NS opent weer winkel in Utrecht met nieuwe spullen van oud NS-materiaal NS opent weer winkel in Utrecht met nieuwe spullen van oud NS-materiaal

NS opent weer winkel in Utrecht met nieuwe spullen van oud NS-materiaal

NS opent weer winkel in Utrecht met nieuwe spullen van oud NS-materiaal
Bron: NS
De populaire winkel waar nieuwe spullen verkocht worden die gemaakt zijn van oud NS-materiaal is weer open. In de winkel op station Utrecht Centraal zijn onder meer schoenen, tassen, laptophoezen, vogelhuisjes en tafeltennisbatjes te vinden.

De populaire winkel waar nieuwe spullen verkocht worden die gemaakt zijn van oud NS-materiaal is weer open. In de winkel op station Utrecht Centraal zijn onder meer schoenen, tassen, laptophoezen, vogelhuisjes en tafeltennisbatjes te vinden.

Het is ondertussen een traditie, in het najaar opent NS een winkel in Utrecht om producten te kopen die gemaakt zijn van treinonderdelen en informatieborden.

Zo worden er van gele reisinformatieborden notitieboekjes, memoblokjes en vogelhuisjes gemaakt en van treinstoelbekleding tassen en schoenen.

De winkel opende maandag en is tot en met 12 november elke werkdag geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag en zondag is de winkel open van 10.00 tot 18.00 uur.

 

15 Reacties

Reageren
 1. Tim

  Alleen jammer dat toen ik er om 1300 kwam de winkel nog niet open bleek. Om 1600 uur pas meneer. Doeiii

 2. Theo

  Kijk, dat is nog eens ondernemen! Bedrijfsafval verkopen voor woekerprijzen.
  Je kunt de NS hiervoor toch alleen maar baggervette winsten gunnen?

 3. M.

  @Theo: wanneer de NS nu ook alle reizigers op vaste geregelde tijden en comfortabele wijze van A naar B gaat vervoeren voor een acceptabele prijs, is wat mij bereft de Nederlandse staat en daarmee ook de Nederlandse samenleving die moddervette winst van harte gegund. Maar helaas…

 4. Peter

  Maar 1 ding op te zeggen, goed initiatief

 5. Nico Plönes

  De oude treinen schenken aan Oekraïne is een beter idee

 6. PietrO

  Als ik naar NS-webshop ga vind ik niets. Ik kan moeilijk vanuit Groningen naar Utrecht gaan voor een vogelhuisje. Leuk bedacht, maar veel te lokaal.

 7. Hetty

  Heel mooi initiatief, afgeschreven spullen op deze manier recyclen, en ze zijn nog origineel en mooi ook.

 8. Wouter

  Kan je gewoon online kopen hoor @PietrO
  https://www.ns.nl/over-ns/duurzaamheid/circulair/upcycle-producten.html

 9. mees kees

  Niet direct roeptoeteren dat er door NS ‘vette winsten’ worden gemaakt.
  Dankzij Wouter (zou DUIC voortaan zelf ook kunnen doen), waarvoor dank Wouter, kunnen we diep in de verschillende webshops duiken en zien we dat er achter elk product een sociale e/o circulaire onderneming schuilgaat. Daar gaat de winst (naartoe)!

 10. Abe

  @mees kees, en een deel van de winst gaat naar de geüpcyclede politicus. Wel een leuk initiatief

 11. .

  Ik snap echt niet waarom er over de prijs geklaagd wordt. Er is niemand die je verplicht om het te kopen. Het zijn nou niet direct zaken waar je niet zonder kan. Het zijn leuke producten, en kwalitatief goed uitgevoerd, maar om nu te zeggen dat ik niet zonder kan gaat nergens over, dus zolang er mensen zijn die er deze prijzen voor willen betalen zijn het de juiste prijzen. Dat heet marktwerking, en is prima voor dit soort producten.

 12. Zwaon

  Sommige zijn aan de prijs, maar stuk voor stuk verzamel-items welke zullen stijgen in prijs met de tijd, daar ze uniek zijn. Tot aan de knopen toe …….

 13. Scherpschutter

  De wanhoop druipt er vanaf. De NS is een falend en stervend staatsbedrijf uit vervlogen tijden dat al jaren defacto technisch-failliet is. Wees blij dat ze wat van haar inboedel tracht te verpatsen. Al die monsterverliezen belanden op uw belastingbord…

 14. Moniek

  @Scherpschutter
  Een falend en stervend staatsbedrijf uit vervlogen tijden? In wat voor wereld leeft u? Ik kom juist uit het station en het was er echt flink druk.
  Die spulletjes zijn maar reclame-itempjes, qua geld stelt dat natuurlijk niks voor. Waar klaagt u over, als u het OV vanuit uw vooroordeel toch niet gebruikt ?

 15. Special gast

  Er is niemand die zegt dat je het moet kopen.
  Je bent liefhebber of je bent het niet.
  Elk initiatief wordt vandaag de dag de grond ingeboord.
  Waarom is dat toch nodig.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).