Supermarkt Plus aan de Voorstraat in Utrecht definitief gesloten Supermarkt Plus aan de Voorstraat in Utrecht definitief gesloten

Supermarkt Plus aan de Voorstraat in Utrecht definitief gesloten

Supermarkt Plus aan de Voorstraat in Utrecht definitief gesloten
De vestiging van supermarktketen Plus aan de Voorstraat in Utrecht heeft definitief de deuren gesloten. Op grote posters achter de ramen is te lezen dat de winkel vrijdag 30 juni voor het laatst geopend was.

De vestiging van supermarktketen Plus aan de Voorstraat in Utrecht heeft definitief de deuren gesloten. Op grote posters achter de ramen is te lezen dat de winkel vrijdag 30 juni voor het laatst geopend was.

De laatste jaren zijn er steeds meer supermarkten geopend in de binnenstad en omliggende wijken. Denk bijvoorbeeld aan de Albert Heijn aan de Potterstraat, Biltstraat en aan het Vredenburg, maar ook de Jumbo in Hoog Catharijne en de Aldi aan de Lange Viestraat. In de Voorstraat zelf is nog een vestiging van Albert Heijn te vinden.

Waarom Plus ervoor heeft gekozen de winkel aan de Voorstraat definitief te sluiten is niet bekend. Ook is nog niet bekend wat gaat gebeuren met het pand aan de Voorstraat. “We zien je graag terug in een van onze Plus winkels”, is te lezen op een poster achter het raam. Daarin wordt verwezen naar de vestigingen van Plus aan de Plantage, Adriaen van Ostadelaan, Croeselaan en Smaragdplein.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Tijd voor iets unieks op deze plek. Een vestiging van een hele bijzondere amerikaanse koffiezaak uit Seattle schijnt mooi te zijn. Of iets met een grote gele M?

 2. Thomas

  wel relaxte winkel, ook handig voor pakketten😏

 3. buurtbewoner

  volgens mij kwamen er voornamelijk gekoeld bier en wijn kopers, die ook nog ff wat bij postpunt moesten ophalen…

 4. W.H.de Groen

  Mooie ruimte om te gaan splitsen voor startende ondernemers. Dat lijkm me dan meer iets voor de Voorstraat.

 5. Rob

  Hoewel het nog niet bekend is wat er in de nu leeggekomen supermarkt-ruimte gaat komen, ben ik erg blij dat de Plus weg is. Hoop dan ook dat er niet weer een super inkomt.
  Rob

 6. W.

  Toen ik studeerde was het een handige supermarkt om de hoek bij de universiteit, maar dat leek ook gelijk het lot van die hele winkel: een veredelde kiosk/AH to go-achtige winkel.

 7. W

  Waar moeten die leerlingen van het Gregorius nu chips, aa-drank en red bull kopen in de pauze?

 8. Claire Obscur

  Iemand een idee wanneer die kassaloze (kansloze) Aldi er een keer mee stopt? Je ziet daar nooit een hond binnen en dat is ook niet zo gek. Het personeel ongeinteresseerd wat bij de ingang rondhangt is ook niet echt een uitnodiging.

 9. leerlingen van het Gregorius

  @W
  bij de AH stukje verderop natuurlijk!

 10. Kees B

  @W.H. de Groen
  Helemaal mee eens!
  Mooie ruimte en locatie om op te splitsen en starters van creatieve ondernemingen daar een kans te geven. Lijkt me ook bevorderlijk voor de buurt.
  Een beter plan dan de vestiging van een Amerikaans koffie filiaal of een fastfood multinational . Daar zijn er genoeg van in de Utrechtse binnenstad.

 11. Len

  Wat W zegt is inderdaad de spijker op zijn kop. Zo’n beetje kaliber Spar op de Uithof.

 12. W

  @leerling: oef, een stukje verder lopen… hoop dat het jullie lukt. Dat wordt extra aa-drank en red bull kopen!

 13. jan

  Goede plek voor wat tweede rangs prostituees zoals ooit in de wijk het geval was .. grapje

 14. Zwaon

  Prima plekje voor een Discotheek voor NIET-studenten… zeg maor 25+, zodat Utrecht zich weer een beetje een “stad” mag noemen…, beetje geluidsisolatie en gaon met die banaan.

 15. Binnenstadbewoner

  Het is een triple A locatie met bijbehorende torenhoge huurprijs. Hier kan dus alleen maar een filiaal van een goedlopende en bekende keten komen.

 16. Pling

  @Zwaon je hebt de ACU er letterlijk naast zitten..

 17. Herman

  Culturele hotspot voor een starter.

 18. Kaat

  De AH dominantie in de (binnen)stad vind ik ook niet erg gezond.

 19. Statler

  @Claire Obscur:
  u heeft onze inzetloze weddenschap m.b.t. de sluiting van de Aldi al verloren, ik doe nog een maand mee, maar ik verwacht inmiddels het ook niet te redden.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 20. Wim

  @ Kaat
  Gelukkig rukt de Jumbo op.
  Een verademing in de Twijnstraat, in vergelijking met die lege-vakken-AH daar.

 21. wollie

  mooie plek voor de Fitsol: van elk product één optie en dan scherp geprijsd. voor mensen die niet kunnen kiezen 🙂

 22. Zwaon

  @Pling ……… dat is geen publiek voor een normale doorsnee discotheek. Of vind jij de Acu een discotheek 🙂 Denk meer in de trant van Cartouch. Felini, Hordijk en zo zijn er veel meer discotheken alang weg, ‘t publiek is er … maar weinig aanbod voor 25+.

 23. Utrechtvoorutrecht

  @Zwaon Is die Cartouch toevallig al 29 jaar dicht? En daar baalt u nog steeds iedere dag van?

  Deze Plus was natuurlijk het toonbeeld van klungeligheid. Aanbiedingen stond zelden een prijs bij, lekker brood was er nooit, indeling was een nachtmerrie, de losse slijterij die opende op verzoek overbodig (Gall & Gall was 100m verderop) en de twee kassa’s achter elkaar waren altijd chaos. Maar het pand, anders dan de AH in de Voorstraat, leent zich voor een goede supermarkt. Eentje waarbij de snelle shoppers van Gregorius en Lucasbolwerk Red Bull en bier vooraan kunnen halen en meteen afrekenen, terwijl de uitgebreidere shoppers dan nog een ronde door de hele winkel maken.

 24. Paul

  De kans is groot dat een internationaal concern dit opvult vanwege de hoge huur lasten. In de US / Texas zijn een aantal zeer goede mexicaans ketens met echt vers eten. Het liefst dan dat. Met nu bijna 50 horecapanden ( witte vrouwen straat & Voorstraat) past dit er nog bij..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).