Bankje Rotsoord na 2 weken alweer verdwenen; initiatiefnemers tasten in het duister | De Utrechtse Internet Courant Bankje Rotsoord na 2 weken alweer verdwenen; initiatiefnemers tasten in het duister | De Utrechtse Internet Courant

Bankje Rotsoord na 2 weken alweer verdwenen; initiatiefnemers tasten in het duister

Bankje Rotsoord na 2 weken alweer verdwenen; initiatiefnemers tasten in het duister
De plaatsing van het bankje. Foto: Bas van Setten
Het houten bankje dat op zaterdag 2 juni op Rotsoord is geplaatst als symbool van de actie tegen de verstening van het gebied is verdwenen. Wie het bankje heeft meegenomen is onduidelijk.

Het houten bankje dat op zaterdag 2 juni op Rotsoord is geplaatst als symbool van de actie tegen de verstening van het gebied is verdwenen. Wie het bankje heeft meegenomen is onduidelijk.

Er is geen vergunning afgegeven voor de plaatsing, maar de gemeente Utrecht geeft aan niet verantwoordelijk te zijn voor het verwijderen van het bankje. Arjan Biemans, één van de mensen achter Stadsinitiatief Rotsoord, geeft ook aan dat de contacten met het wijkbureau goed zijn. “Zij waren op de hoogte van de plaatsing, en vonden het een leuk idee.”

Stadsinitiatief Rotsoord is een organisatie die zich inzet tegen de verstening van het gebied. “Dit gaat ten koste van een leefbare en klimaat­bestendige stad”, aldus de initiatiefnemers. De plaatsing van het bankje was een ludieke eerste actie om deze verstening tegen te gaan.

Biemans tast nog steeds in het duister over wie het bankje heeft meegenomen. “Het zouden vandalen kunnen zijn. Het bankje zat namelijk niet stevig verankerd in een betonblok in de grond. Dat zou wel zo zijn als de gemeente het had geplaatst.”

Vanochtend werd duidelijk dat het bankje niet meer op zijn plek stond. Biemans plaatste direct daarna een oproep op Twitter. “Wie helpt zoeken? Het mooie bankje op Rotsoord is verdwenen”, is te lezen in de tweet. Daarnaast laat Biemans weten dat het bankje sowieso terug komt. “Ook al moeten we een nieuwe laten maken.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Ik zou eens op de camping gaan kijen, het seizoen is tenslotte weer begonnen 🙂

  2. Yoshua

    Bankje stond gewoon los, dan kan je het wel heel makkelijk meenemen.
    Onbegrijpelijk dat men oproept te helpen zoeken naar een bankje dat iemand overduidelijk harder nodig had dan degene die hem los op straat hebben achtergelaten. Je fiets zet je toch ook op slot!

  3. JdV

    @yoshua. O je hebt een fiets? Dan hoef jij volgende week dus helemaal geen auto te huren bij de OV staking.

  4. h

    hij staat toch niet zo goed op t balkon, ik zet m vandaag weer terug!

  5. Michelle

    Hij lijkt te staan op het plein bij de Dreef in Overvecht…

  6. Yoshua

    JVD, Ik heb geen fiets, hoe kom jij daar eigenlijk bij.
    Als jij wel een fiets hebt en ik adviseer jou die op slot te zetten, heb ik dan automatisch ook een fiets?

  7. w

    hij staat op de bodem van a’damrijnkanaal

  8. Marit Overbeek

    Het bankje is terug!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).