Swapfiets opent nieuwe winkel aan Oudkerkhof | De Utrechtse Internet Courant Swapfiets opent nieuwe winkel aan Oudkerkhof | De Utrechtse Internet Courant

Swapfiets opent nieuwe winkel aan Oudkerkhof

Swapfiets opent nieuwe winkel aan Oudkerkhof
Er komt een nieuwe winkel van Swapfiets in het centrum van Utrecht. De winkel wordt donderdag geopend door wethouder Lot van Hooijdonk.

Er komt een nieuwe winkel van Swapfiets in het centrum van Utrecht. De winkel wordt donderdag geopend door wethouder Lot van Hooijdonk.

Swapfiets is een abonnement op fietsen. Voor 15 euro per maand krijgen klanten een fiets. Als de fiets kapot gaat komt de fietsenmaker langs, die een fiets ook kan ‘swappen’. Het nieuwe pand is Oudkerkhof 38.

Er zijn in Utrecht 10.000 abonnementen van Swapfiets. Het pand is de laatste weken volledig verbouwd en ingericht als winkel van het merk. Eerder zat hier de Finse interieurwinkel Pentik.

2 Reacties

Reageren
 1. Zonnewende

  Ik vraag me af of Swapfiets wel zo duurzaam is. Wanneer ligt bij hun het omslagpunt van repareren of het repareren niet meer waard, een nieuwe kost minder… ik vrees dat dat al erg snel is. En wat gebeurt er dan met die oude fietsen?

  Daarbij rijden er allerlei auto’s rond om de fietsen op te halen en terug te brengen. Terwijl je normaal naar je fietsenmaker zo lopen. Ook niet erg duurzaam.

  Verder zijn bijna alle deelconcepten op basis van lease (zowel fiets als auto) wel gemakkelijk voor de klant, maar ook duurder. Als gemeente met deze partijen in zee gaan om delen te stimuleren en autobezit af te remmen, is burgers op kosten jagen en de dienstverleners lachen in hun vuistje.

  Mijns inziens zou particulier autodelen gestimuleerd moeten worden. Niet via een winstgedreven intermediair.

 2. cas

  @ Zonnewende, jouw laatste zin is de werkelijke deeleconomie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).