Volgende maand weer grote opening Hoog Catharijne; Dit komt er in de Zuidpassage | De Utrechtse Internet Courant Volgende maand weer grote opening Hoog Catharijne; Dit komt er in de Zuidpassage | De Utrechtse Internet Courant

Volgende maand weer grote opening Hoog Catharijne; Dit komt er in de Zuidpassage

Volgende maand weer grote opening Hoog Catharijne; Dit komt er in de Zuidpassage
Archieffoto Hoog Catharijne
De Zuidpassage, het gedeelte van Hoog Catharijne waar nu nog wordt gebouwd, gaat vrijdag 9 november open voor publiek. Dit betekent dat hier een rondje gelopen kan worden door het vernieuwde winkelcentrum.

De Zuidpassage, het gedeelte van Hoog Catharijne waar nu nog wordt gebouwd, gaat vrijdag 9 november open voor publiek. Dit betekent dat hier een rondje gelopen kan worden door het vernieuwde winkelcentrum.

In dit gedeelte van het winkelcentrum komen in totaal 27 winkels en 3 restaurants. Voorbeelden hiervan zijn de schoenenwinkels Nelson en Ziengs, brillenwinkels Eye Wish, Pearle en Ray-Ban, en kledingwinkels Score, Levi’s, Paprika en Lyle & Scott. Deze laatste heeft nu in Nederland alleen nog een vestiging in Rotterdam.

Daarnaast opent het Zwitserse chocolademerk Lindt een winkel in de Zuidpassage. Dit zou een waar chocoladeparadijs moeten worden.

Of alle winkels ook op 9 november de deuren open is nog maar de vraag. “De ene ondernemer is misschien eerder klaar met de inrichting dan de ander”, aldus een woordvoerder van Klépierre, eigenaar van Hoog Catharijne.

Eind 2019
Het opleveren van de Zuidpassage betekent nog niet dat Hoog Catharijne helemaal af is. Eind 2019 is het grootste gedeelte volgens Klépierre wel gereed. Er wordt nu nog volop gebouwd aan het Gildekwartier, ook het tweede gedeelte van de fietsenstalling onder het Stationsplein is nog niet af en er moeten nog plannen gemaakt worden voor het Godebaldkwartier.

15 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Poei, wat lelijk
  Jammer weer

 2. Fred

  Gaat die andere winkel van Lindt die in Utrecht zit dan weg, en verplaatst die naar HC ?
  Of komen er in totaal dan 2 Lindt winkels ?
  Hele goede kwaliteit chocola trouwens.

 3. Sjaak

  @fred: die ander winkel van Lindt aan de Lijnbaan heeft al geruime tijd geleden het loodje gelegd…

 4. Bertje 030

  Ik ga als bewoner lekker winkelen in de binnenstad, mooie winkeltjes, met gelukkig nog steeds voor een deel lokale ondernemers, HC is mooi voor hele kuddes dagjesmensen.

 5. paul

  @rietje – zalig zij die kunnen oordelen zonder te waarnemen.

  de foto is van de bestaande bouw – niet van het nieuwe stuk.

 6. w

  dat immens lelijke poortgebouw is reeds gedateerd, en t staat bovendien bovenop de singel, die eerst werd uitgegraven, om er vervolgens een gebouw op te zetten(?!), puur alleen maar voor vierkante meters winkeloppervlak, die uitsluitend betaalbaar is voor mondiale ketens. Goed gedaan Utrecht

 7. Sjaak

  Dankzij dat lelijke poortgebouw blijft een rondje singel varen onmogelijk…

 8. JdV

  @sjaak, ja de Lijnbaan. Jij bent een echte kenner. Je weet wel, de Lijnbaan in 010. In tegenstelling tot de Lijnmarkt in 030.

 9. Yoshua

  @Bertje 030, Daar sluit ik mij bij aan.
  De laatste keer dat ik op HC ben geweest was met de opening van de mediamarkt.

 10. Linlin

  @Bertje030, ik vind het heerlijk shoppen in HC. Ben een echte Utrechtse en dus bepaald geen “dagjesmens”.
  Nee hoor, ik ben blij met het nieuwe HC inclusief Poortgebouw! Smaken verschillen.

 11. Wim

  De eersteklas zeurpieten zijn ook weer aan het woord hier.
  Wees blij dat naast een oude binnenstad er ook een modern winkelcentrum is lekker bij koud en nat weer.

 12. Jiggles

  Wauw, geen enkele interessante winkel.

 13. Henkie

  Sjaak,

  Mond houden als je niet weet waar je het over hebt. De onderdoorgang onder dat poortgebouw is net zo hoog als de bruggen over de singels. Dat rondje singel varen is gewoon mogelijk hoor.

 14. maria

  en nu nog de mooie banken terug voor de mensen die even willen rusten, daar moeten we toch ook aan denken?

 15. Annabelle

  Jammer dat er alleen plek is voor grote ketens. De kleine winkeltjes zijn allemaal verdwenen omdat ze de hoge huren gewoonweg niet kunnen opbrengen. Erg spijtig!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).