Tweede Jumbo City van Utrecht opent in november aan de Twijnstraat Tweede Jumbo City van Utrecht opent in november aan de Twijnstraat

Tweede Jumbo City van Utrecht opent in november aan de Twijnstraat

Tweede Jumbo City van Utrecht opent in november aan de Twijnstraat
Jumbo City in Hoog Catharijne.
Een nieuw filiaal van de Jumbo opent op 25 november aan de Utrechtse Twijnstraat. Net als de winkel in Hoog Catharijne, wordt het een Jumbo City.

Een nieuw filiaal van de Jumbo opent op 25 november aan de Utrechtse Twijnstraat. Net als de winkel in Hoog Catharijne, wordt het een Jumbo City.

Op de plek waar tot voor kort de biologische supermarkt Ekoplaza zat gevestigd, opent op 25 november een nieuwe Jumbo City. Het is in Utrecht het tweede ‘City’-filiaal van de supermarktketen Jumbo. De eerste vestiging met dit concept opende in februari dit jaar in winkelcentrum Hoog Catharijne.

De Jumbo City is bedoeld voor zowel uitgebreide boodschappen als een snelle, verse hap. Dat kan een kant-en-klare salade of een broodje van La Place zijn. Voor de klanten die snel een lunch komen halen, en verder geen grote boodschappen komen doen, komt er speciaal een korte winkelroute.

Ekoplaza

Tot aan begin oktober zat er nog een vestiging van Ekoplaza op deze locatie. Die zou op een andere plek een doorstart maken, maar een nieuw pand is vooralsnog nog niet gevonden. Jumbo neemt het personeel van Ekoplaza over.

Na de sluiting van de Ekoplaza-winkels aan de Zadelstraat en Twijnstraat blijven er nog twee vestigingen over in Utrecht, aan de Nachtegaalstraat en de Amsterdamsestraatweg.

19 Reacties

Reageren
 1. Hugo Aylva

  Echt zo zonde dat EkoPlaza daar weg gaat. Op zich dan wel prettig dat er dan een Jumbo in komt. Op andere plekken waar Jumbo een EkoPlaza filiaal overneemt nemen ze extra biologische producten op in het assortiment, dus ik hoop dat ze dat hier ook doen. Die Jumbo City in Hoog Catharijne is in ieder geval een hele mooie en uitgebreide supermarkt waar ik graag kom.

 2. Leon

  Een Ekoplaza voegt meer toe dan een Jumbo City op 5 meter van een Albert Heijn.

 3. wollie

  lief dat het personeel kan blijven 🙂

  de ekoplaza aan de nachtegaal lijkt wel redelijk te lopen; aan de a’damsestraatweg zijn ze nog steeds totaal verrast wanneer je iets wil afrekenen. ik kan me niet voorstellen dat die toko zelfs maar break-even draait. binnenkort ook daar jumbo op de gevel?

 4. JdV

  Jumbo city op hc is een prima winkel. Realiseer je wel dat veel zaken duurder zijn bij een jumbo city dan bij een gewone jumbo. 2x zo duur is geen uitzondering.

 5. Koel Hoofd

  Eko zeggen is kennelijk toch iets anders dan eko doen.
  Je kan niet tegelijkertijd groen zijn en rood staan.
  In noord NL doet Ekoplaza het wel weer goed, in dorpen zonder keiharde directe concurrentie.

  Gelukkig krijgt het personeel wel een andere baan anders zou het wel heer zuur zijn.

 6. Gregor

  De consument bepaalt uiteindelijk waar hij/zij wil winkelen. Blijkbaar niet bij een Ekoplaza. Dat is een interessant signaal.

 7. Marcel

  @Leon Die AH is verschrikkelijk. Altijd druk, vaak dingen op, etc

  Als de Jumbo het daar qua drukte en aanbod kan aanvullen is dat alleen maar mooi.

 8. Inez

  EkoPlaza is heel duur, misschien dat dat er mee te maken heeft.
  Er gaan vooral mensen heen die bewust biologisch willen leven.
  Aan de Nachtegaalstraat is het altijd veel drukker bij de AH dan bij de EkoPlaza.
  Vooral studenten komen volgens mij nauwelijks bij de EkoPlaza.

