Van den Brom: geruchten over operatie Adrián Dalmau slaan nergens op | De Utrechtse Internet Courant Van den Brom: geruchten over operatie Adrián Dalmau slaan nergens op | De Utrechtse Internet Courant

Van den Brom: geruchten over operatie Adrián Dalmau slaan nergens op

Van den Brom: geruchten over operatie Adrián Dalmau slaan nergens op
Foto: FCUtrecht.nl
FC Utrecht gaat zondagmiddag in de eigen Galgenwaard op jacht naar de derde competitiezege op rij. Na de overwinning op PSV en Sparta, moet zondagmiddag Fortuna Sittard aan de zegekar gebonden worden en daarmee een toch al mooie week voor FC Utrecht nóg mooier worden.

FC Utrecht gaat zondagmiddag in de eigen Galgenwaard op jacht naar de derde competitiezege op rij. Na de overwinning op PSV en Sparta, moet zondagmiddag Fortuna Sittard aan de zegekar gebonden worden en daarmee een toch al mooie week voor FC Utrecht nóg mooier worden.

Donderdagavond bereikte de ploeg van trainer John van den Brom de tweede ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker door in Rijssen met 1-4 te winnen van Excelsior’31. De trainer liet in dat duel vooral spelers starten die normaliter buiten de eerste keus vallen, maar dat betekent niet dat Van den Brom de wedstrijd niet serieus nam. “De wedstrijd van donderdagavond was een belangrijke schakel richting het doel: 19 april 2020. Dan wordt de bekerfinale gespeeld in De Kuip en daar willen wij bij zijn”, zei Van den Brom vrijdagmiddag tijdens de voorbeschouwing op het thuisduel met de Limburgers.

Mens

Het absolute hoogtepunt van de bekerwedstrijd tegen Excelsior’31 was de rentree van Simon Makienok. Ook voor Van den Brom. “Ik ben hier natuurlijk nog niet zolang, maar ken Simon alleen maar van hard werken, terugkomen van een blessure en dan een terugslag. En dat dan twee, drie keer. Het was een mooi moment om hem tegen Excelsior’31 een halfuurtje te kunnen geven en dat plaatje werd helemaal compleet met die goal. Toen zag je ook gelijk de emotie. Niet alleen bij hem, maar bij het hele team en de staf. Het maakt op zo’n moment niet uit of je trainer of voetballer bent, je bent dan vooral allemaal mens.”

Dat de basisopstelling op zeven plaatsen verschilde van het met 1-2 gewonnen uitduel bij Sparta kwam volgens Van den Brom vooral doordat sommige spelers toe waren aan wat rust, of kampten met kleine pijntjes. “Ik vind ook dat iedere speler uit de eerste selectie aanspraak kan maken op de basis. Donderdag heeft een deel de kans gehad zich aan ons te tonen. Sommigen deden dat goed, van anderen verwacht je altijd misschien iets meer dan ze hebben laten zien tegen Excelsior’31. De pure winst is vooral dat iedereen weer een keer negentig minuten wedstrijd in de benen heeft. Maar je weet ook dat de jongens die donderdag wissel zaten zondag tegen Fortuna Sittard weer fit en inzetbaar zijn.”

Alleen Dalmau ontbreekt

Tegen de Limburgers ontbreekt alleen Adrián Dalmau. De Spaanse goalgetter kreeg onlangs op de training een tik en traint sindsdien voornamelijk binnen en apart van de groep. Van den Brom heeft nog geen zicht op het moment waarop hij weer over de spits kan beschikken. “Daar durf ik niets over te zeggen, hij werkt binnen aan zijn herstel. Als ik wist hoelang het nog gaat duren, zou ik het zeggen.”

Volgens Van den Brom is het vooral voor Dalmau zelf heel vervelend dat hij opnieuw geblesseerd is geraakt. “Het gaat ook in je koppie doorwerken. Want je wilt je zo graag laten zien en bewijzen bij je nieuwe club en dan krijg je weer een tikkie en ben je weer even weg.” Geruchten dat Dalmau geopereerd zou zijn of moet worden, verwijst de hoofdtrainer resoluut naar het rijk der fabelen. “Onzin, absolute onzin. Zijn blessure moet gewoon helen. Geruchten over een operatie slaan helemaal nergens op.”

Maher op scherp

Adam Maher, die vrijdagmiddag door de Eredivisie werd uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober, staat op scherp. Bij zijn volgende gele kaart is de middenvelder geschorst. Met het oog op de uitwedstrijd bij landskampioen Ajax volgend weekend is dat voor Van den Brom echter geen reden Maher aan de kant te houden. “Spelers die op scherp staan weten dat zelf ook, ik hou daar verder geen rekening mee.”

Van den Brom verwacht vanmiddag een tegenstander die zich vooral verdedigend zal willen manifesteren. “Maar op het moment dat ze er een keer uitkomen, zijn ze wel gelijk levensgevaarlijk. Ze hebben veel voetballend vermogen op het middenveld met Mark Diemers en voorin veel snelheid met Amadou Ciss en Bassala Sambou. Daar moeten we klaar voor zijn.”

Naast met Van den Brom beschouwde DUIC Sport vrijdagmiddag ook voor met Makienok en Urby Emanuelson. Die videointerviews zie je hieronder.

Videoverslag

Videoverslag

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).