Nederlands meubelmerk Studio Henk opent winkel op Janskerkhof in Utrecht Nederlands meubelmerk Studio Henk opent winkel op Janskerkhof in Utrecht

Nederlands meubelmerk Studio Henk opent winkel op Janskerkhof in Utrecht

Nederlands meubelmerk Studio Henk opent winkel op Janskerkhof in Utrecht
Studio Henk, een Nederlands meubelmerk, opent de deuren in het historische pand op Janskerkhof nummer 5. Dit is de vierde winkel van Studio Henk, waar meubels van duurzame en circulaire materialen te koop zijn.

Studio Henk, een Nederlands meubelmerk, opent de deuren in het historische pand op Janskerkhof nummer 5. Dit is de vierde winkel van Studio Henk, waar meubels van duurzame en circulaire materialen te koop zijn.

De winkel van 350 vierkante meter is door het meubelmerk volledig opgeknapt. In de loop der jaren zaten hier al meerdere meubelwinkels, zoals woning-inrichting Eigen Haard. Ook werd het meerdere keren verbouwd. 

Volgens Studio Henk is de locatie nu gerenoveerd en verduurzaamd ‘met eer aan zijn oorsprong’. De achterzijde aan de Minrebroederstraat is nu verbonden met de voorzijde op het Janskerkhof, iets unieks voor die locatie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Stadsbeeld

“Voor ons was het vooral belangrijk om het pand en met name beide gevels in ere te herstellen. Op deze manier proberen wij een positieve bijdrage te leveren aan het stadsbeeld en het interieur van het pand te vertalen naar de Studio HENK identiteit”, aldus Xander Albers, Creative Director van Studio Henk.

Bij Studio Henk kunnen klanten zelf hun designproducten samenstellen en personaliseren. Ontwerpen uit de collecties zijn in verschillende woonruimten uitgestald, zoals een woonkamer of thuiskantoor. In Utrecht kunnen klanten ook terecht voor uitgebreid interieuradvies.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

8 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Mooi hoor, en ook heel fijn dat deze lokatie uit de klauwen van de horeca is gebleven. Heel veel succes gewenst!

 2. Frank van Laar

  Op deze plek was voorheen onder meer Riant gevestigd.

  De firma Eigen Haard hat haar winkel aan de Nachtegaalstraat 46.

 3. Prof. Eelco

  Hehe, mooi zo… eindelijk iets anders dan horeca. het werd tijd !!!

 4. Rob H.

  Zolang jullie alles online bestellen, zal er steeds meer horeca in het centrum komen.

 5. Marius

  Mooi hoe Studio Henk bewust met de gevel omgaat. Hopelijk doen ze goede zaken.

 6. Aimée

  Exact wat @Rob H. zegt. En deze winkel is een aanwinst voor het centrum. Ik ga snel kijken!

 7. De true vlerk

  Oh wow, ik had hier het ene zure bericht na het andere verwacht. Nuja hier dan:

  Alsof in deze barre tijden iemand geld over heeft voor dure designmeubels. Weer een protserige zaak die totaal is losgeweekt van wat Utrecht Utrecht maakte.

 8. Steve

  Studio Henk is een amsterdams bedrijf, die continue hun vrachtwagens doodleuk op de taxistandplaats Janskerkhof parkeren.
  Als je dat in amsterdam flikt, heb je gelijk een bekeuring te pakken.
  Waar blijft de handhaving?
  Nee, dat is geen goed begin.
  Ook benieuwd hoe lang ze het daar gaan volhouden.
  De Aldi verderop haalt de Kerst ook niet.
  Dit had ik hier al eerder gezegd.
  En waarom maken jullie reclame voor deze winkel?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).