Aanstaande dinsdag: Alles of niets! | De Utrechtse Internet Courant Aanstaande dinsdag: Alles of niets! | De Utrechtse Internet Courant

Aanstaande dinsdag: Alles of niets!

Aanstaande dinsdag: Alles of niets!
Foto: Ben ten Boden
Wie de wedstrijd niet heeft gezien zal tevreden zijn met de uitslag. Maar de fans van FC Utrecht die de wedstrijd wel hebben gezien denken daar toch echt anders over.

Wie de wedstrijd niet heeft gezien zal tevreden zijn met de uitslag. Maar de fans van FC Utrecht die de wedstrijd wel hebben gezien denken daar toch echt anders over.

De sfeer was goed in de Galgenwaard. Dat begon al ver voor de wedstrijd toen honderden supporters vanaf het Ledig Erf naar het stadion liepen. De wegen werden er zelfs voor afgezet. Er liepen opvallend veel jongeren mee in de mars en ze maakten er een mooi feestje van.

Het was opmerkelijk dat Bahebeck weer niet in de basis stond. Weer vanwege het welbekende liedje van zwak, ziek en misselijkheid. De eerste helft speelde FC Utrecht prima. Binnen twintig minuten werd dan ook het terechte eerste doelpunt door Sander van der Streek gemaakt. Utrecht bleef daarna aandringen en creëerde meerdere kansen, maar het was Vitesse die een mazzeltje kreeg. De bal plofte voor de voeten van Matavz en hij scoorde de gelijkmaker.

FC Utrecht bleef tekortschieten. Zo hadden bijvoorbeeld Dessers en Kerk nog voor rust een doelpunt moeten maken. Het mag een wonder genoemd worden dat de tussenstand in de rust 1 – 1 was.

Gelijkspel
In de tweede helft bleef FC Utrecht druk zetten en de fans bleven erin geloven. De strijd moest immers toch op een gegeven moment zijn vruchten af gaan werpen. Vitesse bleef tegelijkertijd loeren op de counter. Veel leverde dat echter niet op. Na vijf extra minuten in de blessuretijd vond scheidsrechter Manschot het welletjes.

FC Utrecht was zwak voorin en dat zal aanstaande dinsdag in Arnhem toch anders moeten. De bedankronde van de spelers leverde veel applaus op vanwege de gestreden strijd. Een groot deel van het publiek gaf daarbij een duidelijke boodschap mee aan de spelers voor aanstaande dinsdag. ”Alles of niets”, werd in de Galgenwaard gescandeerd.

Ruim duizend supporters zullen erbij zijn in Arnhem en ook daar gaan zij er een feest van maken. Nog één keer alles uit de kast om hun liefde voor FC Utrecht te tonen. En als de spelers naar de mogelijke tegenstanders kijken – zoals Wolverhampton Wanderers, Espanyol of zelfs Eintracht Frankfurt – moeten ook zij gaan watertanden.

Of men in Frankfurt blij zal zijn met FC Utrecht is de vraag. We gaan het aanstaande dinsdag eerst maar eens zien in Arnhem. Helaas laat het openbaar vervoer ons in de steek. Daarom gaan we maar met de auto. Vooraf is een diner bij de Ribsfactory en daarna met goede moed naar het Gelredome. Wij gaan voor alles.

2 Reacties

Reageren
  1. wollie

    ik heb me door de menigte op ledig erf heen moeten worstelen om bij mijn huis te komen – nog nooit zoveel onsportief volk bij elkaar gezien. er wil iemand langs met een fiets aan de hand, doe niet zo stoer.

  2. Herman

    En “alles” is dan een wedstrijd midden in de zomer die niet in voorbereidingsprogramma past tegen een onaantrekkelijke tegenstander met onuitspreekbare naam uit een voormalig Oostblok land.

    Misschien is “niets” een betere prijs.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).