Jumbo opent nieuwe supermarkt aan Nachtegaalstraat in pand HEMA Jumbo opent nieuwe supermarkt aan Nachtegaalstraat in pand HEMA

Jumbo opent nieuwe supermarkt aan Nachtegaalstraat in pand HEMA

Jumbo opent nieuwe supermarkt aan Nachtegaalstraat in pand HEMA
Supermarktketen Jumbo opent op 16 juni een nieuwe winkel aan de Utrechtse Nachtegaalstraat in het pand waar nu de Hema gevestigd is. Hema verhuist op zijn beurt naar het pand aan de Nachtegaalstraat 82.

Supermarktketen Jumbo opent op 16 juni een nieuwe winkel aan de Utrechtse Nachtegaalstraat in het pand waar nu de Hema gevestigd is. Hema verhuist op zijn beurt naar het pand aan de Nachtegaalstraat 82.

Jumbo en Hema hebben in 2019 een overeenkomst gesloten. Beide bedrijven zijn een samenwerking aangegaan, waarin onder andere is afgesproken dat in alle supermarkten van Jumbo een schap van Hema komt.

“In ruil daarvoor zijn wij gaan kijken naar de filialen die voor ons te groot zijn geworden. Vanwege de huidige distributie hebben we niet meer heel veel magazijnruimte nodig. We kijken dus of we van pand kunnen ruilen, of dat we een nieuwe vestiging in de buurt openen”, zegt Frederike van Urk, woordvoerder bij Hema.

City

Dat is nu wat er gaat gebeuren aan de Nachtegaalstraat. In juni opent Jumbo een zogenoemde City-winkel in het huidige pand van Hema. “Ons winkelteam is er helemaal klaar voor om inwoners en passanten van Utrecht de beste food- en winkelbeleving te bieden. Zij kunnen bij ons terecht voor hun snelle dagelijkse boodschap”, aldus filiaalmanager van de nieuwe vestiging Elise van Eck.

Met de opening van de nieuwe supermarkt telt Utrecht straks vier Jumbo City-winkels. Ook op het Vredenburg opent binnenkort een vestiging.

Hema

Hema verhuist op een gegeven moment naar de Nachtegaalstraat 82. Daar zijn ook al verschillende vergunningen voor aangevraagd. Wanneer deze vestiging de deuren opent is nog niet bekend.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Karla

  Want we hebben nog niet genoeg supermarkten in binnenstad en omgeving. Zucht.

 2. Ton

  En dan moet er natuurlijk op maximaal 50 meter afstand een AH in de buurt komen.
  En dan ook een Aldi.
  En daarnaast een Plus.
  En naast die plus natuurlijk weer een Jumbo.
  En…………..

 3. Boodschappen invasion

  Oh wacht, Karla is het er niet mee eens, bel Veghel! En dan gaan ze bij deze supermarkt zeker ook weer Nutella en wafels verkopen. Wanneer stopt deze waanzin!

 4. Inez

  Volgens mij is de Hema snel open op de nieuwe plek, er word hard gewerkt.
  Maar eerst moet de Nachtegaalstraat klaar zijn, want het is daar nu een chaos.

 5. JdV

  @Ton. Er zit al een AH op de Nachtegaalstraat volgens mij dus dat hoeft niet meer. Een hele geruststelling dus voor je.

 6. WvR

  Is er weer een turf war gaande tussen de supermarkten of zo?
  Of weten ze van gekkigheid niet meer wat ze met het geld moeten doen?

  Zou me niet verbazen als het binnen 1-2 jaar weer lekker goedkoop boodschappen doen wordt omdat op iedere 100m2 drie supermarkten zitten die niks anders meer kunnen bedenken dan een prijzenoorlog te beginnen om de klanten binnen te halen.

 7. Koel Hoofd

  Slimme samenwerking van Hema en Jumbo.
  Samen sterk tegen de AH die intussen wel heel ernstig aan branchevervaging doet met allerlei non-food troep.

  @WvR
  Voordeel voor de consument.

 8. Hoera

  @Inez, niet overdrijven. Sowieso was het in de Nachtegaalstraat absoluut geen ‘chaos’, iedereen kon daar prima lopen, fietsen en zelfs autorijden. Stemmingmakerij heet dat. Daarbij, morgen is alles klaar: https://www.duic.nl/algemeen/herinrichting-utrechtse-nachtegaalstraat-gaat-laatste-fase-in/

 9. Vissers

  Sjah, in het buitenland is het “city” concept de normaalste zaak van de wereld… 7/11 in Scandinavie, Zabka in Polen en in Servië heb je Mini Maxi (van Ahold Delhaize overigens)

  Die dingen zitten een beetje tussen kiosk en buurtsuper in, en zitten soms letterlijk op elke straathoek met soms nog geen 50 meter er tussen. Wel handig dat die dingen meestal van 6 tot 23 open zijn, en soms zelfs non-stop.

 10. Zonnewende

  Ik doe graag boodschappen bij de Jumbo (IBB).
  Maar de strategie van de Jumbo vind ik inmiddels meer weg hebben van ‘AH’ pesten.

  In de Twijnstraat zijn ze naast de AH gaan zitten, bij Hoog Catharijne ook en nu weer hier. Agressieve strategie. Jammer!

 11. WvR

  @Koel Hoofd: Ik klaag ook niet 😉

 12. Niels Bokhove

  “de beste food- en winkelbeleving”: om te gieren van het lachen, die managersprietpraat. Wat is dat: “foodbeleving”? Andere naam voor gewoon opeten en inslikken? Of meteen weer uitspugen, omdat het niet te eten is? En wat is food anders dan gewoon voedsel. Of zit er soms olifantenvlees in?

 13. isabelle

  @Zonnewende: dat doet AH al jaaaaaren, andere bedrijven pesten door naast een goedlopende supermarkt/winkel te gaan zitten. Kijk maar naar de Jumbo op de Biltstraat. Koekje van eigen deeg voor AH.

  If you can’t beat them, join them…

 14. Ton

  @ Zonnewende en Isabelle
  Jumbo en AH zijn van het zelfde deeg gebakken.
  Het verschil is vooral de kleur: geel of blauw; ‘merkbeleving’.

 15. Zonnewende

  @Isabelle en Ton,
  Jullie hebben natuurlijk gelijk.

  Ik had gewoon ijdele hoop dat de jumbo en de ah elkaar het licht in de ogen zouden gunnen 🙂

 16. Katja

  En naast de AH een Ekoplaza.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).