Supermarkten Albert Heijn en Jumbo openen in Post Neude en Hoog Catharijne Supermarkten Albert Heijn en Jumbo openen in Post Neude en Hoog Catharijne

Supermarkten Albert Heijn en Jumbo openen in Post Neude en Hoog Catharijne

Supermarkten Albert Heijn en Jumbo openen in Post Neude en Hoog Catharijne
De Albert Heijn in Post Neude
De twee supermarkten Albert Heijn en Jumbo hebben woensdagochtend hun vestigingen geopend in de Utrechtse binnenstad. De Albert Heijn opende in het souterrain van Post Neude en Jumbo opende in een groot pand langs de Catharijnesingel bij Hoog Catharijne.

De twee supermarkten Albert Heijn en Jumbo hebben woensdagochtend hun vestigingen geopend in de Utrechtse binnenstad. De Albert Heijn opende in het souterrain van Post Neude en Jumbo opende in een groot pand langs de Catharijnesingel bij Hoog Catharijne.

De levensmiddelenwinkels openden op precies dezelfde dag twee gloednieuwe winkels. De opening van de Albert Heijn markeert de ingebruikname van het voormalige postkantoor aan de Neude. Dit pand is omgebouwd tot Post Neude, naast de grootgrutter komt er ook de bibliotheek en andere winkels.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Zelfscankassa’s in de AH

“Het is een prachtig, markant pand dat ook nog eens op een geweldige plek aan de Neude staat”, vertelt supermarktmanager Melissa Schuurman. In de nieuwe winkel, waar ook een cafégedeelte is, gaan ongeveer 150 medewerkers aan de slag. Het merendeel is afkomstig uit andere Albert Heijn-winkels uit de omgeving, de overige medewerkers zijn nieuw.

De Jumbo heeft de deuren geopend in het pand waar voorheen V&D en Hudson’s Bay zaten. Het gebouw zit aan Hoog Catharijne vast. De entree van de supermarkt zit dan ook in het winkelcentrum. Een gedeelte van de winkel is ingeruimd voor La Place waar ook gezeten kan worden om te eten en drinken.

“Ik ben er trots op dat we vanaf nu ook op deze locatie in Utrecht kunnen inspelen op de wensen van de binnenstedelijke klanten”, zei Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo.

17 Reacties

Reageren
 1. Rutger

  Maar wat is er nu zo bijzonder aan de opening van een supermarkt, of mis ik iets?

  De Jumbo zit dus op dezelfde plek waar V&D vroeger z’n eigen supermarkt had zitten. Kan me die nog goed herinneren omdat ik daar als scholier nog wel eens kwam, daar verkochten ze namelijk blikjes Dr. Pepper 🙂

 2. Inge

  En welja… nog een AH… terwijl er iets van 200m verderop ook al 1 zit!
  Dit keer gaan ze iig ook met zichzelf concurreren, naast natuurlijk ook met Boon’s die om de hoek zit, op de Ganzenmarkt/ hoek met Oudegracht.

  o.a. de Plus verderop in de Voorstraat, zat er eerder dan die AH daar in de Voorstraat.
  En ook zowat naast de Jumbo op de Biltstraat openden ze een filiaal…

 3. Zwaontjue

  Ben het met Rutger eens …… het bijzondere is, dat een Supermarkt niet thuis hoort in een historisch gezellig winkel pand als het oude postkantoor …… konden schijnbaar geen huurders vinden ;( omdat de huurprijzen té hoog waren en maor zeiken dat alle leuke winkeltjes weg gaon

 4. Kadoendra

  @Rutger

  Deze supermarkten hebben allebei cafégedeeltes dus dat is er in ieder geval wel bijzonder aan.

  Vroeger gaf het uitzicht over Utrecht op het dakterras van La Place wel een leuke meerwaarde.

 5. Herman

  Jumbo heeft dus gewacht…..

 6. Koel Hoofd

  Wedstrijdje hoeveel supermarkten kunnen er op 1 vierkante kilometer?

