Winkel in Utrecht van failliete keten Keymusic blijft vooralsnog open | De Utrechtse Internet Courant Winkel in Utrecht van failliete keten Keymusic blijft vooralsnog open | De Utrechtse Internet Courant

Winkel in Utrecht van failliete keten Keymusic blijft vooralsnog open

Winkel in Utrecht van failliete keten Keymusic blijft vooralsnog open
Beeld: Google Streetview
Muziekwinkel Keymusic is failliet verklaard. De winkelketen heeft een Utrechts filiaal aan de Biltstraat. Het is nog niet duidelijk wat er met de winkels gaat gebeuren, vooralsnog blijven ze open.

Muziekwinkel Keymusic is failliet verklaard. De winkelketen heeft een Utrechts filiaal aan de Biltstraat. Het is nog niet duidelijk wat er met de winkels gaat gebeuren, vooralsnog blijven ze open.

De keten zou failliet zijn gegaan omdat de verkoop in de winkels niet meer op kon tegen de verkoop van instrumenten via het internet. “Hier in Utrecht hebben we het eigenlijk altijd prima gedaan, dus het kwam een beetje als een verrassing”, aldus een medewerker van het filiaal aan de Biltstraat. Hoe het nu verder moet weet de medewerker niet: “We weten eigenlijk nog helemaal niks, we worden een beetje in het duister gehouden.”

Advocaat Sjoerd Warringa is aangesteld als curator van Keymusic: “Ik ben op dit moment druk bezig met het benaderen van partijen voor een eventuele doorstart, ik hoop dat er binnen een week een plan ligt.”

Het gaat in Nederland om vier winkels, in Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Ook zijn er een aantal vestigingen in België en Frankrijk, of deze ook beïnvloed worden door het faillissement kan Warringa niet zeggen.

10 Reacties

Reageren
 1. Harry

  Tsjah, ik denk tocht echt dat de grootste fout is geweest dat de merknaam “Feedback” een paar jaar terug de nek om is gedraait toen de winkel overgenomen werd door Keymusic. Feedback was een instituut onder de muziekwinkels. Verder geloof ik er niet zo in dat de muziek instrumenten handel wordt overgenomen door de online retailers. Misschien voor de goedkope beginners instrumenten en losse snaren en plectrums maar mensen die voor een “echte” gitaar, drumstel etc komen willen deze graag eerst even uitproberen. Ik ken in ieder geval geen enkele muzikant die z’n instrumenten online koopt.

 2. Piet

  Jammer hoor, afgelopen weekend nog een gitaar gekocht voor mijn dochter, en de winkel was al half leeg. Maar een instrument aanschaffen is toch iets dat je wil proberen en horen voordat je iets koopt. Aan de andere kant hget verschil in de prijzen met het internet is voor de meeste teveel en dat snap ik ook wel.

 3. Nlz

  Ik moet zeggen dat het alweer even geleden is dat ik in een Keymusic-vestiging ben geweest, maar ik vond het er nooit echt prettig winkelen. Daarbij kunnen ook fysieke winkels aardig mee met de online prijzen, maar je moet wel willen. Een goede vriend van me heeft een winkel gericht op drummen, die draait juist als een malle, terwijl zijn prijzen ook niet op het niveau van de grote webshops liggen, maar iets daar boven, wat ook logisch is, want een webshop stuurt geen bakkie koffie mee, en geeft zelden advies.

 4. Simon

  Harry, je kunt het ook omdraaien. Als ervaren muzikant weet je vaak precies wat je wilt en kun je dus gewoon online bestellen.

 5. Cor

  Gelukkig is Dirk Witte weer terug op de straatweg. Dat vond ik altijd al een prettigere winkel dan de Feedback/Keymusic.

  @Simon: Ja, voor elektronica wellicht wel, maar bij instrumenten zelf niet zo snel. Een ervaren muzikant zal juist het specifieke exemplaar dat hij/zij wilt kopen zelf in handen willen hebben, voelen en horen voordat er gekocht wordt. Neem nou gitaren, die kunnen per exemplaar net anders voelen, klinken of afgewerkt zijn.

 6. Michiel

  Als je online besteld kun je het uitgebreid proberen en eventueel terugsturen, dat heb je bij een winkel niet. Wil ik echt een keer veel verschillende dingen uitproberen, dan ga ik liever naar een speciaalzaak met meer keus en beter advies, of een grote megawinkel als music-store of bax. Overigens bestel ik het dan (bij die winkel) alsnog online, juist vanwege het makkelijk kunnen terugsturen. De prijs vind ik minder belangrijk.

  Bij Keymusic hebben ze van alles en nog wat, gitaren, synthesizers, drums, pa apparatuur. Maar van alles weinig keus want het is een kleine winkel.

  Dus tja, in de praktijk kom ik niet veel bij een winkel als Keymusic, of het moet zijn dat ik snel een klemmetje of snoertje nodig heb. Maar daar kan een winkel niet van bestaan.

 7. wollie

  als een doorstart niet lukt kan er altijd nog een albert heijn in…

 8. Edwin

  Mijn ervaring is dat de meeste muziekwinkels te weinig personeel hebben met kennis en ervaring. Heb meerdere keren meegemaakt dat scholieren instrumenten stonden te verkopen waar ze totaal geen kennis van hadden. Verder hadden de meeste muziekwinkels wat kwaliteit betreft vooral budget en mid-range instrumenten. Kort geleden nog meegemaakt dat een muziekwinkel in Utrecht geen setje snaren had voor een 7-snarige gitaar…..??? Muziekketens als Thomann, Music Store en Bax hebben met hun acties en service natuurlijk ook bijgedragen aan het verdwijnen van muziekwinkels.

 9. Marcel

  De jeugd weet helaas niet meer wat kwalitatief goede muziek is. Een overheid die een muziektechnisch en melodietechnisch slechte muziekzender als Funx van subsidie voorziet. Leer jongeren gewoon gitaar of piano spelen op school. Dat gebeurt ook in Engeland. Daarom draaien gitaarwinkels daar beter en komt daar kwalitatief goede muziek vandaan. Nederlandse hosmuziek en rap ik wil er echt niet naar luisteren.

 10. wollie

  echte muziekles op school, ik ben voor!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).