NS en Albert Heijn openen duurzame proeftuin op station Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant NS en Albert Heijn openen duurzame proeftuin op station Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

NS en Albert Heijn openen duurzame proeftuin op station Utrecht Centraal

NS en Albert Heijn openen duurzame proeftuin op station Utrecht Centraal
De NS en Albert Heijn hebben samen een winkel geopend op station Utrecht Centraal die gebruikt wordt als duurzame proeftuin. Reizigers kunnen in deze winkel producten kopen die verantwoorder en duurzamer zijn.

De NS en Albert Heijn hebben samen een winkel geopend op station Utrecht Centraal die gebruikt wordt als duurzame proeftuin. Reizigers kunnen in deze winkel producten kopen die verantwoorder en duurzamer zijn.

Het aanbod in de nieuwe winkel wisselt tijdens de dag. Zo staat er in de winkel een bar waar in de ochtend reizigers zelf een ontbijt kunnen samenstellen. Rond de lunchtijd wordt het een saladebar. Daarnaast kunnen reizigers zelf watertappen en schepgroente kopen.

De winkelinrichting is zoveel mogelijk gemaakt van restmaterialen uit bijvoorbeeld treinen. Zo zijn er wanden gemaakt van oude treinvloerdelen en kun je aan de hoge tafel staan die gemaakt is van instaptredes van een trein.

Verpakkingsmateriaal

Belangrijk onderdeel is het verpakkingsmateriaal. Helemaal verpakkings- of plasticvrij is niet mogelijk, vanwege de hygiëne en houdbaarheid maar de initiatiefnemers hopen zo veel mogelijk te reduceren.

Anne-Maartje Ordelman, directeur NS Retail, licht toe wat reizigers kunnen verwachten: “Daarvoor gaan we enkele zaken testen: van onverpakt broodjes tot onverpakte theezakjes. Geen suikerzakje meer bij de koffie, maar een ouderwetse suikerpot.”

De duurzame proeftuin is te vinden op de Stationspassage aan de buitenzijde van station Utrecht Centraal, tussen het Stationsplein en het Stadskantoor. De winkel is een test. Succesvolle elementen kunnen in de toekomst in andere stationswinkels een plek krijgen.

12 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Qua design en idee klinkt het best wel goed en doordat er geen grote winkelketen formule op los wordt gelaten is het best wel eens goed mogelijk dat het een kans van slagen heeft.

 2. Wim

  Heb je de plastic flesjes voor de pers sinaasappelen al gezien, los dat nu eens eerst op!

 3. Bernhard

  Leuke marketingstunt. Het wordt pas interessant wanneer AH dit uitrolt in een van haar vestigingen. Dit is puur voor de bühne.

 4. Scherpschutter

  Goed idee! Dat is lekker verdienen zeg. Een paar kratten in een hok van 3m2 met een of ander duurzaamheidsmarketingverhaal eromheen en harken maar met die monstermarges!

 5. Herman

  PR stunt, die als goedmakertje gebruikt kan worden voor de tientallen winkels die alles behalve duurzaam zijn….

 6. N. O

  Duurzame producten zijn producten uit de streek zoals appels, peren. Geen dorstige avocado’s en bananen vanuit een andere continenten of mandarijnen vanuit vervuilend massa groentetuin in zuid spanje.

 7. Anne Marie ten Berge

  Een winkel als proeftuin en duurzaam vanwege de oude onderdelen afkomstig van de sloop. Wie gelooft dit ? Maar ja het is op eigen terrein van de NS. Met spullen van NS-Retail (handel) en met een soort zelfbediening zoals je wel meer tegenkomt in winkelketens. Als de proef-tuin niet aanslaat, niet winstgevend en niet trendy wordt dan verdwijnt deze vanzelf weer. En dát is pas duurzaam.

 8. Zonnewende

  Helemaal eens met N.O. en Wim.

 9. cas

  @ kadoendra… heb je het artikel wel gelezen.. AH en NS zijn grote winkel formules… beetje naïef dat je dat niet ziet.

 10. trol

  Hopelijk hebben ze ook flesjes azijn voor alle reaguurders. Zonder pr en marketing zal er nooit iets doorgevoerd worden. Elektrisch rijden was bijvoorbeeld zonder de sexy pr machine van Tesla was anders ook nog steeds een utopie

 11. wollie

  is het een tuin? mag je er dingen proeven?

  nope, het is een winkel en je mag je portemonnee trekken…

 12. Corry Bok

  Ik vind het een prima idee. En goed dat ze dit gaan proberen. Lijlt me ook slim als ze dan de herbruikbare boodschappenzakjes gaan verkopen. Te koop bij de meeste supermarkten. Ik gebruik ze al een tijd. En handig om je groente of fruit ook daarin te wassen. Hoef je je boontjes niet uit het water te vissen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).