Onzekerheid bij Utrechtse vestigingen van de Blokker; Nachtegaalstraat snel dicht | De Utrechtse Internet Courant Onzekerheid bij Utrechtse vestigingen van de Blokker; Nachtegaalstraat snel dicht | De Utrechtse Internet Courant

Onzekerheid bij Utrechtse vestigingen van de Blokker; Nachtegaalstraat snel dicht

Onzekerheid bij Utrechtse vestigingen van de Blokker; Nachtegaalstraat snel dicht
Archieffoto van een Blokker in Hoog Catharijne.
De Blokker gaat grootscheeps reorganiseren en er zullen zo’n honderd verlieslatende Blokker-winkels gaan sluiten. Utrechtse vestigingen zijn nog niet allemaal ingelicht en zitten dus in onzekerheid. Zeker is al wel dat de vestiging op de Nachtegaalstraat gaat sluiten.

De Blokker gaat grootscheeps reorganiseren en er zullen zo’n honderd verlieslatende Blokker-winkels gaan sluiten. Utrechtse vestigingen zijn nog niet allemaal ingelicht en zitten dus in onzekerheid. Zeker is al wel dat de vestiging op de Nachtegaalstraat gaat sluiten.

De Blokker op de Nachtegaalstraat zal voorlopig een paar weken open blijven, maar daarna moeten de deuren sluiten. Een medewerkster bevestigt de naderende sluiting. De reorganisatie kost in de komende twee jaar 1900 voltijdbanen en zal dus ook voor Utrechtse medewerkers kunnen gelden.

Blokker sluit tot april 2018 circa 100 winkels. Dit zijn winkels die structureel verlieslatend zijn en veelal op voor Blokker onrendabele locaties staan.

De komende maanden wordt duidelijk welke andere winkellocaties sluiten.

De Blokker heeft ook de ketens Maxi Toys, Xenos, Big Bazar, Intertoys en Leen Bakker in de etalage gezet.

16 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Lullig voor de medewerkers maar de stad zal er wel op vooruit gaan zonder de Blokkers, big bazar, marskramer, xenos, intertoys, bart smit en al die andere rommelwinkels

 2. Luuk Upuuk

  Het werd tijd voor een Action-winkel in deze winkelstraat…

 3. Geenstijl@Utrecht

  Hoepla, hier is weer de volgende lichting werklozen, nou ja zeker is dat het UWV voorlopig geen banen gaat schrapen.
  Echt triest voor mensen met een vaste baan bij blokker, maar ja dat zal Willem een worst zijn want hij houd niet van rommelwinkels.

 4. Marcel

  Er zijn twee winkels van Blokker aan de Nachtegaalstraat. Ik neem aan, dat de vernieuwde winkel naast de Albert Heijn gewoon blijft, en de kleine winkel schuin aan de overkant dicht gaat.(?)

 5. Dirk

  Geenstijl@Utrecht 16/5/2017 – 13:02

  Kennelijk is Willem niet de enige die niet van rommelwinkels zoals Blokker houdt.

 6. WP

  Speciaal voor GeenStijl:

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/16/werkloosheid-daalt-verder
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/20/sterkste-vacaturegroei-in-ruim-tien-jaar

  Kop op dus! Je mag het allemaal wat positiever inzien 🙂 Die mensen komen veelal (niet allemaal) wel weer aan een baan

 7. Willem

  @geenstijl: begrijpend lezen is je niet toevertrouwd. Mijn eerste zin luidde: “lullig voor de medewerkers”.
  Dus waar haal jij vandaan dat het lot van de medewerkers mij worst is..?!

 8. Utrechter

  De concurrentie is te groot en wees eerlijk: wie gaat er nu nog naar de Blokker? De AH is makkelijker, de Action goedkoper en de Dille&Kamille hipper. Elektronica gaat via Bol.com en Coolblue. Genoeg werk voor de medewerkers, alleen dan op een andere plek…

 9. JdV

  Vreselijk natuurlijk. Waar moeten we nu onze vuilniszakken, luchtverfrissers en pannen kopen als de Blokker sluit. Een ramp van gigantische proporties voltrekt zich in Nederland. Binnenkort zal er nergens meer een pan, stofzuiger, beschuitbus of vuilniszak te krijgen zijn. Wanhopige groepen burgers zoeken stad en land af om toch maar aan deze bijzondere voormalig Blokker artikelen te kunnen komen.

 10. Reaguurder/Utrecht

  We hebben het hier over de detailhandel waar dus weinig werkgelegenheid is te vinden, en waar momenteel de hardste klappen vallen, en dit gaat ook in de financiële sector gebeuren, wat zeg ik, het is al aan de gang, daar hoef je doemdenker voor te zijn.

 11. Erwin

  @reaguurder/utrecht: dit heeft al lang plaats gevonden in de financiele sector. De laatste tijd nog in een bankgebouw geweest?

 12. cas

  mmmm, straks blijven er alleen van die smerige en totaal waardeloze actions over… Dan is er echt nergens meer een beetje kwaliteit voor je geld te krijgen.
  En dit zijn inderdaad weer 1900 ontslagen, is de crisis nu over? Of wordt er gewoon naar de mooiste, maar verkeerde cijfers gekeken?

 13. herman

  Hopelijk komt er nu een cheese and more of Nutella winkel!

 14. Niels Bokhove

  @Marcel: inderdaad, alleen de speelgoed-Blokker aan de Nachtegaalstraat gaat dicht per medio juni. De tweede Blokker in het land na de allereerste in Hoorn in 1896!, vertelde een medewerkster me.

 15. Sjaak

  @reaguurder/utrecht: lees ff de Volkskrant van vandaag, pagina 11, onderaan. Over de enorme groei van banen in de detailhandel. Cijfers van CBS.

 16. WvR

  @cas: Ook in betere tijden worden er mensen ontslagen, en zijn er bedrijven die het niet kunnen bolwerken. Een ontslagronde staat niet gelijk aan een crisis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).