Winkels Hoog Catharijne vanaf vandaag tot 20.00 uur open | De Utrechtse Internet Courant Winkels Hoog Catharijne vanaf vandaag tot 20.00 uur open | De Utrechtse Internet Courant

Winkels Hoog Catharijne vanaf vandaag tot 20.00 uur open

Winkels Hoog Catharijne vanaf vandaag tot 20.00 uur open
Foto: DUIC / Robert oosterbroek.
De verplichte sluitingstijden van de winkels in Hoog Catharijne zijn vanaf vandaag opgerekt. De winkeliers gaan om 10.00 uur open in plaats van 09.30 uur en sluiten op zijn vroegst pas om 20.00 uur. Op zondag zullen de winkels minimaal open zijn tot 18.00 uur. Daarmee wordt ingespeeld op de wensen van de consument.

De verplichte sluitingstijden van de winkels in Hoog Catharijne zijn vanaf vandaag opgerekt. De winkeliers gaan om 10.00 uur open in plaats van 09.30 uur en sluiten op zijn vroegst pas om 20.00 uur. Op zondag zullen de winkels minimaal open zijn tot 18.00 uur. Daarmee wordt ingespeeld op de wensen van de consument.

Jan Hagenouw, voorzitter van de belangenvereniging Hoog Catharijne, zei eerder al tegen DUIC dat de tijden geen richtlijn zijn, maar een verplichting vanuit Klépierre, de eigenaar van winkelcentrum Hoog Catharijne.

Voor sommige winkels zal het een grotere uitdaging zijn dan voor de andere. “Het vraagt misschien verfijning of aanpassing, maar iedere ondernemer moet bij de tijd blijven.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Katja

  “maar iedere ondernemer moet bij de tijd blijven.”
  De dooddoener annex jeukwoord van deze tijd…

 2. Jonas Jeukermeer

  Welk van de 8 woorden is het jeukwoord Katja?

 3. e.g.

  “bij de tijd blijven”, die van Klepierre dus.
  Ingespeeld op de wensen van -Franse- consumenten??
  Parijs……., waar de winkels i.i.g. ‘szomers meestal tot 22u open zijn.

  Dat zal dan de volgende verplichting wel worden voor de zomer 2018!?
  Nou nog Frans spreken in de winkels, kunnen we onze Franse taal bijhouden, cq
  ophalen. (Engels is uit, door de Brexit)

 4. JdV

  @EG en Katja: Maar je hoeft toch helemaal niet voor veel geld een winkel in HC te huren? Volgens mij is dat nog steeds echt niet verplicht in Utrecht hoor. Jullie doen het wel zo over komen maar ondernemers kunnen zich echt in de hele stad vestigen. Elke dag van 12 tot 15 uur open? Mag helemaal, geen enkel probleem. Moet je als ondernemer lekker zelf weten. Maar ik begrijp dat het jullie er vooral om gaat dat jullie het niet eens zijn en dat ondernemers naar jullie moeten luisteren.

 5. Cico

  Het zorgt er in ieder geval wel voor dat die vervelende kleine ondernemers met hun unieke winkeltjes uit HC blijven. Tenzij je graag 70 uur/week in de winkel staat.
  Want lokaal en kleinschalig is toch niet van deze tijd, wie wilt dat nou? We willen toch alleen nog maar (buitenlandse) ketens met een vaag authentieke gevoel? Zoals een hamburger met ‘Oudegracht kaas’, gemaakt van Oudegracht melk. Ik ben dol op zo’n broodje bullshit.

 6. Juf Trudy

  Lekker mondain wereldbeeld e.g.:

  In Utrecht mogen de winkels alleen tijdens kantooruren open. Buiten Utrecht heb je Parijs en daar zijn winkels tot laat open. Dat is stom en daar spreken ze Frans.

  Mij heb je overtuigd hoor.

 7. De trapjes naar het perron enzo

  De wens van deze consument is dat Klepierre uit Utrecht verdwijnt. Dat Klepierre de gemeente niet meer in de weg zit om trapjes naar het perron te plaatsen vanuit de overgang van HC. Kunnen jullie daar ook op inspelen, Jan Hagenouw?

 8. JdV

  @ de trapjes naar het perron en zo: Ja, en regel dan meteen dat er vaker treinen richting Schiphol gaan rijden. Want volgens De trapjes naar het perron en zo is de belangenvereniging HC verantwoordelijk voor het beleid van Klepierre, de Gemeente Utrecht en de NS. Doe ook eens wat aan die blaadjes op de rails 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).