10.000 deelnemers trotseren regen tijdens Singelloop Utrecht | De Utrechtse Internet Courant 10.000 deelnemers trotseren regen tijdens Singelloop Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

10.000 deelnemers trotseren regen tijdens Singelloop Utrecht

10.000 deelnemers trotseren regen tijdens Singelloop Utrecht
Foto's: Bas van Setten
Bijna 10.000 hardlopers deden deze druilerige zondag mee aan de 69e editie van de Singelloop Utrecht. Bij het evenement waren verschillende disciplines.

Bijna 10.000 hardlopers deden deze druilerige zondag mee aan de 69e editie van de Singelloop Utrecht. Bij het evenement waren verschillende disciplines.

Het koningsnummer werd bij de mannen met een tijd van 28.17 gewonnen door Abraham Cheroben en bij de vrouwen won Eva Cherono. Cherono heeft met 30.51 zelfs het parcoursrecord weten te vestigen op deze regenachtige dag.

Naast de professionals liepen ook minder gevorderden mee.  Voor hen was een parcours van 1 kilometer en van 2,5 kilometer uitgestippeld.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

5 kilometer

Voor het eerst was ook aan de 5 kilometer een wedstrijdonderdeel toegevoegd. In 15.27 was het Jeroen Bakker die als eerste over de streep kwam. Bij de vrouwen was het Emma Kok die met 19.40 de snelste tijd noteerde.

Burgemeester Jan van Zanen had de eer om het startsein te geven voor de 10 kilometer. Dit gebeurde op de Maliebaan. De Singelloop Utrecht is de snelste en oudste stratenloop ter wereld.

9 Reacties

Reageren
 1. Utrechter

  Mooi, dat zo’n 10.000 fanatiekelingen in dit ellendige weer de moed hadden om te gaan lopen. De mooiste loop van Utrecht is overigens over twee weken: de Maliebaanloop! Die heeft altijd lekker weer, mooie route en is ook nog eens veel goedkoper.

 2. Otto Nelemans

  Geweldig evenement, waar ik wonend aan het Wilhelminapark jaarlijks op een merkwaardige manier last van ondervind. Niet van het lawaai, niet van de drukte, maar wel van de merkwaardige regeling dat alle auto’s aan de Koningslaan twee dagen niet mogen parkeren. Telkens weer is de straat leeg en wordt door niemand gebruikt. Een enkele parkeerder, waarvan ik ma aan nemen dat het een singelloop bobo is, kan er anders ook staan. Kan iemand uitleggen waarom dit protocol jaarlijks ongewijzigd wordt gehandhaafd? Terwijl er aantoonbaar sprake is van een overregulering die duidt op dwalend gedrag van de mensen die achter hun bureau hun werk denken te doen.

 3. Eddy

  Hardlopen, fietsen……steeds weer worden straten afgezet en kan het verkeer niet doorstromen en veel mensen met moeite bij hun woning komen. Ook concertzalen, kerken en musea ed. Zijn niet te bereiken omdat men zonodig door de stad moet rennen. Waarom moet dat door woonwijken? Ga toch naar de weilanden en buitenweggetjes.

 4. Gerard Brugmans

  Beste @Otto Nelemans en @Eddy,
  Ik denk dat ik wel weet waarom het zo gaat. Bewoners staan bij alles in Utrecht helemaal onder aan de lijst. Toeristen, festivalbezoekers, (horeca)ondernemers en zelfs sporters gaan altijd voor. Er is domweg geen belangstelling voor klachten van bewoners, meedoen, mondhouden, of vertrekken is hier overal het motto!

 5. Sportliefhebber

  Het is gewoon terreur: mensen die hun sport beoefenen op de openbare weg. Hele stad ontregelt. Ik kan niet eens op een fatsoenlijke manier naar huis. Groepen wielrenners die roepen dat je aan de kant moet. Hardlopers die voor de fiets springen. Aan de kant: ik sport hier toch! Zwemmers die zo nodig de gracht in moeten, gevolg: stad zit dicht. ‘Openbare ruimte’. Laat me niet lachen. Het is meer ‘ik wil sporten, dus iedereen aan de kant’. Ga gewoon naar de sportschool of naar een atletiekbaan o.i.d.. Het maakt me niet uit waar je het doet maar niet op de openbare weg. De openbare weg is om je veilig te verplaatsen van a naar b en niet om te sporten!

 6. Sportliefhebber

  Dat klopt Gerard Brugmans. Wij horen niet thuis in Utrecht. Dan moeten we maar onze banen opzeggen, vriendschappen beëindigen en verhuizen naar een hutje op de hei en daar een nieuw leven starten. Evenementenvolk eerst en vol is vol! We zijn toch immers niet verplicht om hier te wonen? Niemand heeft een wapen tegen het hoofd gezet en mij gedwongen. Woning en nieuw werk is toch makkelijk gevonden? We kiezen toch immers zelf voor deze ellende?

 7. Hetty

  Mooie loop, maar wat een verkeersproblemen het oplevert : er was een echtpaar op de Veeartsenijstraat aanbeland, die naar de Steenweg zochten. Ga dat dan maar eens uitleggen, terwijl een groot gedeelte van de binnenstad is afgesloten.
  Zou het, nu ook de winkels open zijn op Zondag, niet beter zijn, het hele evenement naar Utrecht Science Park te verhuizen. Daar is het op Zondag nagenoeg uitgestorven. Waarom deze traditie in het centrum in ere houden, terwijl er zoveel overlast is, niet alleen voor Utrechters, maar ook voor bezoekers. Tijden veranderen, tradities ook. Denk maar eens aan Zwarte Pie….oeps, dat mag ik niet meer schrijven.

 8. Scherpschutter

  Ze hebben de regen getrotseerd…en de kou! Het is bibberen geblazen in deze ongebruikelijk koude periode van het jaar. Het naderende Grand Solar Minimum laat zich goed voelen, als voorbode voor de ijskoude decennia die er aan zitten te komen.

 9. Fabian

  Weer ouderwets genoten van deze loop. Op naar de 70e editie. Gewoon lekker langs de singel want zo heet de loop immers. Ik ben het eens dat er teveel wordt georganiseerd in de stad. Maar iets wat al zo oud is, aangrijpen voor de standaard riedel over city marketing, bierverkopers etc is echt een eerste klas miskleun. Gelukkig binnenkort weer een bierbockfestival waar die hangende plaat over afgespeeld kan worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).