Kampong wint ruim van Tilburg en maakt zich op voor EHL | De Utrechtse Internet Courant Kampong wint ruim van Tilburg en maakt zich op voor EHL | De Utrechtse Internet Courant

Kampong wint ruim van Tilburg en maakt zich op voor EHL

Kampioenenparade - Foto Ingrid Thomassen
De heren van Kampong kenden een goede generale voor de Euro Hockey League komend weekend. De thuiswedstrijd tegen Tilburg werd 5-1.

Tussen de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 op deze zonnige Super Sunday werden 23 zaalkampioenen van Kampong gehuldigd op veld 1. Een mooie Kampong-traditie met veel blije kinderen en trotse en tevreden ouders.

Bij het competitieduel van Kampong hield de nummer 11 van de ranglijst lange tijd goed stand tegen Heren 1. Jip Janssen scoorde na 4 minuten uit een strafcorner 1-0, waarna een fraaie tip-in van Joep de Natris na 21 minuten de 1-1 opleverde. Kampong stelde binnen een minuut orde op zaken, door een benutte strafbal van Martijn Havenga: 2-1.

Na rust was Jip Janssen bij de tweede paal zeer attent en scoorde zo in de 55e minuut de 3-1. Nadat Martijn Havenga een strafbal op de paal schoot, bepaalden Sander de Wijn (prachtig schot, 65e minuut) en Quirijn Caspers (66e minuut) met velddoelpunten de eindstand op 5-1.

Kampong staat na 17 speelrondes nog steeds bovenaan, gevolgd door Bloemendaal op 2 punten afstand. Komende vrijdag, 30 maart, speelt Kampong tegen Rot Weiss Köln voor de EHL in Rotterdam (aanvang 20 uur). Bij eventuele winst speelt Heren 1 op Paaszondag om 15 uur, ook in Rotterdam, tegen de winnaar van RC de Bruxelles – Dinamo Kazan.

Dames

Ook de dames van Kampong wonnen hun wedstrijd tegen Nijmegen: 5-2. Een overrompelende eerste helft van Kampong D1 had een 4-0 ruststand tot gevolg door doelpunten van Kiki van Wijk in het eerste kwart en Malou Pheninckx, María López (strafcorner) en Floor Plokker in het tweede kwart.

Na rust kwam Nijmegen terug en wist een aantal strafcorners af te dwingen. Eerst scoorde Michelle Simons via een velddoelpunt 4-1 en vervolgens uit een strafcorner 4-2. De overwinning kwam echter niet in gevaar. Via een strafbal wist Michelle Fillet 2 minuten voor tijd de 5-2 te scoren, waardoor de mooie ongeslagen serie van Dames 1 na de winterstop nog even doorgaat.

Het team staat (nog steeds) achtste en heeft Hurley en hdm steeds meer in het vizier. Paaszaterdag, 31 maart, speelt Dames 1 in en tegen Amsterdam, aanvang 12.45 uur.