Sportwinkel Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht sluit na 4 jaar alweer de deuren Sportwinkel Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht sluit na 4 jaar alweer de deuren

Sportwinkel Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht sluit na 4 jaar alweer de deuren

Sportwinkel Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht sluit na 4 jaar alweer de deuren
De vestiging van sportwinkel Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht gaat na vier jaar alweer sluiten. De keten heeft dat besloten vanwege de stijging van de huur-, personeel- en energiekosten. Vanaf 14 augustus blijven de deuren van deze vestiging definitief dicht.

De vestiging van sportwinkel Decathlon aan het Vredenburg in Utrecht gaat na vier jaar alweer sluiten. De keten heeft dat besloten vanwege de stijging van de huur-, personeel- en energiekosten. Vanaf 14 augustus blijven de deuren van deze vestiging definitief dicht.

Op 16 oktober 2019 opende de Decathlon in het voormalige pand van C&A aan het Vredenburg. Toenmalig wethouder Klaas Verschuure knipte destijds samen met Wouter Mol, medewerker van de keten, feestelijk een lint door.

Nu besluit Decathlon de zaak weer te sluiten. “Door de ontwikkelingen in de markt (stijging huur-, personeels- en energiekosten), zien wij dat het voortzetten van onze missie – sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen – met onze vestiging Decathlon Vredenburg, helaas niet langer mogelijk is”, is te lezen op de website van de keten.

Ook in The Wall in Leidsche Rijn heft Decathlon een vestiging. Deze blijft voorlopig wel geopend. Wat er in het pand aan het Vredenburg komt is nog niet bekend.

Gekoppelde berichten

40 Reacties

Reageren
 1. Binnenstadbewoner

  Jammer. Aanwinst voor de stad. Betaalbare sport- en buitenkleding voor alle inwoners.

  Kan me voorstellen dat men te veel concurrentie heeft van internet. Met lagere prijzen moet je hogere omzetten hebben en dat is niet gemakkelijk.

 2. Leon

  Vond het er altijd al een beetje op een aparte plek zitten.

 3. Martijn

  Erg jammer, want ik kwam er graag, maar ging de laatste tijd voor grote uitgaven toch liever naar The Wall waar het assortiment veel groter is. Ik kan me voorstellen dat dat ook voor anderen meespeelt, en dan is het centrumfiliaal al snel minder aantrekkelijk.

 4. Pragmatist

  Ik kan me nog vaag herinneren dat dit geopend werd. Ben er echter nooit binnen geweest.

  Maar heeft het sluiten alleen te maken met stijgende kosten, of lage winsten? Relatief aan elkaar natuurlijk.

 5. Wim

  Uuu zag ditjaren geleden al aankomen.

 6. W

  Zou tof zijn als er een Apple store zou komen.

 7. Herman

  Jammer!

 8. BearGrills

  Afgrijselijke winkel die ruikt naar rubber.

  Echte outdoor fanaten maken hun kleren zelf van boomschors, takjes en vossenhuiden. See you in the woods

 9. Bart

  prima, graag ombouwen woningen. Fast fashion zoals de Decath. heeft past niet meer in deze tijd

 10. Josefien

  Mooi zo, weer een plek voor (nog meer) horeca🥴!

 11. Decathlon-klant

  Wat me nog het meest verbaast, is dat de vestiging in The Wall open blijft. De vestiging in de stad was de keren dat ik er geweest ben aardig druk. The wall daarentegen; je kunt er niet ff snel heen en voor de gezelligheid hoef je daar al helemaal niet te komen. Kan me niet voorstellen dat die vestiging behouden blijft wanneer het huurcontract afloopt.

 12. Katja

  Als je ook gewoon kon betalen zonder pin, zou het misschien anders zijn gelopen ?
  Pand zelf is aan de buitenkant wel erg mooi geworden, net als de voormalige De Planeet.

 13. Jelmer

  Jammer
  Perry en inter kan ik oprecht geen sport winkels noemen.

  Doe er idd maar huizen in.
  Maar geen food of drink giganten die de wereld saai en plat maakt.

  Flex kantoor plekken… lastig maar daar zijn er al veel van.

 14. G.H.

  @Wim
  I see what you did there 😁

 15. Scherpschutter

  Als er zelfs voor dit soort winkeliers (vietnamese zooi met torenhoge marges) niet meer tegen de doorlopend stijgende kosten van het neo-socialisme is aan te vechten, dan is de kanarie in de kolenmijn nu toch wel serieus begonnen met gillen…

  De grote kaalslag was al even bezig natuurlijk, maar gaat nu pas echt beginnen.

 16. JdV

  @bart/jelmer. Precies 0,0 % kans dat daar woningen komen. Maar een mega-starbucks met speciale havermelk-barrista’s zou nog kunnen lukken 😁

 17. Rob H.

  Geen baggervette winsten voor de retailer, omdat de vastgoedmagnaat baggervette winsten wil. Waardoor dit pand de komende jaren weer leeg blijft staan en er uiteindelijk niemand beter van wordt.

  Als dit geen teken is dat de neoliberale kanarie in de kolenmijn aan het gillen is en dat de aandeelhouders elkaar binnenkort de tent uitvechten, dan weet ik het niet meer.

 18. .

  De perfecte locatie voor een aanbieder van maatpakken, op maat gemaakte schoenen en aanverwante artikelen.

 19. BW

  @Wim & @G.H.

  I saw that too!! 😉

 20. Hans

  @ Scherpschutter, beste man. Citaat: Nu besluit Decathlon de zaak weer te sluiten.Door de ontwikkelingen in de markt (stijging huur-, personeels- en energiekosten)’.