 9. Willem

  @ Marcel

  Klopt. De AH in de Twijnstraat is de “lege vakken”-Appie. Blij dat er concurrentie komt.

 10. wollie

  ah twijnstraat zit op een lastige plek qua bevoorrading, je kunt daar niet vier keer per dag een grote oplegger voorrijden.

 11. Hugo Aylva

  @ Koel Hoofd: gebrek aan klandizie was overigens niet het probleem. Ik las elders dat de zaak prima liep, maar dat het pand verkocht zou worden. Dat is ook de reden dat ze op een – nog te bepalen – andere locatie een doorstart zouden willen maken. Of dat waar is valt natuurlijk te bezien.

  Ik krijg een beetje het idee dat het moederbedrijf van EkoPlaza zich een beetje heeft verslikt in de overname van Marqt. De ene na de andere EkoPlaza en Marqt vestiging in het land wordt omgebouwd tot (voornamelijk) Jumbo.

  En verder eens met Willem en Marcel: die AH op de Twijnstraat is verschrikkelijk, voornamelijk de lege (en verkeerd gevulde) schappen. Dat is overigens wel écht een AH dingetje, dat gebeurt niet alleen op de Twijnstraat. Dus fijn dat er, als EkoPlaza dan toch verdwijnt, een Jumbo komt. Ben trouwens benieuwd of die AH eko winkel (waar nooit iemand is en die waarschijnlijk alleen in het leven is geroepen om EkoPlaza te irriteren) nog een lang leven beschoren is.

 12. Uuutje

  @ Gregor

  Dat is dus niet waar. Bij de Ekoplaza aan de Nachtegaal komt genoeg klandizie. Die aan de Twijnstraat draaide ook niet slecht, maar waarschijnlijk was de pandhuur te hoog geworden, omdat de Twijnstraat de afgelopen 20 jaar steeds meer een AAA+ locatie is geworden. Misschien waren 4 Ekoplaza’s iets te veel van het goede in Utrecht, Daarnaast is een Jumbo steeds meer biologisch assortiment gaan opnemen, net als een Aldi en Lidl dit hebben gedaan. Dit kan overigens nog veel en veel beter.

 13. bawang putih

  potje eko jam van handgeplukte bio frambozen kost zonder blozen € 5,25

 14. Uuutje

  @ bawang putih

  Feitelijk onjuist: huismerk ekoplaza, zit je tussen de 2,50 en 3,50 voor ekojam.

 15. oranjehagel

  Deze Ekoplaza liep juist heel erg goed. De wijziging is een gevolg van een (eerdere) onderlinge afspraak tussen Ekoplaza en jumbo. Hopelijk vindt Ekoplaza snel een ander pand in de buurt.

 16. bawang putih

  @Uuutje
  die van marienwaerdt bedoel ik

 17. Anne Marie ten Berge

  De echte Utrechter zegt: ‘Het’ Twijnstraat. Bijvoorbeeld: ” Oh die winkel aan ‘t Twijnstraat….” Het schijn een vorm van assimilatie in de spreektaal te zijn.

 18. Ton Hooft

  Ik hoop dat Jumbo niet, zoals bij Expert het geval was, overgaat tot het plaatsen van een uitbouw aan de winkelpui of eventuele andere misplaatste ontsieringen aan de winkelpui aanbrengt.
  Ton Hooft, voormalig Twijnstraat-bewoner en opsteller recente inventarisatie resterende historische winkelpuien Twijnstraat.

 19. T.Brugman

  Vreselijk weer zo’n Jumbo winkel. Hier nu ook op de Nachtegaalstraat. Binnen een straal van 1,5 kilometer zijn er nu 12 !!!!! supermarkten- gemeten vanaf de Wittevrouwensingel.Bijna geen gewone bakker of groenteman, slager meer te bekennen. Totaal verkeerd winkelbeleid..supermarkt, naast supermarkt ( zie Biltstraat de Jumbo naast de AH.) .Totale verarming ! Bij de nieuwe vestiging van Jumbo Nachtegaal straat : veel overlast van verbouwing, Jumbo onbereikbaar !!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).