Foto's: Zo ziet de nieuwe passage van Hoog Catharijne eruit - De Utrechtse Internet Courant Foto's: Zo ziet de nieuwe passage van Hoog Catharijne eruit - De Utrechtse Internet Courant

Foto’s: Zo ziet de nieuwe passage van Hoog Catharijne eruit

Foto’s: Zo ziet de nieuwe passage van Hoog Catharijne eruit
Foto's: Robert Oosterbroek
Het gloednieuwe gedeelte van Hoog Catharijne; de Zuidpassage is vanaf vrijdag open. Daarmee is de volledige vernieuwing van het winkelcentrum weer een stap dichterbij.

Het gloednieuwe gedeelte van Hoog Catharijne; de Zuidpassage is vanaf vrijdag open. Daarmee is de volledige vernieuwing van het winkelcentrum weer een stap dichterbij.

In dit gedeelte van het winkelcentrum komen in totaal 27 winkels en 3 restaurants. Op vrijdag openen veertien winkels haar deuren. De winkels die open gaan zijn: BALR., Guess, Jamin, Levi’s, Lindt, Lyle & Scott, Paprika, Pearle, Ray Ban, Score, Van Os koffers en tassen, Ziengs en It’s All About Christmas. In het voorjaar van 2019 moeten alle winkels in de Zuidpassage open zijn.

Door de nieuwe passage kan het winkelpubliek een rondje maken door Hoog Catharijne, waardoor de drukte verdeeld wordt over ‘2 straten’. “Daarnaast is er nu veel meer licht en ruimte door de hoge ramen”, vertelt Sarah Vehmeijer, center director van Hoog Catharijne.

Zowel vrijdag als zaterdag zijn er verschillende activiteiten in het winkelcentrum om de opening van het nieuwe gedeelte en de nieuwe winkels te vieren. Zo is er een De Lucky Crane, een levensgrote grijpmachine waar de bezoekers kunnen grijpen naar prijzen van verschillende winkels in Hoog Catharijne. De bezoeker wordt bestuurd door een vriend, vriendin, collega of familielid.

Het opleveren van de Zuidpassage betekent nog niet dat Hoog Catharijne helemaal af is. Eind 2019 is het grootste gedeelte van het winkelcentrum volgens Klépierre wel gereed. Er wordt nu nog volop gebouwd aan het Gildekwartier, ook het tweede gedeelte van de fietsenstalling onder het Stationsplein is nog niet af en er moeten nog plannen gemaakt worden voor het Godebaldkwartier.

Fotoverslag

8 Reacties

Reageren
 1. Gerbrand Osinga

  Ziet er prachtig uit. Complimenten aan Klépierre!!

 2. Jasper

  Mooi hoor!

 3. Inez

  Ik ben er vandaag geweest. Het ziet er prachtig uit, maar de winkels zijn weinig inspirerend. (Lees: saai). Ik bedoel hier niet mee dat de winkels een bijzondere beleving moeten bieden, maar dat het winkels zijn uit een keten die we in elke stad kunnen vinden. Iets authentiekers zou mij vaker naar Hoog Catharijne trekken.

 4. Frits

  Ik vind het knap dat men het oude sfeerloze Hoog Catharijne heeft kunnen vervangen door een nog veel sfeerlozer winkelcentrum. Een hele prestatie!

 5. Willem

  Alle in het artikel genoemde winkels geven mij geen reden om richting HC af te reizen.

 6. William

  Inderdaad, het is heel mooi geworden qua architectuur. Het heeft een internationale uitstraling met veel licht en heel ruimtelijk!

  Qua winkelaanbod is het niet origineel, eigenlijk is het behoorlijk saai. Voor leuke winkels en originele mode, schoenen, meubels en andere sfeervolle en authentieke winkels ga ik liever naar de Zadelstraat of andere kleinere straten in het historische centrum.

 7. Herman

  Mooi hoor, het oude verlopen HC is vervangen door een 2018 variant, dus grote , deels onbekende winkels van internationale ketens. In Azië zie je dit soort malls ook, meeste winkels zitten er om gezien te worden, bestellen doe je lekker thuis.

  Wel lekker flaneren, kijken en eten, das winkelen anno 2918.

  De puur minder enthousiaste posters hierboven zijn er ook aar een paar, de drukte op HC is een betere indicator.

 8. Mark

  Blijft grappig om te zien dat iedereen altijd liever naar die leuke kleine ondernemers in de binnenstad gaat. Toch raar dat die deels verdwijnen, ze zouden een megaomzet moeten hebben, gezien de telkens terugkerende reacties op artikelen over winkels/horeca etc.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).