Schoenwinkel Telkamp gaat vertrekken uit Choorstraat in Utrecht Schoenwinkel Telkamp gaat vertrekken uit Choorstraat in Utrecht

Schoenwinkel Telkamp gaat vertrekken uit Choorstraat in Utrecht

Schoenwinkel Telkamp gaat vertrekken uit Choorstraat in Utrecht
Foto: Van Rossum Makelaardij
De schoenwinkel van de familie Telkamp gaat na 38 jaar vertrekken uit de binnenstad van Utrecht. De winkel aan de Choorstraat staat te huur en is per 1 april 2023 beschikbaar.

De schoenwinkel van de familie Telkamp gaat na 38 jaar vertrekken uit de binnenstad van Utrecht. De winkel aan de Choorstraat staat te huur en is per 1 april 2023 beschikbaar.

Na 37 jaar, in april 38 jaar, aan de Choorstraat is de huur van het pand op nummer 38-40 opgezegd. Na zoveel jaren vindt de eigenaar het welletjes. De familie Telkamp had hier sinds 1985 een winkel voor modeschoenen, maar zal over enkele maanden verdwijnen uit het Utrechtse straatbeeld. De winkel in Woerden blijft nog wel open.

Volgens Van Rossum Makelaardij zijn er al partijen geweest die interesse hebben getoond, maar het is niet duidelijk of daar ook een nieuwe huurder bij zit. De locatie met een verkoopoppervlak van 60 vierkante meter wordt nu aangeboden als winkel. De mogelijkheid bestaat dat een nieuwe huurder het pand een andere bestemming geeft.

De winkel van Telkamp staat van 9 december tot en met 8 januari nog een maand lang in de schijnwerpers, tijdens het project Kleur de Stad. Hierbij worden een maand lang vrolijke kleurplaten op de gevel van het pand geprojecteerd.

33 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Dit is al de zoveelste onderneming die het aflegt tegen het Utrechts wanbeleid.
  De binnenstad gaat naar de kl*te omdat bezoekers er niet meer makkelijk kunnen komen. Vroeger kon je over de hoofdjes lopen, nu kan je er zonder problemen een kanon afschieten. Maar D66/GL vinden het fantastisch, want een schone en gezonde stad is een dode stenen stad.

 2. Herman

  Hopelijk wordt die foeilelijke voorgevel vervangen door iets dat meer past.

 3. Scherpschutter

  Gelijk heb je, Jan. Paar jaar te laat wellicht. Geen droge boterham meer te verdienen in het centrum van Utrecht met dit socialistische bestuur.

 4. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  Yep. Geen droge boterham meer te verdienen in een dergelijk vijandig ondernemersklimaat. Het is allemaal nog maar het begin. Het hele centrum is eraan binnen nu en 5 jaar.

 5. jan

  Wat interessant dat er mensen zijn die denken dat de winkel gaat verdwijnen omdat je er niet zo makkelijk zou kunnen komen.
  Hahaha.

 6. BW

  @Koel Hoofd
  Een kanon afschieten? Ehm… de binnenstad wordt drukker en drukker. Onder andere jijzelf klaagt daar onophoudelijk over.

 7. Fred H

  @koelhoofd: dan heeft ie het nog lang volgehouden, aangezien je sinds begin jaren 80 (misschien zelfs wel eerder) met je voertuig de choorstraat niet meer in mag.

 8. JdV

  Mooie plek voor een Kruidvat, daar kan er nog best wel eentje bij in het centrum. En verder wat Koel Hoofd zegt.

 9. Harm

  Een combinatie van ‘iedereen heeft al genoeg spullen’, online concurrentie, hoge huur, hoge werkgeverslasten qua belasting, hoge gasrekening en vrouwen die steeds vaker ongetrouwd blijven en arm worden.

 10. Lachgas

  Als ondernemer zou ik naar een meer parkeervriendelijke plaats of winkelcentrum gaan. Alleen wat nu parkeervriendelijk is is na verkiezingen weer geheel anders.

 11. Binnenstadbewoner

  @ koel hoofd : ik nodig je van harte uit om eens op een willekeurige zaterdagmiddag de binnenstad te bezoeken. of donderdagavond stapavond of vrijdagmiddag … kennelijk doe je dat nooit want anders zou je dit niet opschrijven. Je kunt over de hoofden lopen … .Los bezien van de vele festivals, wekelijkse markten en andere evenementen. Het wordt elk jaar drukker.

  Ja en verder staat helemaal niet vermeld waarom deze ondernemer ermee stopt. Allemaal aannames.

 12. Realist

  @Jan. Dan ben ik benieuwd wat volgens jou de reden is.

 13. Carine Veltkamp

  Een zeer verontrustende ontwikkeling, het opzeggen van de huur. Dat is bij bakkerij Wammes ook gebeurd. Zo houden we geen enkele leuke winkel meer over in de binnenstad.

