Kunsthandelaar Ilse Daatselaar verhuist galerie naar Utrechtse Oudkerkhof Kunsthandelaar Ilse Daatselaar verhuist galerie naar Utrechtse Oudkerkhof

Kunsthandelaar Ilse Daatselaar verhuist galerie naar Utrechtse Oudkerkhof

Kunsthandelaar Ilse Daatselaar verhuist galerie naar Utrechtse Oudkerkhof
Kunst- en Antiekhandel Daatselaar opent begin september de deuren aan het Oudkerkhof 28 in de Utrechtse binnenstad. Hiermee komt een begrip in de kunstwereld terug naar de stad.

Kunst- en Antiekhandel Daatselaar opent begin september de deuren aan het Oudkerkhof 28 in de Utrechtse binnenstad. Hiermee komt een begrip in de kunstwereld terug naar de stad.

Eigenaresse Ilse Daatselaar is bij velen bekend van tv-programma Van Onschatbare Waarde. Met de intrek in het Oudkerkhof 28 keert Daatselaar na meer dan veertig jaar terug naar Utrecht. “Daatselaar Fine Art & Antiques is in 1978 in Utrecht begonnen om de hoek van onze nieuwe locatie.”

In 2008 is de galerie, toen van Theo Daatselaar, verhuisd van Utrecht naar Zaltbommel. Sinds 2009 heeft dochter Ilse Daatselaar zich bij het bedrijf gevoegd. “Nu zijn wij zeer verheugd om terug te keren naar onze roots in deze prachtige historische stad”, zegt zij. “Ons motto is “A Thing of Beauty is a Joy Forever” en wij kunnen niet wachten om veel ‘beauty’ en ‘joy’ te brengen op onze nieuwe locatie aan het Oudkerkhof.”

Daatselaar Fine Art & Antiques is opgericht in 1978. Onder het aanbod van kunst en antiek vallen onder meer Oude Meesters, schilderijen uit de negentiende en begin twintigste eeuw, achttiende en vroeg negentiende eeuwse meubelen, porselein, Delfts aardewerk, sculpturen, klokken en zilverwerk.

6 Reacties

Reageren
 1. W

  Top!
  Wat een aanwinst voor Utrecht! Fijn weer een normale onderneming in de binnenstad te krijgen. En dichtbij de plek waar haar vader begon.
  Heel veel succes!

 2. Moniek

  Mee eens, W! Eens iets anders dan mode, schoenen en horeca.

 3. Scherpschutter

  Dit verdient het cultureel failliete Utrecht niet. Wat een enorm gebaar van deze geweldige ondernemer. Toch nog een reden om het centrum van Utrecht te bezoeken. Wie had dat durven dromen?

 4. Moniek

  Klanten van dit soort zaken gaan daar speciaal naartoe, waar het bedrijf ook is gevestigd, Scherpschutter. Dat hoeft niet per se in de stad te zijn. De drempel van dergelijke zaken is te groot voor het overgrote deel van willekeurige voorbijgangers. Verder hebt u kennelijk niet door waar Utrecht nog wél prima cultuur laat zien.

 5. Scherpschutter

  @Moniek

  Aannemelijker dan dat ik niet weet waar Utrecht cultuur laat zien, is dat uw referentiekader qua cultuur wellicht wat minder ontwikkeld en fijnbesnaard is.

 6. Jan Willem Mulder

  Geweldig! Naast de voormalige winkel van mijn vader op Oudkerkhof 30. Toen haar vader begon in de Korte Jansstraat, woonde ik in de Domstraat, Haar vader had bij mij op de Regentesseschool in de Hamburgerstraat gezeten, zonder dat we het van elkaar wisten. Een aanwinst voor deze mooie straat is het zeker en ik wens Ilse dan ook veel werkplezier en succes op deze mooie locatie!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).