Kruidvat opent donderdag nieuwe winkel in voormalig pand van Jumbo aan Vredenburg in Utrecht Kruidvat opent donderdag nieuwe winkel in voormalig pand van Jumbo aan Vredenburg in Utrecht

Kruidvat opent donderdag nieuwe winkel in voormalig pand van Jumbo aan Vredenburg in Utrecht

Kruidvat opent donderdag nieuwe winkel in voormalig pand van Jumbo aan Vredenburg in Utrecht
In het voormalige pand van supermarktketen Jumbo aan het Vredenburg in Utrecht opent donderdag een vestiging van Kruidvat. Deze locatie van Jumbo was geen lang leven beschoren, want de supermarkt sloot eind september en dat was ruim een jaar na de opening.

In het voormalige pand van supermarktketen Jumbo aan het Vredenburg in Utrecht opent donderdag een vestiging van Kruidvat. Deze locatie van Jumbo was geen lang leven beschoren, want de supermarkt sloot eind september en dat was ruim een jaar na de opening.

Sander Khouw van Kruidvat spreekt van een ‘fantastische locatie’. “Zo vaak komt het niet voor dat dit soort panden op dit soort locaties vrijkomen. Toen de kans zich aandiende hebben we hem dan ook met beide handen aangegrepen.”

Met de opening van deze nieuwe vestiging heeft Kruidvat in totaal 24 winkels in de gemeente Utrecht. Het oppervlak van de Kruidvat aan het Vredenburg is 268 vierkante meter.

Ongeveer een maand geleden werd bekend dat Jumbo zou vertrekken uit het pand. Winkelmanager Vera Verstraten van de nieuwe Kruidvat-winkel zegt enthousiast te zijn over de opening. “Ik ben erg trots op de inspanningen van ons team. We zijn benieuwd naar de reacties van onze klanten en wat zij vinden van de frisse uitstraling van deze nieuwe winkel.”


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. Herman

  “Frisse uitstraling” hoop dat dan ook zo blijft.
  Meeste Kruitvat winkels zijn rommelig en veel te vol met hoge stellingen en smalle paden en heel veel uitstallingen her en der.

 2. W.

  In dit pand zat nog niet zo heel lang geleden toch ook al een Kruidvat? Ik kan mij nog herinneren dat ik moest lachen om de exorbitante lichtreclame die de drogist toen had. Het lijkt erop dat ook dat weer terugkeert! Prima dat het terugkomt overigens, fijne winkels.

 3. Len

  Dat is precies de formule @ Herman. Je wordt in een onoverzichtelijk labyrinth gevangen waar altijd wel ergens iets staat wat je niet nodig hebt, maar desondanks een trigger oplevert wat je het toch laat kopen. En dan zit kijk je jezelf terwijl je je tanden poetst in de spiegel aan, met nog 4 resterende tubes in de kast van een 5-pack tandpasta waarvan je de smaak eigenlijk helemaal niet lekker vindt. Was dat het dan allemaal waard?

 4. Ton

  “Zo vaak komt het niet voor dat dit soort panden op dit soort locaties vrijkomen. Toen de kans zich aandiende hebben we hem dan ook met beide handen aangegrepen.”
  Marketing blahblah.
  Het Kruidvat zat hier nog niet zolang geleden ook al en heeft het pand toen naar een paar jaar weer verlaten.

 5. Scherpschutter

  Top. Groot liefhebber van deze winkelketen! Spotgoedkope bulkaanbiedingen in A-merken en efficiënt winkelen zonder gedoe; wat verlangt een mens nog meer op het gebied van verzorgingsproducten? Kruidvat wint, klant wint; het is een prachtig kapitalistisch vlaggenschip van de bovenste plank.

  Op naar welgegunde baggervette winsten!

 6. Peter

  Ik gebruik rolstoel
  Ben bij Kruidvat kansloos
  De gangetjes zijn veel te smal
  Tip, voor kruidvat
  Maak nieuwe kruidvat op Vredenburg rolstoel toegankelijk
  Alvast dank!

 7. buurtbewoner

  @scherpschutter
  baggervette winsten die naar China gaan, nog steeds zo enthousiast?
  @Herman
  dat is precies wat ze beogen, alsof je een rommelig goedkoop magazijn instapt

 8. Hoera

  @SS, even los van je treurige kapitalistische gewauwel, wat voor nut heeft je opmerking? Je woont een paar honderd kilometer verderop. Ga daar shoppen en bemoei je niet met de grote stad.

 9. Scherpschutter

  @buurtbewoner

  Uiteraard. Ik gun iedere iedere ondernemer baggervette winsten, ongeacht in welk land de persoon geregistreerd staat. Wat heeft u tegen Chinezen?

 10. Rietje

  Doe eens een leuke winkel. Ooit was Utrecht een leuke winkelstad. Nu is het echt enkel ketens, ketens en nog meer ketens.
  Overal dezelfde saaie bende.

 11. Ton

  @ Rietje
  Ze zijn er nog, hoor
  Maar je moet wel even verder kijken.
  Loop bijvoorbeeld daar links op de foto de Zakkendragerssteeg eens in.

 12. buurtbewoner

  @scherpschutter
  ik heb niks tegen Chinezen, maar u wel tegen socialisme toch, of vergis ik mij?

 13. Scherpschutter

  @buurtbewoner

  En of. Ik gruw tot in de kern van de dieptste vezel van mijn lijf van socialisme, maar wat heeft dat in vredesnaam hiermee te maken? Wilt u nu even ter zake komen en concreet formuleren wat u wilt zeggen?

 14. Harry

  @Rietje: Voor de leuke winkels moet je niet in HC of op het Vredenburg zijn.
  In de straatjes eromheen is nog best wat te vinden hoor.
  Maar inderdaad de meeste mensen kijken in de leuke winkeltjes en kopen hun producten vervolgens voor een paar euro goedkoper ergens anders online.
  Dus veel van die winkeltjes hebben te weinig inkomsten en sluiten.
  Het bestaan van “leuke” winkeltjes hebben we dus voor een groot deel zelf in de hand.

 15. GeeWee

  Nou DUIC, zoals al een paar keer aangegeven: hier zat twee jaar geleden ook al een Kruidvat. Misschien iets minder vaak een persbericht met marketing blahblah 1-op-1 doorplaatsen? Verder is het een prima winkelketen maar in een straal van 500 meter zitten al 3 andere vestigingen…

 16. Josè Double

  Nu alleen de nette stofjassen die ze hadden tot 2005 weer terug ipv deze ordinaire felrode tshirtjes …

 17. Jasper

  Waarom zoveel van deze vestigingen ? Een verdere verschraling van het winkelgebied.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).