 14. Pieter

  Voor degene die met de auto van winkel naar winkel wil is de stad niet bepaald aantrekkelijk…snap ik. Maar sinds de auto wordt geweerd is de stad een paradijs voor voetgangers.
  Om de stad te begrijpen moet je je realiseren dat Utrecht een middeleeuwse stad is, berekend op voetgangers, paard en wagen, niet voor gemotoriseerd verkeer. Bovendien zijn we tegenwoordig 360.000, 400 jaar geleden met zo’n 30.000.
  Wat mij betreft: hoe minder auto’s hoe beter. Hierdoor wordt ook wonen in de binnenstad een stuk aantrekkelijker. Het dubbele pand van Telkamp zijn oorspronkelijk gewoon woonhuizen.

 15. G.H.

  @Carine Veltkamp: Waarom is dat verontrustend? Ze hebben zélf de huur opgezegd hè.

 16. Sjaak

  Misschien kan duic in het artikel aanvullen wat de reden van vertrek van Telkamp is…

 17. Moniek

  Wie van u was er eigenlijk vaste klant?

 18. JdV

  @pieter: een middeleeuwse binnenstad, niet berekend op 100.000 fietsers per dag. Snel fietsvrij maken dus, alles binnen de singels. Daar zal dd stad een stuk aantrekkelijker van worden.

 19. passalacqua

  welke 13 in dozijn franchise/keten gaat er komen? ik ben reuze benieuwd!

 20. passalacqua

  @koel hoofd en @scherpschutter
  uit jullie reactie blijkt dat jullie al decennialang niet in t centrum zijn geweest haha, ik woon in t centrum (decennialang) en kan je zeggen: het is verre van stil en doods haha

 21. Janna

  Een verlies voor de binnenstad, ik kocht er regelmatig. De schoenverkopers hebben een heerlijk huis aan een Spaanse Costa, ik denk dat ze daar lekker gaan genieten. Scheelt weer dure stookkosten in Nederland! Ik wens de Telkampjes een fijn pensioen!

 22. Gré Braadslee

  3 x raden wat er in komt !!!!!!

 23. 40 jaar Binnenstadsbewoner

  Het wemelt in de binnenstad van schoenwinkels

 24. Wil

  @passalaqua: koelhoofd woont evenmin als scherpschutter in Utrecht.

 25. Cico

  Bizar hoeveel mensen in een fantasiewereld leven om hun politieke stokpaardjes te kunnen rijden. Het is stervensdruk in de binnenstad, het is alleen een ander publiek: (nog) meer toeristen en dagjeslui, die komen hier niet om schoenen te kopen. En dan moeten deze winkels nog concurreren met de online verkoop en alweer met de winkelketens en flagship stores in het vernieuwde Hoog Catharijne.

 26. Cico

  En Pieter komt volgende week met de hondenkar naar Utrecht, met een lendendoek vanwege aanhoudende difterie. Heerlijk Middeleeuws

 27. Katja

  @Koel Hoofd, de binnenstad is al net zo druk als in 020, het is verschrikkelijk om er te lopen.

 28. Carine Veltkamp

  @G.H. De huur is opgezegd, de eigenaar vind het welletjes.
  Dat klinkt mij in de oren alsof de eigenaar van het pand het initiatief heeft genomen om de huurder er uit te gooien, net zoals bij Wammes is gebeurd. Waar DUIC overigens helaas geen woord aan heeft gewijd.

  Maar hopelijk heeft Telkamp zelf het initiatief genomen.

 29. Fiederelsje

  Drie keer raden wat er komt: jaaaaa, horeca. Wedden?

 30. WillemWever

  Typisch dat links overal dat schuld van krijgt terwijl je toch echt een linker en een rechter schoen nodig hebt daarbij geen enkele ‘oh wat jammer, ik kocht daar altijd een paar schoenen’

  Mensen het leven en behoeften veranderen vroeger zaten er op de Steenweg een grote bruin en witgoed zaken inmiddels verdwenen heel heel vroeger kon je een paarden en koeien kopen in stad…

 31. jan

  De meeste winkels verdwijnen omdat men wel komt passen maar niet komt kopen. Dat doet men op het internet. De winkeliers betalen vervolgens wel torenhoge huur.
  Het aantal mensen in de binnenstad is niet echt afgenomen door slechtere bereikbaarheid. Wat een onzin. Ik woon hier al 20+ jaar en het is alleen maar drukker geworden. Behalve de koopavond. Dat loopt niet meer. Maar wederom komt dat niet door de bereikbaaheid. Dat zou suggereren dat het in andere steden of dorpen drukker is. Maar ook daar gaan de winkels failliet

 32. Meis

  De neoliberale ideologie draait op volle toeren in de stad Utrecht……

 33. BW

  @Fiederelsje
  Daar wil ik best om wedden: in de hele Choorstraat zit geen horeca en komt geen horeca, want het is en blijft een winkelstraat waar alle panden een retail bestemming hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).