Hudson’s Bay komt naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Hudson’s Bay komt naar Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Hudson’s Bay komt naar Utrecht

Hudson’s Bay komt naar Utrecht
Toekomstbeeld van het vernieuwde V&D-pand aan de Rijnkade met een doorgetrokken Catharijnesingel. Beeld: IEF Capital/BouwfondsIM (opdrachtgever) en Jan Bakersarchitecten BV. (architect).
Het gerucht ging al langer rond, maar nu is het officieel: Hudson’s Bay komt naar Utrecht. Het warenhuis komt op de plek waar voorheen V&D was gevestigd aan de Rijnkade.

Het gerucht ging al langer rond, maar nu is het officieel: Hudson’s Bay komt naar Utrecht. Het warenhuis komt op de plek waar voorheen V&D was gevestigd aan de Rijnkade.

Dat heeft het bedrijf zojuist laten weten. De toekomstige Hudson’s Bay-winkel zal worden gevestigd in het winkelcentrum Hoog Catharijne. De ingang van de 16.860 vierkante meter grote winkel zal gelegen zijn aan de linker-/Vredenburgkant van Hoog Catharijne.

In 2018 wordt gestart met de verbouwing van deze locatie. Er is al veel te doen geweest over de komst van de warenhuisketen naar Utrecht. In de Utrechtse politiek ontstond een tweespalt over of de stad dit moet willen. De warenhuisketen staat namelijk niet bekend als het meest duurzame bedrijf. De VVD noemde dit in een reactie hypocriet.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Bill

  Prima..! Gelukkig is het bedrijf niet gezwicht voor het kleinburgelijke en provinciale van sommige partijen in de gemeenteraad.

  Deze m2 leeg laten kost sowieso veel meer maar dat gemakshalve vergeten. Nu opgevuld en banen voor de stad erbij, goede ontwikkeling!

 2. herman

  Goed nieuws!

  Hudson Bay is 16.860 vierkante meter. Zal interessant zijn om als referentie te weten hoeveel vierkante meter V&D had?

 3. Utrechter

  Volgens mij halen jullie nu twee dingen door elkaar. Volgens mij is er helemaal geen discussie over de duurzaamheid van Hudson. De reputatie van een andere genoemde huurder (Primark) is eerder onderwerp van discussie.

 4. Ach ja

  @ Billetje

  Bezig zijn met duurzaamheid en de toekomst is juist iets van een grootsteedse jonge generatie, die ook echt niet bij Hudson’s Bay of de Primark gaan shoppen, want dat is verre van cewl en hip namelijk. Jij bent een conservatieve dinosaurus.

  Dat kost een stad helemaal niks, als particulier vastgoed leeg staat. Alleen de ontwikkelaar verdient geen reet, maar dat verdienen ontwikkelaars in het stationsgebied ook, met hun stadsontwrichtende praktijken. Deze trekken juist provincialen, want in Hoog Catherijne komen de mensen uit de provincie winkelen. Echte Utregters zie je er niet zo vaak en die gaan het ook steeds vaker links laten liggen.

  Geloof maar dat er actie gevoerd blijft worden tegen de compleet niet duurzame kledingindustrie. De grootste actie: er simpelweg niet kopen, dat is beter voor je eigen bankrekening, want de kleding slijt belachelijk snel en het is goed voor de wereld. Ik denk ook dat er gewoon mensen alsnog kledingcontainers gaan plaatsen naast bijv. een primark, als vorm van protest. Ik denk dat Hudson’s Bay en de Primark zich gigantisch vergissen met hun besluit om zich nu net in Utrecht te vestigen, waar nu en in de toekomst de hipster de dienst uit maakt en die wil met name bewust en duurzaam bezig zijn. De provincialen gaan wegblijven, want die kopen via webshops. Utrecht heeft al een Bijenkorf, Hudsons’s Bay gaat zich op precies dezelfde doelgroep richten. Benieuwd of die nog wel trek hebben in (nog) een warenhuis. Een beetje een achterhaald concept namelijk.

 5. Ramon

  Mooi nieuws. De oppervlakte doe Hudson’s afneemt is grofwe de helft van het pand. Het pand wordt in de lengte gesplitst met dus 2 ingangen naast elkaar. Uit het artikel maak ik op dat Hudson’s het pand aan de Stadskantoor gaat huren. Zal de andere helft inderdaad wel Primark worden.

 6. Wim B.

  Aanwinst voor de stad.

 7. Van Dijk

  Natuurlijk zullen de panden van V&D een andere bestemming moeten krijgen, maar voor degenen die zich sterk verbonden voelen met V&D blijft het toch nog pijnlijk. Als doekje voor het bloeden is er voor hen op Facebook een groep gestart onder de naam “V&D – Vroom en Dreesmann – herinneringen en nostalgie”

  Deze groep is er niet alleen voor voormalige medewerkers, maar ook voor klanten en andere belangstellenden.

 8. JdV

  @Ach ja. Je bent zelf een dinousaurus. Heb je het niet gelezen op DUIC? Startups en de bijbehorende hipsters verlaten massaal utrecht omdat we ze geen zwaar gesubsidieerde speeltuinen ter beschikking willen stellen. Ze dreigen massaal af te reizen naar Eindhoven of all places. Wil jij, als laatste hipster die de stad gaat verlaten, de deur van de Starbucks goed achter je dicht trekken? Heel veel plezier in Brabant, Eindhoven de gekste!!!

 9. Paul

  @ Ach Ja

  Volgens een aantal reguurders hier op Duic( waarschijnlijk inteelt) bestaan er geen lokale echte Utrechters…..gelukkig weten wij wel beter.

  Trouwens….er zij genoeg Utrechters die gewoon winkelen in HC. Het is een verrijking voor de stad, alhoewel de buitenkant mooier kan.

 10. Troschie

  Leuk! Ben benieuwd, ik ken de keten nog niet en weet niet wat zij verkopen en ik vind het persoonlijk altijd leuk om me te laten verrassen door nieuwe winkels.

  Verder hoop ik dat de resterende helft van het pand toch zeker niet aan een Primark verhuurd gaat worden, na al die commotie over slechte werkomstandigheden de laatste tijd. Daar mag de gemeente wel twee keer over nadenken als ze dat zouden overwegen.

 11. Wim

  @ Ach Ja,
  Waar haak je deze wereld vreemde gedachtes vandaan, ga terug naar je hol waar je dan je duurzame leven door kan zetten.
  Verveel een ander niet met je vooringenomenheid en het door elkaar gooien van twee heel verschillende winkel bedrijven.

 12. Ach ja

  @ Wim

  Zeer respectvol taalgebruik. Ik geef gewoon mijn mening op basis van dat wat ik weet. Raar dat mensen als jij andere de mond moeten menen te snoeren. Het reactieveld is bedoeld om op het artikel te reageren. Iets wat ik doe en jij niet.

 13. Dirk

  Ach ja 1/3/2017 – 9:36
  Je noemt Bill denigrerend Billetje. Kap daar dan ook mee, focus je op de inhoud en negeer de inhoud die je niet bevalt.

 14. Peter

  @ Ach ja

  Mensen die zichzelf betitelen als hipster moet je sowieso niet serieus nemen.

  Wat betreft je opmerking dat warenhuizen een achterhaald concept zijn: wel eens gehoord van Nordstrom, Barney’s en Saks Fifth? High-end warenhuizen die in steden als San Francisco en New York (in jouw lingo: epicentrum van hipster) volle zalen trekken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).