FC Utrecht ook niet opgewassen tegen nummer 2 AZ FC Utrecht ook niet opgewassen tegen nummer 2 AZ

FC Utrecht ook niet opgewassen tegen nummer 2 AZ

Op voorhand leek het duel tussen de nummer twee en vier van de ranglijst een spannende wedstrijd te worden. Daar bleek zaterdagavond weinig van in een bomvol Stadion Galgenwaard. Zonder zelf groots te voetballen troefde het veel efficiëntere AZ de thuisploeg eenvoudig met 0-3 af.

FC Utrecht begon voortvarend aan de wedstrijd, maar er zat te weinig verrassing in het spel van de ploeg van John van den Brom om het diens voormalige broodheer echt lastig te maken. De thuisploeg domineerde wel, zette AZ bij vlagen prima vast, maar creëerde nagenoeg niks. Vooral aanvallers Jean-Christophe Bahebeck, die in plaats van Bart Ramselaar in de basis startte, en Gyrano Kerk gaven lange tijd niet thuis.

Nodige fortuin

AZ had duidelijk moeite met de speelstijl van FC Utrecht, maar kwam halverwege de eerste helft wel met het nodige fortuin op voorsprong. Een vrije trap van Teun Koopmeiners werd door Kerk van richting veranderd en plofte buiten het bereik van Maarten Paes in het doel. Een domper voor de thuisploeg, dat ook direct de grip op het duel verloor en AZ binnen enkele minuten naar 0-2 zag counteren. Sean Klaiber was te laat met zijn tackle op Oussama Idrissi, die vervolgens zijn individuele klasse toonde door de bal langs de uitgekomen Paes te krullen.

Vlak voor rust leek de thuisploeg bij een corner recht te hebben op een strafschop, maar zowel scheidsrechter Bjorn Kuipers als VAR Pol van Boekel zagen in een overduidelijke handsbal van Dani de Wit geen overtreding. Direct na rust kregen Kerk en Bahebeck grote kansen op een aansluitingstreffer, maar het ontbrak hen opnieuw aan wat geluk. Na een bal op de lat van het doel van AZ-goalie Marco Bizot, counterden de gasten uit Alkmaar vervolgens in de 50e minuut via Calvin Stengs en Myron Boadu simpel naar 0-3. Doordat FC Utrecht veel te weinig bracht in balbezit, kwam AZ in het restant van de wedstrijd niet meer in de problemen.

Door de thuisnederlaag tegen AZ bedraagt de achterstand van FC Utrecht op de Alkmaarders nu negen punten. Volgend weekend wacht opnieuw een thuisduel voor de ploeg van John van den Brom, zondagmiddag 1 december komt laagvlieger RKC Waalwijk op bezoek.

DUIC Sport sprak na de wedstrijd met Mark van der Maarel en Joris van Overeem. Die interviews zie je hieronder.