Home Stock in voormalig pand Aboriginal Art Museum geopend - De Utrechtse Internet Courant Home Stock in voormalig pand Aboriginal Art Museum geopend - De Utrechtse Internet Courant

Home Stock in voormalig pand Aboriginal Art Museum geopend

Home Stock in voormalig pand Aboriginal Art Museum geopend
Archieffoto: Robert Oosterbroek
De vestiging van woonwinkel Home Stock in het pand van het voormalige Aboriginal Art Museum aan de Oudegracht is open.

De vestiging van woonwinkel Home Stock in het pand van het voormalige Aboriginal Art Museum aan de Oudegracht is open.

De winkel zou in eerste instantie pas in oktober open zijn, maar omdat de verbouwing klaar was en klanten naar binnen liepen besloot de winkel maar gewoon de deuren te openen. De officiële opening laat nog tot 27 september op zich wachten.

Home Stock is een winkel waar meubels en interieuraccessoires te koop zijn. Het bedrijf heeft nu zes vestigingen in Haarlem, Nijmegen, Eindhoven, Rotterdam, Zwolle en Utrecht.

Aboriginal Art Museum

Het museum aan de Oudegracht sloot in juni 2017 na zestien jaar de deuren. Het pand verscheen in oktober van dat jaar voor het eerst op Funda en er werd 3 miljoen euro voor gevraagd. In december bleek het gebouw verkocht te zijn aan een particuliere belegger. Het gebouw beslaat vijf bouwlagen inclusief een werfkelder en een tuin. Eerder werd gemeld dat de bovenste verdiepingen omgebouwd gaan worden naar woningen.

Toen het museum vorig jaar sloot, is de collectie overgedragen aan het Museum van Wereldculturen. Van daaruit zijn de ruim achthonderd stukken ondergebracht bij het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en het Museum Volkenkunde in Leiden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).