Nieuwe interieurwinkel aan de Amsterdamsestraatweg: ‘Het begon met een bordenhanger’ | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe interieurwinkel aan de Amsterdamsestraatweg: ‘Het begon met een bordenhanger’ | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe interieurwinkel aan de Amsterdamsestraatweg: ‘Het begon met een bordenhanger’

Nieuwe interieurwinkel aan de Amsterdamsestraatweg: ‘Het begon met een bordenhanger’
Serin Gokhan en haar bordenwand
De stad zit vol bijzondere winkels met een interessant verhaal, DUIC gaat op pad om deze verhalen op te sporen. Andreia da Silva ging op bezoek bij Serin Gokhan van Bord&Meer dat 6 oktober opengaat aan de Amsterdamsestraatweg 275.

De stad zit vol bijzondere winkels met een interessant verhaal, DUIC gaat op pad om deze verhalen op te sporen. Andreia da Silva ging op bezoek bij Serin Gokhan van Bord&Meer dat 6 oktober opengaat aan de Amsterdamsestraatweg 275.

Het voormalige pand van Mitra is nu het domein van Serin Gokhan (33). De voorheen donkere muren zijn nu felgekleurd en hangen vol met borden, gepapiermarchede bloemen en tennisrackets. In het midden staan tafels en kastjes met gekleurd servies, kaketoevazen en vintage accessoires.

In de winkel van Serin Gokhan is alles te koop dat ze zelf zou willen hebben of thuis al heeft. Verontschuldigend voor de rotzooi – ‘ik ben alles nog aan het inrichten’ -, stelt Serin Gokhan zich voor. Een vrolijke kleine vrouw met een aanstekelijke lach. Tussen alle prullaria voel je je meteen thuis. Deze winkel is voor Gokhan een lang gekoesterde kinderdroom. Nog geen drie maanden geleden had ze een kantoorbaan bij als manager bij a.s.r verzekeringen, maar het kantoorleven en de stress was ze beu.

Borden

Manoeuvrerend langs de dozen loopt ze naar achter. “Ik ben echt heel blij met mijn toonbanken.” Vrolijk pakt ze een bordenhanger – een ijzeren veer waarmee je een bord aan de muur kan hangen. “Hier is het allemaal mee begonnen. Ik had ze weleens in een tijdschrift gezien maar kon ze nergens vinden en als het nergens te vinden is moet het een gat in de markt zijn.” Na een zoektocht op internet vond ze een oude man in Denemarken die ze met de hand maakt. De eerste bestelling die haar honderden euro’s kostte is ze snel kwijt.

“Ik zie overal een handel in, dus naast de verkoop van de bordenhangers ging ik ook borden verkopen. Daarna ging ik de borden zelf maken. De borden haal ik van rommelmarkten en die bewerk ik dan. Binnen twee weken was ik weer uitverkocht.”

Gokhan die opgeleid is als interieurarchitect begon naast haar baan bij ASR ook de webshop Bord&Meer. “Op maat gemaakte borden en bordenwanden blijken mensen leuk te vinden.”

Naast de borden maakt Gokhan ook enveloppen van oude prentboeken

Wietplantage

Zelf woont Gokhan met haar vriend en dochtertje in Zuilen. “Ik weet precies wat er speelt in de buurt en waar vraag naar is. Voor mij was het een nu of nooit. Als ik er nu over na denk is binnen drie maanden een winkel hebben echt heel snel, zo voelde het voor mij echter niet. Het eerste pand dat ik bezocht had een wietplantage en moest helemaal opgeknapt worden, maar dit pand wordt beheerd door een fonds. Het had van mij wel kleiner gemogen maar de prijs is goed en als er iets is heb ik het fonds ter ondersteuning.”

Trots loopt ze door haar winkel terwijl ze onder het praten door af en toe een item laat zien. De producten die ze verkoopt zijn veelal handgemaakt. “Ik volg op Instagram jonge ontwerpers, de benadering gaat beide kanten op: of ze vragen zelf of ik hun spullen wil verkopen of ik bied het aan.”

1 Reactie

Reageren
  1. Katja

    Leuke nieuwe winkel op de ASW ! Meer graag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).