Bekerfinale FC Utrecht – Feyenoord voorlopig op 12 juli | De Utrechtse Internet Courant Bekerfinale FC Utrecht – Feyenoord voorlopig op 12 juli | De Utrechtse Internet Courant

Bekerfinale FC Utrecht – Feyenoord voorlopig op 12 juli

Bekerfinale FC Utrecht – Feyenoord voorlopig op 12 juli
De bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord staat voorlopig gepland op 12 juli, blijkt uit de nieuwe plannen van de KNVB. Dit meldt de NOS.

De bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord staat voorlopig gepland op 12 juli, blijkt uit de nieuwe plannen van de KNVB. Dit meldt de NOS.

De wedstrijd zou op 19 april gespeeld worden maar werd in maart al afgelast vanwege de coronamaatregelen. Ook alle andere voetbalactiviteiten liggen stil. Voetbalclubs en de KNVB zijn druk bezig met het maken van een plan om de competities weer op te starten.

Er is nu een datum gevonden voor de finale van de KNVB beker. De komende weken moet uiteraard bekend worden of 12 juli ook gehaald gaat worden en of er publiek aanwezig mag zijn.

10 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Door nu al weer bijeenkomsten te gaan plannen geeft de KNVB weer blijk van een stuitend gebrek aan sociale verantwoordelijkheid. Want zelfs al zou het tegen die tijd formeel weer toegestaan zijn om voetbalwedstrijden te organiseren zouden we dit soort volstrekt onbelangrijke evenementen de komende maanden met z’n alles toch gewoon niet moeten willen? Ik hoop dat deze aankondiging van de KNVB bijdraagt aan een serieuze verlenging van het evenementenverbod, want kennelijk snappen ze het daar in Zeist nog steeds niet!

 2. Gregor

  Ik ben allergisch voor het zinnetje: Dat moeten we niet willen met z’n allen. Er sluimert altijd een persoonlijke mening in door, die geëtaleerd wordt op de grote massa. Dat is een bepaalde verhevenheid en hautain gedrag. Er zijn duizenden mensen die naar deze wedstrijd uitkijken, en ben blij dat er naar mogelijkheden wordt gezocht. Te vaak regeert de angst en verbieden we alles maar. Wil je iets organiseren, dan zul je nu actie moeten ondernemen. Annuleren kan tzt dan nog wel.

 3. Vak K

  Kennelijk snap jij het ook niet. De KNVB moet wel plannen ivm contracten,sponsors,vergunningen etc. Of denk je dat andere bedrijfstakken nu ook niets aan het plannen zijn?

  Dat jij niets met sport heb kan, maar laat iedereen in zijn waarde. De hele economie gaat naar de knoppen als we de virologen blijven volgen
  Er zal toch echt een moment moeten komen dat de risicogroep in quirataine blijft en de rest van Nederland weer gaat opstarten en daar hoort sport ook bij.

 4. JdV

  @Gregor: Prima. Spelen die wedstrijd. Alleen zonder publiek. En dan gratis uitzenden op de publieke omroep. Kan iedereen kijken en gaan er geen extra mensen dood.

 5. Gerard Brugmans

  Mijn hemel, wat een hemeltergende naïviteit hier bij al deze voetbalfans. Enig idee hoeveel mensen er bij elkaar moeten komen om zo’n voetbalwedstrijd plaats te laten vinden, ook als daar geen publiek bij aanwezig is? Onze maatschappij heeft de komende maanden echt wel andere problemen op te lossen dan verveelde voetbalfans tevreden te houden! En typjes zoals @Vak K, @JvD en @Gregor adviseer ik een tijdje vrijwilligerswerk te gaan doen in een verpleeghuis, ziekenhuis, mortuarium of crematoruim. Misschien dat jullie dan gaat begrijpen dat voetbal etc. voorlopig helemaal onder aan het lijstje hoort te staan!

 6. Vak abcdef

  ah,

  Gregor en Vak K, dezelfde mannen die wel eens naar de overheid aan het wijzen zijn (achteraf) als die hun in hun ogen weer niet goed doet.

  Dat zullen ze ongetwijfeld ook weer doen als deze wedstrijd uiteindelijk extra dodelijke slachtoffers tot gevolg heeft. Dan had de overheid deze wedstrijd maar moeten verbieden.

  Grappig dat mensen die zich het volk noemen, vaak bestuurders standaard weg zetten als hautain en elitair, terwijl die er juist zijn om beslissingen te nemen die in het algemeen belang zijn (doen ze echt niet altijd goed nee en daar moeten we het over hebben) en die beslissingen zijn echt niet altij leuk en beperken mensen wel eens ja.