 7. Ben

  Welkom AH nr 173 in de stad! Wat vreselijk lelijk dat uitstekende AH bord aan de buitenkant in dat juist zo mooie zwarte frame met POST wat ze bij elke entree hebben opgehangen. Ik vrees voor de rest. Kon dat niet iets meer (verplicht) in dezelfde stijl zwart/wit ofzo of hun logo in mooi smeedwerk? Doet zo goedkoop aan tegen het indrukwekkende pand, en AH is al helemaal niet goedkoop 😉

 8. Bernhard

  Tja, veel supermarkten binnen een straal van 1km, maar waarschijnlijk loopt het allemaal als een tiet. Vooral die Appie op de Neude gaat goede zaken doen, zeker als ze de openingstijden een beetje ruim houden. Ideale plek om even boodschappen te doen, onderweg naar huis.

 9. WvR

  Klinkt als het begin van een nieuwe supermarkt oorlog.

  Die begon een jaar of 10 terug (vroeger? later?) ook met een zij-1-wij-1 strategie wat betreft openen van filialen op de zelfde vierkante meter.

  Doorgaans een kortdurend feest voor de consumenten in die vierkante meter; de verliezen worden daarna weer worden gecompenseerd door prijsstijgingen (tenzij je bereid bent en/of de tijd hebt buiten die vierkante meter te shoppen).

 10. JdV

  Het was een feestje bij de Jumbo. Na 2 jaar had ik een soepel.lopende super verwacht. In plaats daarvan grote groepen klaarblijkelijk ongetrainde pubers die er 45 minuten over doen om een pizza te bakken. Geen aanrader.

 11. Ouwe henk

  Ga Ernie heen,,,reden,,,zelfscanners

 12. Martijn

  Ik snap niet dat de Jumbo geen opening/terras heeft aan de kade.

 13. wollie

  steeds meer supers, steeds meer horeca. eten we dan zo veel meer met z’n allen?

 14. Hugo Aylva

  De naam Jumbo City doet vermoeden dat het een AH to Go-achtige winkel is, maar niets is minder waar. Ik was hier gisteren even en het is een hele grote winkel, met naast een heleboel verse maaltijden en broodjes en dranken (het meeneem assortiment voor forensen en voorbijgangers) een volledige supermarkt. Valt me niet tegen en betekent voor de AH to Go om de hoek op het Vredenburg waarschijnlijk wel de doodsteek. Zoals hierboven al gemeld hebben we écht teveel supermarkten in de binnenstad. Maar deze Jumbo is (net als de Boons) tenminste een keer wat anders dan weer zo’n AH.

 15. Hugo Aylva

  @Martijn: er zit wel degelijk een vrije deur aan de kant van de Rijnkade. Ik vermoed dat wanneer de Singel klaar is en de uitgang van Hoog Catharijne aan die zijde opengaat, Jumbo/La Place daar ook een terras opent en dat daarmee ook de deur aan die kant open gaat. Ik meen dat ook wel eens op impressies gezien te hebben.

 16. Herman

  Waarom denken alle deskundigen hier dat er teveel supers zijn?

  Dat bepaalt de markt vanzelf, misschien waren er wel te weinig. Er wonen steeds meer mensen in de stad en er leven steeds meer mensen in de stad. Die halen graag onderweg nasrceat dan ook iets te eten op.

 17. Koel Hoofd

  @ Herman
  Op een gegeven moment gaan filialen op elkaar kanibaliseren, omzet afsnoepen dus. Uiteindelijk komt het bij de hoofdkantoren allemaal op dezelfde hoop terecht, dus daar maakt niemand het uit.

  De reden dat er nagenoeg op elke straathoek een supermarkt de grond uit springt is vanwege de gemak en comfortbeleving wat nu nog het enige is wat de consument zo gek krijgt om ergens een aankoop te doen. En dat is ‘Kassa!’ voor de supers. Want waar men vroeger 1x per week groot insloeg omdat er maar beperkt aantal locaties was met beperkte winkelopening, koopt men nu meer omdat men vaker aankopen doet omdat er daarvoor vaker de gelegenheid wordt geboden. Men heeft trek en ziet een super, of men ziet een super en krijgt trek, dat effect.

  Of dat ook allemaal wordt opgegeten is de vraag. Want ondanks dat de Nederlander steeds vetter wordt (dankzij dat gemak en comfort) gooit Nederland ook heel erg veel eten weg. Dus het is ook een enorme verkapte vorm van milieubelasting, waar de groene rakkers die alle horeca en supers afgrazen in het kader van de gemak en comfort beleving, nu de boeren de schuld van geven.

  Food for thought?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).