In de verkoopprocedure wordt Broese onder de huidige huurcondities meegenomen.

De gemeente gaat het pand aan de Stadhuisbrug, waarin nu nog de Bibliotheek en Broese Boekverkopers gevestigd zijn, verkopen. In de verkoopprocedure wordt Broese onder de huidige huurcondities meegenomen.

Dat houdt in dat de potentiële koper eenzelfde soort huurcontract moet afsluiten met Broese als dat er nu geldt tussen de gemeente en de boekwinkel. Het college van B&W laat weten dat er constructieve gesprekken zijn gevoerd met Broese, maar dat er geen handige oplossing gevonden kon worden.

De onhandige situatie is ontstaan door een blunder in het verleden van de gemeente. Ondanks dat het zo goed als zeker was dat de bibliotheek naar het voormalig postkantoor aan de Neude zou verhuizen, werd er een toezegging gedaan dat Broese nog wel tien jaar in het pand zou kunnen blijven als de verhuizing op 1 januari 2015 nog niet zeker zou zijn.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Barend

  Heel goed. Broese is te waardevol voor de diversiteit van het winkelaanbod in de stad om verdreven te worden door de zoveelste ketenoutlet.

 2. Lily

  Helemaal mee eens! Regelmatig weer lange wachtrijen voor de kassa’s. Broese voorziet duidelijk in een behoefte.

 3. Berna

  Wat fijn dat de boekhandel kan blijven. Heerlijk om er in rond te neuzen. Op een uitstekende plek in de stad.

 4. herman

  En de verantwoordelijk ambtenaar die Utrecht weer vele miljoenen doet mislopen, hoe is het daarmee afgelopen?

 5. Marcel

  Hi Herman,

  Wat denk je zelf? Die haalt zn pensioen wel :-))

 6. Michel

  Het gaat mij aan het hart dat Broese op die plek verdwijnt. Wat komt er voor terug? Moeten we niet een actie ontketenen om dit pand op deze plek niet af te laten glijden naar de zoveelste kledingwinkel van een landelijke keten? De gemeente wil blijkbaar enkel veel geld zien en gaat voorbij aan het belang van een minder monoculturele (commercie) binnenstad. We moeten al leven met HC! Een niet commerciële invulling van het pand zou iets bijdragen aan de leefbaarheid van de binnenstad.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).