  Grappig ook dat mensen die zich het volk noemen, op klein rechtse partijen stemmen, waarvan de 2 boegbeelden zeer elitair zijn, de ene komt nota bene uit de VVD en is tegen zijn zin uit die partij gezet, hij was het liefst gebleven, de ander speelt graag Corpsbal. Deze 2 boegbeelden en hun partijen stemmen in de 2e kamer, tegengesteld aan wat ze in de media roepen, steevast in met maatregelen die juist tegen het belang van het zogenaamde volk ingaan. Woningbouw, zorg, werkgelegenheid. Allemaal terreinen waarover beiden boegbeelden in de media de mond vol hebben, maar bij moties en wetsvoorstellen steevast de kant van het kapitaal en de vrije markt kiezen. Vind je dat Utrecht veryupt, dan komt dat door de liberalisering van de huurmarkt. Het is namelijk gewoon wat de gek er voor geeft en dat zorgt voor al die expats in je wijk die misschien wel de oude sfeer aantasten en de prijzen opdrijven. Om maar eens wat te noemen. En allemaal die bezuinigen op zorg en onderwis? Kijk eerst maar eens naar klein rechts.

 7. Vak K

  @ vak abcdef

  Leuk verhaal, lekker kort ook!
  En gelijk weer regeerders in een hokje duwen, man man wat een gefrustreerd niveau!

  Goed lezen, als de seinen op groen staan dan sporten dus ook voetballen met of zonder publiek,niet eerder, denk dat je teveel de opruiers van de Telegraaf volgt en leest.

  Dus net als waar iedere andere bedrijfstak mee bezig is,en ook moest doen volgens Rutte, nadenken over hoe je eea kan organiseren over een tijdje, en ja beste mensen, dat is het enige wat de KNVB nu doet, wat is daar mis mee!

 8. Gerard Brugmans

  @Vak K, wat er mis mee is, is dat de KNVB met het nu al weer plannen van zo’n voetbalwedstrijd een heel erg fout signaal afgeeft waarmee het draagvlak voor de noodzakelijke maatregelen ondergraven wordt. Ik heb die voetbalbobo’s niet erg hoog zitten, maar je hoopt toch dat er daar in Zeist iemand rondloopt die wel een beetje aanvoelt hoe we er voor staan. En by the way, als het nu een gewone bedrijfstak is, gaat die bedrijfstak dan voortaan ook zij eigen kosten betalen (politie inzet, schade na rellen etc.) of zijn jullie dan ineens weer iets bijzonders waar de maatschappij voor moet opdraaien?

 9. Jojo

  Geen publiek. Klaar

 10. Sjaak

  Misschien een leuke voor de KNVB, maar voetbalbesturen, zeker de FIFA en UEFA zijn niet zo flexibel, helaas (dus eigenlijk is mijn idee niet mogelijk, maar toch):

  Laten we deze wedstrijd dan met 9 tegen 9 afwerken (dat is het minimale aantal spelers om een wedstrijd door te kunnen laten gaan> 7 x 7 is misschien nog beter in deze situatie, de spelers worden grondig getest van te voren en gaan 2 weken in voorzorgsquarantaine, voordat de wedstrijd plaats vindt.

  Bij elk team mag er 1 trainer op de bank zitten. De rest van de staf mag niet komen. Op elke reservebank mogen 3 spelers plaatsnemen, waarvan 1 reservekeper. Iedereen zit 1,5 meter uit elkaar.

  Verder misschien 2 scheidsrechters in het veld. Allebei op een helft. spelers mogen namelijk geen contact maken en moeten op 2 meter afstand verdedigen. Geen tackles, slidings en beuken of contact dus. Dan nog 2 grensrechters. Die natuurlijk ook op 2,5 meter afstand van de ljin moeten paraderen.

  Verder heb je nog 4-6 balkenjongens/-meisjes nodig.

  Verder 2 of 3 cameramensen om de wedstrijd in beeld te brengen, 1 regisseur en evt. 1 assistent regisseur en 1 of 2 technici. Dat is allemaal veel minder dan normaal. Commentaar wordt vanaf afstand, uit iemands huis gedaan. Er zijn geen interviews ter plekke, alleen telefonische interviews achteraf of een persconferentie waarbij 1 of 2 spelers en trainers praten over de wedstrijd in plaats van vragen beantwoorden. Ze kunnen standaard vooraf opgestelde vragen beantwoorden. De wedstrijd wordt op een openbaar net uitgezonden, live en via internet gestreamd.

  Alleen, dan zitten we nog met de supporters. In een stadion mag niemand komen natuurlijk. Je moet deze wedstrijd dus ook ergens op een afgesloten terrein afwerken en op een geheime plek.Een stadion heb je ook niet nodig. Anders gaan supporters in de buurt van het stadion rondhangen. De selecties kunnen ook niet na de wedstrijd terug naar ‘huis’, anders zullen ze opgewacht worden door supporters. Er zal geen inhuldiging of feest zijn. Supporters zullen nog steeds de neiging hebben om elkaar ergens te willen opzoeken en samen te komen, wat niet kan en mag. Dit gaat dus heel veel politie inzet en politiekosten meebrengen.

  Eigenlijk vooral door het laatste punt onhaalbaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).