Bas Dost (33) tekent voor één seizoen bij FC Utrecht Bas Dost (33) tekent voor één seizoen bij FC Utrecht

Bas Dost (33) tekent voor één seizoen bij FC Utrecht

Bas Dost (33) tekent voor één seizoen bij FC Utrecht
Foto: FC Utrecht
Bas Dost verruilt zijn huidige club, Club Brugge, komend seizoen voor FC Utrecht. De 33-jarige spits komt transfervrij over en tekent voor één seizoen.

Bas Dost verruilt zijn huidige club, Club Brugge, komend seizoen voor FC Utrecht. De 33-jarige spits komt transfervrij over en tekent voor één seizoen.

Dost speelde al dik vijfhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal en kwam uit voor achtereenvolgens FC Emmen, Heracles Almelo, sc Heerenveen, Vfl Wolfsburg, Sporting Clube de Portugal, Eintracht Frankfurt en Club Brugge. Hij scoorde in totaal 257 doelpunten in 507 officiële wedstrijden en gaf 55 assists. Afgelopen seizoen werd Dost landskampioen met Club Brugge.

“Het is geweldig om Bas te mogen verwelkomen in Utrecht”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam over de komst van Dost. “Bas is een winnaar, ontzettend gedreven, neemt een enorme bak aan ervaring met zich mee en heeft door de jaren heen laten zien dat hij overal en altijd tot scoren komt. De afgelopen tien jaar heeft Bas zich in het buitenland laten gelden en nu wil hij FC Utrecht helpen met het verwezenlijken van onze ambities. Wij zijn er buitengewoon blij mee en trots op dat we Bas aan onze selectie mogen toevoegen.”

6 Reacties

Reageren
 1. Barber

  Eindelijk een echte garantie op doelpunten.
  Dit geeft deze burger moed.
  En het elftal waarschijnlijk ook.

 2. nando

  Jeetje, hoe hebben ze dit geflikt. Bas is een grote naam!

 3. Herman

  Een seizown, das mager. Blijkbaar weinig vertrouwen?

 4. snorretje

  welkom Bas we zijn blij met je

 5. J.Pal

  Super!

 6. v.Wijk

  Aan deze speler heeft Utrecht niets. Speelde bij Brugge de laatste tijd ook niet. Ze kunnen beter de jonge Griek op de negen positie laten spelen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).