Perry Sport aan het Vredenburgplein gaat verhuizen - De Utrechtse Internet Courant Perry Sport aan het Vredenburgplein gaat verhuizen - De Utrechtse Internet Courant

Perry Sport aan het Vredenburgplein gaat verhuizen

Perry Sport aan het Vredenburgplein gaat verhuizen
Beeld: Google Streetview
De Perry Sport in Utrecht aan het Vredenburgplein gaat rond maart verhuizen. Dat bevestigt marketing- en salesdirecteur Bote Galema van Perry Sport. De nieuwe vestiging zal bij de oude ingang van Hoog Catharijne aan de overkant van het plein komen.

De Perry Sport in Utrecht aan het Vredenburgplein gaat rond maart verhuizen. Dat bevestigt marketing- en salesdirecteur Bote Galema van Perry Sport. De nieuwe vestiging zal bij de oude ingang van Hoog Catharijne aan de overkant van het plein komen.

De sportwinkel zat al sinds de jaren dertig aan het Vredenburg in Utrecht en is een van de eerste vestigingen in Nederland. Galema vertelt dat de reden van de verhuizing een betere locatie is. Het pand waar vroeger de Blokker zat, op de hoek van de hoofdingang van Hoog Catharijne, is inmiddels flink verbouwd en daar kan de Perry Sport een ruimte van in totaal 1500 m2 huren. “Het huidige pand heeft ongeveer dezelfde ruimte, maar was meer kruip-door-sluip-door”, aldus Galema.

De sportwinkel heeft bovendien een nieuw concept. “In de Kalverstraat, Amsterdam hebben we dat concept vorig jaar neergezet. Dat richt zich op meer experience. Dat betekent extra’s voor de klant zoals bijvoorbeeld loopanalyses.”

Wanneer de verhuizing precies zal plaatsvinden is afhankelijk van de sleuteloverdracht. Galema denkt dat het tussen eind maart en eind mei zal zijn.

De verhuurder van het pand zegt nog niet te weten wat er met het pand zal gaan gebeuren. “Er zijn nog geen nieuwe huurders”, aldus verhuurder Martin Korst van Klein Utrecht B.V.

16 Reacties

Reageren
 1. sjaak

  Het zou fijn zijn als het pand weer in de oude staat hersteld wordt, maw dat die foeilelijke groene voorkant verwijderd wordt.

 2. AUB

  AUB iets aan de gevel doen. In beste geval herbouw klassieke gevel (eventueel in samenwerking met Openluchtmuseum en bouwopleidingen die zich specialiseren in klassieke bouw of renovatieprojecten). Dit kan in samenwerking met reïntegratietrajecten of leerwerktrajecten plaats vinden. Veel mensen blij.

 3. dirk

  Zo, gouden kans om die foeilelijke gevel eraf te slopen. In oude glorie herstellen en wel zsm, svp.

 4. Cico

  Op zich is er wel wat leuks te doen met die gevel op architectonisch gebied. Ik weet niet wat er onder die panelen zit, maar met wat verlichting en gevelreiniging knap je al veel op. Het wordt vooral ontsierd door die afschuwelijk huisstijlen van winkels die nul rekening houden met het gebouw. Net als bij die parfumerie ernaast, trouwens. Schitterend Jugendstil gebouw, maar je ziet het nauwelijks. Classy hoor.

 5. herman

  Enerzijds jammer, want het huidige pand heeft van binnen charme.
  Anderzijds een gouden kans om die foeilelijke buitenkant aan te passen, wie dit ooit heeft bedacht en goedgekeurd die begrijpt er echt niets van.

 6. BdV

  Gevel à la Spar aan de Mariastraat? Ben benieuwd wat er hier vanachter komt.

 7. kim

  sjaak/dirk/herman: we weten nu wel dat je het foeilelijk vindt. Houd eens op.

 8. Klaas D.

  Breaking Monopoly news….

 9. herman

  @Kim, waarom mag je niet stoppen met iets ergens van te vinden?
  bepaal jij dat?

 10. de meficijnman

  Ik hoop dat deze vreselijke gevel zo snel mogelijk wordt verwijderd .dat dit ooit door de welstandscommissie is gekomen is mij een groot raadsel

 11. Rob

  Het pand is een gruwel. Dus een unieke kans om deze puist aan het Vredenburg architectonisch op te knappen zodat het aansluit met de rest van het plein

 12. Michiel Bilderbeek

  In de jaren 70 zijn op meerdere plekken in Utrecht panden beplakt met dit soort lelijke platen. De ultieme wansmaak. Hopelijk wordt deze fout snel hersteld en volgen de andere panden (Intersport Oudegracht bijvoorbeeld) ook op korte termijn. Dan nog het Vredenburg deugdelijk bestraat en die talloze onnodige paaltjes weg en het kan misschien nog wat worden.

 13. Cornelis

  @Cico: ik deel je mening over het Perrypand, maar over dat Douglas pand sla je de plank toch aardig mis. Hoe kun je daar nou stellen dat je ‘nauwelijks iets ziet’ van het Jugendstil gebouw?

 14. Michiel

  Hier een aantal archiefbeelden van hoe het pand er vroeger uit heeft gezien: http://hetutrechtsarchief.nl/beeldmateriaal/detail/5d3265c6-2c4c-57bc-8c86-dcb4d5d64fa1/media/ef72c456-4d1e-d3a6-2adf-e5eb11ee8b90

  http://hetutrechtsarchief.nl/beeldmateriaal/detail/e7ff1541-c922-54de-b735-15a541be808d/media/196686d8-5c1b-7b75-d974-ec8ecd903531

  http://hetutrechtsarchief.nl/beeldmateriaal/detail/bde07524-6e41-53a1-9466-71a8f02c7c62/media/cd1f8d20-a076-29fc-968e-2599b3402292

  Het doet mij wel wat denken aan het oude postkantoor (toekomstige bibliotheek).
  Geen idee of er nog iets van die dakconstructie over is achter die platen. Het zou nu zeker een mooi moment zijn om deze gevel aan te pakken.

 15. Cico

  @Cornelis: je hebt gelijk, ik heb het verder niet toegelicht. Ik bedoel ermee: het is generieke Douglas huisstijl dat geen rekening houdt met het gebouw. Gevolg: huisstijl concurreert met bouwstijl. Terwijl andere warenhuizen (denk Parijs) de chique bouwstijl omarmt, waardoor de hele winkel een mooie uitstraling krijgt. Het is zo jammer dat de winkelketen bazen geen enkele oog hebben voor de lokale meerwaarde, alles krijgt dezelfde saus.

  @Herman: Ik denk dat Kim bedoeld dat gemopper over een lelijke gevel nogal voor de hand ligt, zeker als het al meerdere keren is gezegd.

 16. Ouwe henk

  Oerlelijke gevel weghalen,,,please!?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).