Pindakaaswinkel krijgt vaste plek in Zadelstraat - De Utrechtse Internet Courant Pindakaaswinkel krijgt vaste plek in Zadelstraat - De Utrechtse Internet Courant

Pindakaaswinkel krijgt vaste plek in Zadelstraat

Pindakaaswinkel krijgt vaste plek in Zadelstraat
De Pindakaaswinkel in de Zadelstraat. Foto Robert Oosterbroek
De Pindakaaswinkel komt terug naar Utrecht. Aan het begin van dit jaar zat de winkel al tijdelijk in een pand aan de Zadelstraat, dit beviel zo goed dat ze dit weekend weer opengaan. Deze keer is het niet van tijdelijke aard. 

De Pindakaaswinkel komt terug naar Utrecht. Aan het begin van dit jaar zat de winkel al tijdelijk in een pand aan de Zadelstraat, dit beviel zo goed dat ze dit weekend weer opengaan. Deze keer is het niet van tijdelijke aard. 

In de winkel worden verschillende smaken pindakaas verkocht. Zo is er onder andere een variant met chilipeper en citroengras, een variant met witte chocolade, een speciale sportpindakaas, een met koffie en een met knoflook en gebakken ui.

In februari dit jaar ging de winkel al open als pop-up. Na een paar maanden sloten ze weer. Maar nu laten de initiatiefnemers weten dat ze het missen en dat de winkel dit weekend weer opengaat. Naast de locatie in Amsterdam wordt dit de tweede vaste zaak. De pindakaas van de winkel wordt ook al op tientallen plekken in Nederland en België verkocht.

Het idee van de Pindakaaswinkel komt van Michiel Vos. Op de website van het bedrijf is te lezen: “Michiel is boerenzoon en al van jongs af aan groot pindakaasfan maar miste de variatie bij dit beste beleg in een potje. Na een aantal succesvolle testjes te hebben uitgevoerd besloot hij er serieus werk van te gaan maken. Het idee van een pindakaaswinkel was geboren.”

6 Reacties

Reageren
 1. Sven

  Wat een verrijking voor de stad. Ik hoop dat ze ook iets met karamel en zeezout hebben.

 2. Harry

  Verkopen ze daar ook elektronica onderdelen of kunnen ze maar daar helpen met onderdelen van mijn oude stofzuiger? Zou wel mooi zijn……..

 3. Cor

  Ja, die hebben ze! Ik heb verschillende smaken geprobeerd en er zitten een aantal variaties bij die erg lekker zijn. Ik vind het wel een grappig concept en als het goed loopt, prima toch. Het is geen nutella-achtige tent die op toeristen gericht is.

 4. Henk

  @ Cor

  Oh.

 5. Cico

  Ik heb de kapotte onderdelen van mijn stofzuiger vervangen met pindakaas met caramel-zeezout. Nu zit mijn hele huiskamer onder bruine zooi. Met dit warme weer trekt dat vliegen aan. Geen aanrader, ik ga niet meer terug.
  1/10 sterren voor deze onderdelenwinkel.

 6. Harry

  @Cico: dank voor het delen van je ervaring! Briljant😁😁😁👍

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).