Kampong heren winnen in Almere | De Utrechtse Internet Courant Kampong heren winnen in Almere | De Utrechtse Internet Courant

Kampong heren winnen in Almere

Phijffer scoort twee keer (Maurice de Wert)
Kampong heeft na drie wedstrijden zonder overwinning de lastige uitwedstrijd tegen Almere met 1-4 gewonnen. Almere is een ploeg die na haar recente promotie een naam heeft hoog te houden. Topploegen hebben het altijd lastig in Flevoland. Zondag was dit niet het geval voor de landskampioen.

Phijffer

Boet Phijffer was de gevierde man bij Kampong. Hij zorgde al in de tweede minuut voor de openingstreffer. Vlak voor rust zorgde Kellerman bijna vanaf de achterijn voor de 0-2 waardoor Kampong gerust kon rusten. Na rust kreeg Kampong meer kansen dan in de eerste helft. Weer was het Phijffer die na twee minuten scoorde. Ondanks dat de strafcorner al langer niet echt lekker loopt bij Kampong zorgde Havenga met zijn specialiteit voor Kampongs vierde.
met nog 1 minuut op de klok moest Kampong nog wel de eretreffer van Almere toestaan.

Derde plaats

Na 10 wedstrijden staat Kampong op de derde plaats. Enigszins vertekend wel, want als Amsterdam de inhaalwedstrijd wint tegen nummer 2 Oranje-Rood, dan daalt Kampong een plek. HGC heeft net als Kampong 20 punten. Zondag 21 oktober is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Promovendus Klein Zwitserland is dan de tegenstander.

De internationals gaan dan met het Nederlands Team naar het WK in India. De rest van de Hoofdklasse speelt een ingelaste competities, zonder internationals.

Kampongdames verliezen ruim maar geflatteerd

De dames van Kampong hebben zondag een stevige nederlaag geleden tegen landskampioen Den Bosch. Met maar liefst 5-0 moest het team van Santi Freixa het hoofd buigen. Kampong dat het seizoen heel sterk begon, heeft nu te maken met een terugval.
Tegen SCHC en Oranje-Rood werd met goed hockey gelijk gespeeld en van mindere tegenstanders werd gewonnen.
Vorig weekend liet Kampong het liggen door gelijk te spelen tegen Pinoké en ruim te verliezen van Hurley. Tegen Den Bosch verliezen is niet vreemd. Deze ploeg verliest zelden en is sinds de millennium wissel bijna non-stop kampioen. Doordat Den Bosch drie basisspelers mistte, had Kampong deze wedstrijd de mogelijkheid gehad een goed resultaat te behalen. Dat straalde de ploeg uit, maar in de afwerking was de ploeg niet efficiënt en achterin werden de goals te makkelijk weg gegeven.

Volgende week gaat Kampong op bezoek bij nummer twee Amsterdam. Weer een tegenstander van formaat.
Kampong staat na 9 wedstrijden zesde met 12 punten. De achterstand met nummer vijf en vier is zes en zeven punten.