FC Utrecht eindigt 2017 in mineur met nederlaag bij NAC Breda - De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht eindigt 2017 in mineur met nederlaag bij NAC Breda - De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht eindigt 2017 in mineur met nederlaag bij NAC Breda

FC Utrecht eindigt 2017 in mineur met nederlaag bij NAC Breda
Foto: FCUtrecht.nl/Frank Zilver
FC Utrecht gaat in mineur de winterstop in. Niet alleen lijken een vertrek van coach Erik ten Hag en clubtopscorer Zakaria Labyad aanstaande, zaterdagavond werd in de laatste wedstrijd van 2017 met 3-1 verloren bij NAC Breda. Invaller Cyriel Dessers scoorde de enige goal namens de gasten, waarbij vooral de wil om te winnen ontbrak.

FC Utrecht gaat in mineur de winterstop in. Niet alleen lijken een vertrek van coach Erik ten Hag en clubtopscorer Zakaria Labyad aanstaande, zaterdagavond werd in de laatste wedstrijd van 2017 met 3-1 verloren bij NAC Breda. Invaller Cyriel Dessers scoorde de enige goal namens de gasten, waarbij vooral de wil om te winnen ontbrak.

In 2017 vestigde FC Utrecht twee records: de meeste winstpartijen én de meeste punten in één kalenderjaar. “Het zou mooi zijn geweest wanneer we dat record in de laatste wedstrijd voor de winterstop nog iets hadden kunnen aanscherpen”, zei aanvoerder Willem Janssen na afloop voor de camera van DUIC Sport.

Over de knie

Daarvoor ontbrak het bij de ploeg van de vrijwel zeker naar Ajax vertrekkende Erik ten Hag zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion aan de wil om te winnen. Bij NAC Breda, gecoacht door oud-FC Utrecht speler Stijn Vreven, was die wil er duidelijk wel. Na een openingsfase waarin de gasten uit Utrecht korte tijd het spel bepaalden, maar geen echt grote kansen kregen, nam de thuisploeg het heft in handen en legde FC Utrecht over de knie.

Mark van der Maarel haalde een inzet van Vloet nog van de lijn, maar niet veel later scoorde NAC-aanvoerder Marí in de 26e minuut koppend op een schitterende voorzet van uitblinker Angelino. Een volgende tegenslag voor FC Utrecht was het uitvallen van Yassin Ayoub. De spelbepaler had de hele week al wat last van een hamstringblessure en moest na veertig minuten de strijd staken. Cyriel Dessers verving hem.

Geloof

Na rust was FC Utrecht een stuk dreigender, maar NAC counterde in de 71e minuut naar 2-0. Ambrose scoorde van dichtbij op aangeven van Giovanni Korte. Toen Dessers amper vier minuten later de aansluitingstreffer maakte, leek er weet iets van geloof terug te komen bij de ploeg van Erik ten Hag. Toch was het NAC dat uiteindelijk diep in blessuretijd nog scoorde: Angelino krulde een vrije trap langs de kansloze David Jensen.

En zo verloor FC Utrecht niet alleen de vermoedelijk laatste wedstrijd onder leiding van Ten Hag, maar bovendien voor het eerst in zes jaar in Breda. Na de winterstop mag de ploeg gelijk weer vol aan de bak, dan speelt het binnen negen dagen tijd tegen AZ, Feyenoord en Ajax. Allemaal in de eigen Galgenwaard.

Labyad

Maar dan waarschijnlijk dus zonder Ten Hag, die naar verluidt zondagavond met Ajax om tafel gaat. Maar ook clubtopscorer Labyad, die opnieuw zijn stempel niet op de wedstrijd wist te drukken, lijkt zijn laatste wedstrijd voor FC Utrecht te hebben gespeeld. De Marokkaanse middenvelder wierp na afloop voor de camera van DUIC Sport weliswaar een rookgordijn op over zijn toekomst, zijn lichaamstaal sprak boekdelen.

Videoverslag

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

5 Reacties

Reageren
 1. BW

  Sodemieter zeg, wat een lulverhaal van Labyad. De man/vrouw die hem media training heeft gegeven is zijn/haar gewicht in goud waard. Conclusie: die gaat Ten Hag achterna.

 2. Peter

  Sinds Labyad in de aanval speelt is hij erg lui geworden, 1x tegen 020 kwam hij tot zijn recht, daarna speelde de FC de wedstrijden met maar 1 echte spits (Kerk).
  Zakaria is een momentenvoetballer dus (nog) niet geschikt voor de top.

  De FC moet in de winterstop heel gauw de aanval gaan versterken, en de nieuwe trainer zal ook een plan B moeten gaan bedenken als het niet loopt. Gewoon weer eens lekker onbevangen de aanval kiezen zonder dat tactische geneuzel. Je zal zien dat de Galgenwaard dan weer gaat spoken.

  En ten Hag en 020 maken een verkeerde keus een onbegrijpelijke move van beiden. Ten Hag is verbaal boers en past daar niet….ook zijn spelopvatting ( vanuit de verdediging) is vloeken in de arena. Oppurtunisme ten top.

  Verder heeft Frans bijna alle technische sleutels aan ten Hag gegeven, als dank hiervoor gaat hij notabene midden in een seizoen weg…..triest.

 3. Wim Vreeswijk

  Dat de FC gisteravond niet de wil had om te winnen begrijp ik wel, zo kort na het opstappen van Ten Hag die nu voor het grote geld gaat en bij falen ook nog een miljoenen gouden handdruk krijgt. Ome Frans zal nu een konijn uit zijn hoge hoed moeten toveren met een andere trainer zoals de werkloze Peter Bosz, Frank de Boer of de gebroeders Koeman. Aanbod te over, maar of het uiteindelijk top- of tobtrainers zijn moeten we maar afwachten. Met Eric Ten Hag wisten we het wel. Die haalde wèl zijn moyenne de afgelopen 3 jaar.

 4. Herman

  labyad staat in Eindhoven ook wel als labyrat nee. dan weet je genoeg….

 5. stanley

  Ten Hag, groeiproces, project van 5 jaar, groepsproces, bla, bla, bla
  Dit seizoen afgedroogd door Groningen (had toen NUL punten), FC Twente (had toen NUL punten) het grootste verlies thuis deze EEUW (tegen PSV) en slechts 1 punt over gehouden aan de gedoodvergde degradant NAC.
  Misschien is Ten Hag zonder sterspeler Sebastien Haller een gewone matige trainer. Hij ging in het begin voor de transfer van Haller naar Engeland liggen. Werd afgelopen seizoenen 5de en 4de door de belangrijke inbreng van Sebastien Haller en was zonder hem waarschijnlijk 7de en 8ste geworden.
  Haller werd afgelopen zomer verkocht voor 6 miljoen, de Engelsen boden destijds 8,5 miljoen.
  Ten Hag een toptrainer ???? Misschien

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).