FC Utrecht speelt ook bij Excelsior gelijk | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht speelt ook bij Excelsior gelijk | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht speelt ook bij Excelsior gelijk

Mateusz Klich maakte tegen Excelsior zijn debuut voor FC Utrecht. Foto: FCUtrecht.nl/Frank Zilver
FC Utrecht heeft zijn vierde wedstrijd op rij gelijkgespeeld. In Rotterdam werd het tegen Excelsior 2-2. Een prachtige vrije trap van Zakaria Labyad leek een kwartier voor tijd goed voor de volle buit, maar Hicham Faik gooide amper drie minuten later alweer roet in het eten.

Met de van Leeds United gehuurde Mateusz Klich aan de aftrap, zijn debuut, begon FC Utrecht nog voortvarend aan de uitbeurt op Kralingen. Qua veldoverwicht dan, want het tempo was veel te traag om het de thuisploeg echt lastig te maken. Tegen de verhouding in was het ook Excelsior dat op voorsprong kwam. Stanley Elbers profiteerde van geblunder achterin, 1-0.

Koppende Van der Maarel

Lang konden de fans op Kralingen niet genieten van de voorsprong, want het was uitgerekend Mark van der Maarel die koppend beide ploegen weer in evenwicht bracht. Een voorzet van Zakaria Labyad werd door de als linksback geposteerde verdediger in vrijstaande positie achter doelman Theo Zwarthoed gekopt.

De tweede helft kende eenzelfde spelbeeld. FC Utrecht domineerde bij vlagen, maar in een te laag tempo. Ook het inbrengen van Cyriel Dessers – voor Giovanni Troupée – en Sander van de Streek – voor Klich – bracht daarin weinig verandering. In een fase waarin beide ploegen op voorsprong hadden kunnen komen was het de individuele klasse van Labyad die het verschil maakte. De middenvelder krulde een vrije trap prachtig over de muur buiten het bereik van Zwarthoed in de goal. Even zo fraai is drie minuten de gelijkmaker van Faik.

Na afloop was het vooral de teleurstelling die overheerste bij de spelers van FC Utrecht. Zo ook bij doelpuntenmakers Van der Maarel, Labyad en middenvelder Rico Strieder, die voor de camera van DUIC Sport verschenen. De algemene tendens: “dit hadden we nooit mogen weggeven”.