Plannen voor grote veganistische supermarkt in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Plannen voor grote veganistische supermarkt in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Plannen voor grote veganistische supermarkt in Utrecht

Plannen voor grote veganistische supermarkt in Utrecht
Natascha de Rooij
Er liggen plannen om een grote supermarkt te openen in Utrecht met alleen maar veganistische producten. De eigenaresse van de in Utrecht gevestigde veganistische webshop Vmarkt heeft al ruim 65.000 euro opgehaald voor haar plan. Met de lopende crowdfunding hoopt ze minimaal 90.000 euro op te halen.

Er liggen plannen om een grote supermarkt te openen in Utrecht met alleen maar veganistische producten. De eigenaresse van de in Utrecht gevestigde veganistische webshop Vmarkt heeft al ruim 65.000 euro opgehaald voor haar plan. Met de lopende crowdfunding hoopt ze minimaal 90.000 euro op te halen.

De 39-jarige Natascha de Rooij timmert al een paar jaar aan de weg met webshop Vmarkt. Ook organiseert ze proeverijen en kookworkshops. In 2018 werd ze genomineerd voor de Vegan Awards in de categorie ‘beste (web)winkel’ en geselecteerd voor de ASN Wereldbank prijs. Ook is ze uitgeroepen tot V!va 400 vrouw in de categorie ‘Wereldverbeteraar’.

Ze laat weten dat de vraag naar meer producten en meer informatie over plantaardig eten groot is. “Er zijn steeds meer mensen die willen genieten van het leven en tegelijk ook kijken naar de effecten van hun consumptiepatroon.”

De Rooij vertelt verder: “Met een fysieke winkel kunnen we veel meer mensen kennis laten maken met plantaardig eten. Het heeft een grote toegevoegde waarde als mensen iets kunnen ruiken, proeven en vastpakken. Met een winkel kan dat.”

Grootste van Nederland

Op dit moment loopt er een crowdfunding waarbij mensen kunnen investeren in de nieuwe supermarkt. Er is al ruim 65.000 euro opgehaald. Het streefbedrag is 90.000 euro.

Waar de winkel precies in Utrecht komt is nog niet zeker: “Ik heb een paar locaties op het oog, in ieder geval aan het rand van het centrum. De Amsterdamsestraatweg zou heel leuk zijn, maar het moet in ieder geval de grootste veganistische supermarkt van Nederland worden.”

Naast de supermarkt moet er ook een lunchroom komen in hetzelfde pand. De Rooij hoopt dat de winkel eind dit jaar open kan gaan.

 

12 Reacties

Reageren
 1. Fred

  De meest logische plek is dan denk ik vanaf het centrum richting oost.
  Dus de Burgemeester Reigerstraat, Nagtegaalstraat of Biltstraat, vlakbij het Diakonessenziekenhuis of eventueel in de Uithof.
  Daar zal de meeste klandizie zitten schat ik zo in.
  Ik vraag me wel af of dat goed zal gaan lopen, aangezien je in de “gewone” winkel/supermarkt toch ook alles kan krijgen wat je nodig hebt voor een veganistische maaltijd, en hoogstwaarschijnlijk goedkoper.

 2. Rietje

  Veganistisch eten is me bijna fataal geworden, ook al deed ik echt mijn best. (En nee ik ben helaas geen uitzondering)
  In het begin voelen mensen zich vaak fantastisch, maar dan komen de problemen. Helaas is het niet haalbaar op de lange termijn (enkele uitzonderingen daar gelaten) zelfs met toevoeging van supplementen. Voor kinderen in de groei is het al helemaal niet geschikt.
  Ik heb een vermogen moeten uitgeven om weer een beetje te herstellen.
  Maar succes met je toko.

 3. Michel

  Prop het in de kanaalstraat, krikt het die buurt een beetje op.

 4. Anne

  Het vegan aanbod in de ‘gewone’ supermarkt breidt inderdaad uit maar er is nog zoveel meer dan dat, dus fijn als de vegan supermarkt er komt! Ik zou er zeker af en toe wat producten kopen als aanvulling op het reguliere aanbod.

 5. Fab

  Goed initiatief. Waarom niet Oudenoord of in de buurt van de Draaiweg. Juist in die hoek. Daar mag echt wat, zeker gezien alle nieuwbouw en de komst van veel nieuwe bewoners op o.a. het Oudenoord zelf, Zijdebalen en de omgeving.

 6. Henk

  Veel succes, maar bedenk wat ze zeggen, “Get woke, go broke”

 7. cas

  @ Anne, wat jij zegt is meestal het probleem voor dit soort supermarkten. af en toe als aanvulling is gewoon te weinig voor dergelijke winkels om te kunnen overleven. Niks ten nadele van jou hoor 😉

 8. dave

  Biltstraat is natuurlijk een perfecte locatie met al een biologische viswinkel en slager en de odin supermarkt! De fair trade supermarkt deed het eigenlijk ook best goed maar had een te groot pand.
  Denk dat in die kant van de stad de meeste klandizie zit .
  heel veel succes, met name de workshops daar kijk ik naar uit!

 9. R

  @Rietje er zijn een hele rij olympische medaillewinnaars die al vele jaren vegan zijn. Dus dat je vegan niet gezond kan leven is pure onzin. Het is wel meer werk inderdaad, maar het is prima te doen. Diverse vrienden en directe collega’s om mij heen zijn ook al vele jaren vegan (al ben ik zelf vegetariër). En ik ken geen enkel onderzoek wat aantoond dat het voor kinderen ongezond is om geen dierlijke producten te eten, wanneer daar een goed vegan dieet tegen over staat.

 10. Saskia

  Jaaaa, natuurlijk heb ik geïnvesteerd in Vmarkt en ik hoop dat veel meer mensen dit gaan doen. Je kunt een gift geven, een lening verstrekken en shoptegoed kopen. Keuze genoeg dus! En ik hoop op de Amsterdamsestraatweg, lekker dichtbij 😉 #veganutrecht 🙂

 11. anne

  Geweldig dat het er komt. Idd Biltstraat lijkt me een toplocatie, w.s. dus ook duur.

 12. Pauline

  Biltstraat? Daar kom ik nooit. Ik zou het echt centraler doen. Iets waar mensen langskomen als ze in de stad zijn ofzo.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).