Ondernemers onder station Utrecht Vaartsche Rijn kunnen ‘eindelijk’ aan de slag | De Utrechtse Internet Courant Ondernemers onder station Utrecht Vaartsche Rijn kunnen ‘eindelijk’ aan de slag | De Utrechtse Internet Courant

Ondernemers onder station Utrecht Vaartsche Rijn kunnen ‘eindelijk’ aan de slag

Ondernemers onder station Utrecht Vaartsche Rijn kunnen ‘eindelijk’ aan de slag
Van links naar rechts: Coen Strang & Jasper Bergamin van Coop, wethouder Victor Everhardt, Dilaver Sevinc & Bulent Hasdemir van Bike2Go, en Agnes Roekalea & Sonny Roekalea van het Smaakstation. Foto: DUIC
De ondernemers van de winkels onder station Utrecht Vaartsche Rijn kregen maandagochtend de sleutels uit handen van wethouder Victor Everhardt. “Het was een lange aanloop met veel gedoe, maar uiteindelijk kunnen we trots zijn op wat er staat”, aldus de wethouder.

De ondernemers van de winkels onder station Utrecht Vaartsche Rijn kregen maandagochtend de sleutels uit handen van wethouder Victor Everhardt. “Het was een lange aanloop met veel gedoe, maar uiteindelijk kunnen we trots zijn op wat er staat”, aldus de wethouder.

De ondernemers moesten lang wachten tot ze hun pand onder het station konden inrichten. Zo dachten Sonny en Agnes Roekalea dat zij hun Smaakstation al zo’n twee jaar geleden konden openen. Het echtpaar sloot ruim twee jaar geleden Sonny’s Exotische Kipspecialiteiten, een broodjeszaak op Hoog Catharijne. “In de tussentijd hebben we geleefd van ons spaargeld”, zegt Sonny.

Het Smaakstation krijgt een uitgebreider aanbod dan de oude zaak. Naast belegde broodjes kunnen er ook complete maaltijden worden afgehaald. Ze verwachten medio november open te gaan.

Supermarkt Coop vindt het geen probleem om pas in november de deuren te openen. “De bouwprojecten in de omgeving, zoals de appartementen op Rotsoord en het station, zijn nu ook zo goed als af. We verwachten dat daar veel van onze toekomstige klanten zitten”, zegt Jasper Bergamin van Coop.

Stadswinkel

De Coop onder Vaartsche Rijn wordt een stadswinkel. Het verschil met een reguliere winkel van de supermarktketen is dat zij een keuken in de zaak hebben waar verse maaltijden worden gemaakt. Bergamin: “Wij richten ons hiermee op de studenten van de omliggende scholen, maar ook op tweeverdieners die in de omgeving wonen.”

Tot slot komt er een Bike2Go bij het station. “Wij repareren fietsen, verkopen nieuwe en tweedehands fietsen, en we hebben een uitgebreid assortiment met fietsaccessoires”, zegt Bulent Hasdemir, één van de twee mannen die de zaak gaat runnen. Bike2Go verwacht begin november open te gaan.

Leeg

Naast de Coop staat nog een ruimte van 55m2 leeg. “Wij zien hier graag iets inkomen wat past binnen het concept ‘to-go’ van het station. Denk daarbij aan een barbier of een bloemist. We willen vanwege het uitgebreide bestaande aanbod geen horeca meer”, aldus Jeroen Brouwer, retailmakelaar van het pand.

4 Reacties

Reageren
 1. Berend

  Bike2go is wel een heel suffe en gedateerde naam… Alle succes gewenst aan de heren, overigens.

 2. Ab

  @Berend, Bike2go is dan ook een al bestaande zaak. Blijft natuurlijk een gemiste kans dat er geen popup concept store komt als ontmoetingsplek voor cultuur minnende Utrechters om elkaar te inspireren.
  Ik ben blij dat Sonny’s het zo lang heeft volgehouden. Ik weet niet of ‘smaakstation’ nou zo lekker bekt maar laat me graag overtuigen met een goede maaltijd.
  Jammer dat de tram nog even op zich laat wachten, wens de ondernemers alle succes!

 3. Mica

  Compliment voor dit bouwwerk! Wat in andere steden een enorme barrière zou zijn, is hier een prima geïntegreerd stuk stad. Door materiaalgebruik, verlichting en inrichting is dit zelfs met de leegstaande bedrijfspanden een gebied van hoge kwaliteit.

 4. cas

  @ Ab, er zijn al genoeg hippie ontmoetingsplekken in de stad…. dat is echt geen gemis.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).