Plan voor grote supermarkt aan de Biltstraat in Utrecht: meerdere winkels moeten wijken | De Utrechtse Internet Courant Plan voor grote supermarkt aan de Biltstraat in Utrecht: meerdere winkels moeten wijken | De Utrechtse Internet Courant

Plan voor grote supermarkt aan de Biltstraat in Utrecht: meerdere winkels moeten wijken

Plan voor grote supermarkt aan de Biltstraat in Utrecht: meerdere winkels moeten wijken
De locatie aan de Biltstraat. Archieffoto
De eigenaar van de biologische supermarkt Superfair aan Biltstraat 90 in Utrecht heeft een vergunning aangevraagd om de supermarkt uit te breiden naar naastgelegen panden. De vergunning heeft betrekking op de panden op nummer 86 tot en met 96. Op deze adressen zitten nu Poelier van Leeuwen, Kledingreparatie Tokhi, fietswinkel Juizz en de Superfair zelf.

De eigenaar van de biologische supermarkt Superfair aan Biltstraat 90 in Utrecht heeft een vergunning aangevraagd om de supermarkt uit te breiden naar naastgelegen panden. De vergunning heeft betrekking op de panden op nummer 86 tot en met 96. Op deze adressen zitten nu Poelier van Leeuwen, Kledingreparatie Tokhi, fietswinkel Juizz en de Superfair zelf.

De eigenaar van Superfair, Harrie Westra, wil nog weinig kwijt over de vergunningsaanvraag. “Pas als de vergunning er is kan ik meer vertellen over de invulling van het concept.” Het is dus allerminst zeker dat het de Superfair zelf is die gaat uitbreiden, er kan ook een andere supermarktketen of ander supermarktconcept in komen. Harrie Westra is ook geen onbekende in supermarktland, hij was eerder directeur van Vomar.

De drie naastgelegen zaken; Poelier van Leeuwen, Kledingreparatie Tokhi en fietswinkel Juizz bevestigen alle drie telefonisch te weten van de vergunningsaanvraag, maar kunnen of willen er nog niet te veel over kwijt. Poelier van Leeuwen wil wel vertellen dat ze gaan verhuizen als de vergunning wordt afgegeven.

Enkele tientallen meters verderop in de Biltstraat zit ook al een Jumbo-supermarkt.

23 Reacties

Reageren
 1. Marqt

  Misschien dan eindelijk een marqt?

 2. G.H.

  Alsjeblieft geen Marqt zeg. Daar komen de allerergste hipster-amsterdammers eens lekker deugen. Brrrr.

 3. Joe

  Een Marqt? Echt het laatste wat we nodig hebben. Gewoon een AH graag, zodat je om 18:00 uur niet meer tot achterin de Jumbo staat.

 4. Pieter

  Please geen marqt, 5 euro voor een betweterige deugtomaat. Appie heeft zijn reputatie ruimschoots bewezen.

 5. Albert

  Zou erg jammer zijn. Ik hoop dat hij fijn ergens anders gaat ondernemen. Bij superfair zie ik zelden klanten (ben ook benieuwd hoe dat precies zit) en er zit al een flink Jumbo en een prima kleine bioloog. De andere winkels die zouden moeten wijken zijn juist een aanwinst voor de straat.

 6. Tom

  Ik ga altijd met heel veel plezier naar de poelier aan de Biltstraat: niet te duur en prima kwaliteit. Zou erg jammer zijn als die zou verdwijnen.

 7. Peter van Zoest

  Vaag verhaal. Wat voor keten moet er dan in komen? Ekoplaza heeft al genoeg zaken in Utrecht. De Natuurwinkel zit een stukje verderop in de Nachtegaalstraat. Dat moet dan wel Marqt worden. In Superfair zie je vrijwel nooit meer dan een paar klanten. Dat ‘concept’ lijkt niet te werken.

 8. BdV

  Marqt? Met een q? Nee, dat meen je niet. Afschuwelijk. In één klap de winnaar voor de meest irritante naam voor een supermarkt.

 9. Juryprof

  BdV: Lidl is voor mij toch net de winnaar, en ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat Coop (spreek uit: kowop) de top 3 completeert.

 10. chantal

  @Pieter: je hóeft er geen tomaten te kopen hoor. Koop lekker je bespoten watertomaten bij de AH. Live & let live.

 11. BdV

  Ik zie eigenlijk ook liever de poelier. En de fietsenwinkel. De kledingreparatiezaak gebruik ik zelf niet, hoewel, zeg nooit nooit, maar die vind ik ook altijd wel wat hebben. Daarvoor in de plaats 1 grote supermarkt lijkt mij absoluut geen verbetering.

  Wat zeggen de politieke partijen zo vlak voor de verkiezingen?

 12. Katja

  Leve de eenvormigheid !
  Andere goede zaken moet wijken voor een uitbreiding van een supermarkt ? Raar.

 13. Simon

  Hoe moet ik me dat voorstellen? De naastgelegen winkels worden uitgekocht?

 14. Jacob

  @ BdV

  Denk je nou serieus dan de politiek erover gaat of er in een pandje een supermarkt of poelier zit. Kom op zeg.

 15. Hiske Alting

  Liever een goede poelier en het aardige familiebedrijf Toqhi. Ik zie ook weinig mensen in de Superfair en ben verbaasd dat ze het al zo lang volhouden. Volgens mij heeft het bedrijf weinig affiniteit met de omliggende omgeving. De Biltstraat is gekozen vanwege bedrijfsstrategische redenen vertelde de eigenaar destijds. Dat riep zoiezo verbazing op omdat we al een bioslager en een biowinkel hebben in dit stukje straat. Een overbodige winkel naar mijn idee. En nu uitbreiden..??

 16. MichielK

  De superfair-formule lijkt inderdaad niet erg aan te slaan, dus een uitbreiding van die winkel lijkt me vrijwel uitgesloten. Hopelijk wordt het een mooie nieuwe vestiging van Ekoplaza (zoals op de Amsterdamse Straatweg), dan heeft iedere hoek van de rand van de binnenstad een vestiging.

 17. Cico

  Mijn favo Jumbo! Althans, voor zessen dan, zoals een ander opmerkte. Bizarre rijen.

 18. BdV

  @Jacob 😉

 19. O.

  Van mij mag er een liddl komen 🙂

 20. Albert

  Ik woon direct aan de supermarkt.
  Het kan niet de bedoeling zijn dat omwonenden elk jaar een verbouwing opgedrongen krijgen… en die krijgen te verwerken. Dat is ronduit asociaal en hierover is het laatste woord ook niet gesproken.

  Het zou fijn zijn als de gemeente utrecht zich zou inleven in het leven van direct omwonenden en wat dergelijke verbouwingen voor een effect hebben op mensen hun gezondheid.

  Ik heb in 5 jaar tijd nu 4 verbouwingen meegemaakt, waarvan op de nummers 94-98. En ook de woningen erboven.
  Het is een keertje genoeg.
  Mogen wij aub nu eens in rust en vrede leven?

 21. Poelier

  Poelier blijft op de biltstraat zitten maar gaat waarschijnlijk wel verhuizen, maar nogmaals het gaat allemaal in goed overleg

 22. buren

  chantal: ah heeft alle producten in eko bio versie, dus al die zaken zijn totaal niet nodig. je kunt alle biologische producten gewoon kopen in elke supermarkt tegenwoordig.

 23. buren

  Inmiddels is men al bezig met een gevelreclame, en officieel is er nog niets bekend? hoe zit dit? https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2018-238408.html

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).