  U noemt dit de gevolgen van het ‘neo-socialisme’. Daar moet ik smakelijk om lachen. Het gaat hier in werkelijkheid om de keiharde marktwerking waar u, blijkens al uw posts zo enorm dol op bent. LOL.

 21. W.

  Wat Martijn zegt, dit was de winkel voor ff snel een shirtje of andere kleine dingetjes halen. Als je echt wat nodig hebt ga je wel naar die in The Wall.

  @Decathlon-klant: je kunt bij The Wall gratis parkeren, met de auto ben ik daar sneller dan met de fiets in de stad. In de weekenden kun je er bijna over de hoofden lopen zo druk. Bovendien hebben ze een breed assortiment en bijv. alle tenten uitgestald. Volgens mij loopt die winkel prima daar.

 22. Massegast

  Is opvang van vluchtelingen geen idee? Dan zitten ze middenin de stad. Dat lijkt me de integratie bespoedigen.

 23. Hoera

  @Katja, sorry? De boomers die nog met baar geld willen betalen, die moeten zich maar melden in het bejaardentehuis. Man man man…
  @Sneuschutter, voor de honderdste maal, bemoei je met de ‘belangrijke’ zaken in jouw Stadskanaal en laat de echte inwoners alhier hun eigen zaken oplossen danwel bekritiseren. Daar hebben wij jouw onderbuik echt niet voor nodig.

 24. liefhebber decathlon

  jammer, fijne winkel met fijn aanbod. kwam er graag en haald eer veel weg vanuit mijn sportieve kant (fietsen)
  @reaguurders: de meeste merken komen uit vietnam en omringende landen. kan je op zuren, maar is niet anders. kwaliteit hier is meestal erg goed

 25. Isaak

  Ik vind het jammer

 26. Peter van Zoest

  Mooi. Weer ruimte voor horeca, creatieve hotspots, startups, scale-ups en opvangplekken voor zzp’ers.

 27. Rutger

  jammer, prima winkel en was er altijd druk.

 28. Wim

  Wat een ongenuanceerde opmerkingen hier weer in de reacties.
  Heel simpel, niet snel te bereiken met auto en dan toren hoge parkeerkosten betalen in het centrum, als je wat grotere spullen nodig hebt moet je wel met de auto.

 29. Pee

  Alleen pinbetalingen , dan krijg je dit .
  @Hoera 24/5/2023 – 20:54
  Waarom moeten mensen die met cashgeld willen betalen naar het bejaardenhuis?
  Het is nog steeds een wettig betaalmiddel cashgeld .
  Als je als ondernemer geen cashgeld wilt aannemen snijd je in deze tijd jezelf in de vingers dat blijkt wel.
  Met de vele pin storingen ben je op cashgeld aangewezen of wil je je kar met boodschappen achterlaten omdat je alleen met pin wilt betalen .
  De vele manieren om te frauderen is met alleen pin groter dan bij cashgeld.
  Mensen moeten gewoon de keuze hebben om te kiezen tussen pin of cash, klaar.

 30. Binnenstadsbewoners

  Ik vond het beetje rare winkel
  Geen personeel om advies aan te vragen

 31. Sjaak

  @pee: waar lees je precies dat decathlon gaat sluiten vanwege pin-only?

 32. Hoera

  Pee, je gaat de fout in. Geeft niets, kan de beste overkomen. We ‘moeten’ namelijk helemaal niets. Een ondernemer kan zelf bepalen wat hij wil, in redelijke mate uiteraard en volgens wettelijke bepalingen. De wet stelt overigens niet verplicht dat er ook met cash geld mag worden betaald. En dat volgens jou het pin only debet is aan de sluiting van de winkel, lees eerst het artikel.

 33. Arie de knallert

  Pin plus cash

 34. Wittejan

  Ben daar 2 x geweest en uitstekend geholpen

 35. cas

  Het is niet gek dat het verdwijnt. In de hele stad zitten ook veel grote ketens die winkels hebben voor naamsbekendheid en niet per se om grote winsten te boeken op A locaties. En door veel meer online mogelijkheden voor promotie wordt zo’n dure plek steeds meer overbodig.

 36. w

  wat komt er? primark, h&m?

 37. Dex

  Ook deca is wakker geworden Dit soort type winkels redden het fysiek gewoon echt niet meer! Puur omdat de producten online gewoon beter doen! In de regio is dan 1 locatie als “experience center” meer dan genoeg.

 38. christiaan

  Vorige keer toevallig daar geweest, wilde Nike zaak schoenen kopen, dus ook een paar van Decathlon gekocht.
  Het is dat ik Nike air wilde kopen in de binnenstad, kom je dan zo n zaak tegen als Decathlon, is dat goede reclame.
  Niet interessant om daar in de binnenstad te shoppen, maar wel door deze winkel in het vervolg al meerdere malen naar the Wall geweest in betreffende winkels van Decathlon.
  Terecht dat je daar niet blijf zitten als overig, kantoor en winkelruimte de prijs is ingezakt, stom van de verhuurder voor de hoofdprijs te willen, word dus eerste tijd leegstand of lekker kraken

 39. Simon

  Zag vandaag de info dat die winkel gaat sluiten. Jammer, want was voor mij super handig om tijdens woon-werk verkeer (fietsen naar CS en dan trein alle richtingen op pakken) super handig om even tussenstop te maken. The Wall is voor mij onbereikbaar.

 40. Cico

  Het voortzetten van hun missie bleek toch ‘winst maken’ ipv marketing gelul over sport toegankelijk maken

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).