Aanvaller Ole Romeny (22) naar FC Utrecht Aanvaller Ole Romeny (22) naar FC Utrecht

Aanvaller Ole Romeny (22) naar FC Utrecht

Aanvaller Ole Romeny (22) naar FC Utrecht
Foto: FC Utrecht
Voetbalclub FC Utrecht krijgt er een nieuwe aanvaller bij: Ole Romeny komt transfervrij over van FC Emmen. De 22-jarige aanvaller is voor drie seizoenen vastgelegd. 

Voetbalclub FC Utrecht krijgt er een nieuwe aanvaller bij: Ole Romeny komt transfervrij over van FC Emmen. De 22-jarige aanvaller is voor drie seizoenen vastgelegd. 

De jonge Romeny begon bij de voetbalclub DVOL in het dorp Lent, dat in de buurt ligt van zijn geboortestad Nijmegen. Op 11-jarige leeftijd kwam hij terecht bij NEC. Hij doorliep daar de jeugdopleiding en debuteerde in 2018 in het betaald voetbal. Bij de Nijmeegse club kwam de aanvaller in 77 officiële duels in actie. In seizoen 2020/2021 werd Romeny verhuurd aan Willem II.

Na het Tilburgse Willem II keerde de voetballer toch weer terug bij NEC, om vervolgens na een half jaar naar FC Emmen te gaan. Dit seizoen was hij met 11 treffers de topscorer van de eredivisieclub uit Emmen. Vanwege een aflopend contract bij het degraderende FC Emmen kan Ole Romeny transfervrij de overstap maken naar FC Utrecht. De speler heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Utrechtse club.

‘Ambitieuze speler’

“Ole is een speler met veel creativiteit en techniek, die deze eigenschappen het afgelopen seizoen heeft kunnen koppelen aan rendement”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam. “Hij is een ambitieuze speler en wil zichzelf graag ontwikkelen. Wij hebben het vertrouwen dat er nog veel rek in zijn kwaliteiten zit en gaan hem helpen bij het zetten van de volgende stappen in zijn ontwikkeling. Ole kan op meerdere plekken in de voorhoede uit de voeten en we zijn blij dat hij ons van extra offensieve stootkracht voorziet vanaf het komende seizoen.”

FC Utrecht maakte maandag 12 juni al bekend dat het Engelse talent Adrian Blake is binnengehaald. Ook Mats Seuntjens en Souffian El Karouani komen vanaf volgend seizoen bij de Utrechtse club spelen.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. vak K

  Leuk jong talent, met veel goals voor een buitenspeler ( 11 goals 8 assists)

  Mag gaan duelleren met Ramselaar- Labyad en Arzakan voor een basisplek

  Gelukkig geen 32+ speler…

 2. Steve

  Waar blijven de Castore shirts?
  Het tijdperk Nike is voorbij voor onze club.
  Hopelijk weer een diagonaal rood wit shirt aan beide kanten en een rode broek en rode sokken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).