Kampong speelt gelijk in Bloemendaal en blijft koploper | De Utrechtse Internet Courant Kampong speelt gelijk in Bloemendaal en blijft koploper | De Utrechtse Internet Courant

Kampong speelt gelijk in Bloemendaal en blijft koploper

Kampongdames winnen thuis van Huizen

De heren van Kampong blijven ongeslagen koploper na de uitwedstrijd tegen Bloemendaal. 1-1 werd het in een wedstrijd die vooral herinnerd zal blijven aan de lange twijfel of het door zou gaan of niet. Uiteindelijk werd de wedstrijd op een bijveld gespeeld.

Videoverslag

Bloemendaal - Kampong

Kampong is ook de uitwedstrijd tegen nummer twee Bloemendaal de ongeslagen lijstaanvoerder. 1-1 werd het op veld 4 van de Mussen. De eerste drie velden werden door diverse officials van club en bond niet goed genoeg bevonden.

Kampong opende vroeg in het tweede kwart de score vanuit een strafcorner. Martijn Havenga legde succesvol aan. De gelijkmaker kwam van Thierry Brinkman, de spits uit de Kampongjeugd, scoorde met zijn backhand.  Bloemendaal en Kampong zijn de enige ongeslagen ploegen in de Hoofdklasse. De Noord-Hollanders speelden een keer meer gelijk dan Kampong. De ploeg die over 6 wedstrijden bovenaan staat, kwalificeert zich automatisch voor de EHL van 2019 en heeft thuisvoordeel bij de play-offs.

Volgend weekend speelt Kampong thuis tegen Tilburg. Goede vrijdag speelt Kampong de kwartfinale van deEHL tegen RW Köln.

Tegen degradatiekandidaat Huizen leek Kampong even een makkelijke middag te krijgen. Sophie Bray maakte in de 16e minuut de 1-0. Een paar minuten later maakte Huizen gelijk. Die gemakkelijke middag werd het dus niet.
Kampong was de betere ploeg, dat kwam tot uiting in veel strafcorners. Het team van Freixa bleef geloven in de overwinning, want 3 minuten voor tijd maakte Karlijn van der Linden met een slimme strafcornervariant de winnende goal. Naast de drie punten was het voor Kampong vooral mooi dat Van der Linden scoorde. De aanvaller speelde voor de winterstop geen wedstrijd door een blessure. Met deze goal laat ze zien op de goede weg te zijn.
De volgende wedstrijd is vrijdagavond 25 maart uit tegen Laren. Zondag de 27e  is Nijmegen te gast op de Klapperboom.