Bewoners en ondernemers die in de stad willen rijden tijdens Tour de France hebben autovignet nodig | De Utrechtse Internet Courant Bewoners en ondernemers die in de stad willen rijden tijdens Tour de France hebben autovignet nodig | De Utrechtse Internet Courant

Bewoners en ondernemers die in de stad willen rijden tijdens Tour de France hebben autovignet nodig

Bewoners en ondernemers die in de stad willen rijden tijdens Tour de France hebben autovignet nodig
Bewoners en ondernemers die tijdens de Tour de France in de stad willen rijden met een auto of motor moeten een speciaal vignet aanvragen via de gemeente Utrecht. Zonder zo’n vignet zijn delen van de stad, op sommige tijden, niet bereikbaar met de auto.

Bewoners en ondernemers die tijdens de Tour de France in de stad willen rijden met een auto of motor moeten een speciaal vignet aanvragen via de gemeente Utrecht. Zonder zo’n vignet zijn delen van de stad, op sommige tijden, niet bereikbaar met de auto.

De Grand Départ van de Tour de France start dit jaar in Utrecht. Op zaterdag 4 juli 2015 wordt de eerste etappe gereden, een tijdrit van 13,7 kilometer door Utrecht. De tweede etappe op 5 juli start verlaat na 22,5 kilometer Utrecht om via 16 andere gemeenten in de provincie Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland te finishen op de Deltawerken bij Neeltje Jans.

Utrecht is tijdens de Tour de France voor een groot deel autoluw en voor een deel zelfs autovrij. De gemeente hoopt hiermee de bereikbaarheid van het evenement te verbeteren voor voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer. “Ook wordt hiermee de veiligheid tijdens het evenement gewaarborgd”, aldus de gemeente.

De stad wordt van vrijdag 3 juli 20.00 uur tot en met zondag 5 juli 18.00 uur op gezette tijden afgesloten: van vrijdag 3 juli 20.00 uur tot zaterdag 4 juli 20.00 uur en zondag 5 juli van 8.00 uur tot 18.00 uur. Bereikbaar is de stad dus: van vrijdag 3 juli tot 20.00 uur, zaterdag 4 juli van 20.00 uur tot zondag 5 juli 08.00 uur en zondag 5 juli vanaf 18.00 uur.

De gemeente laat overigens weten dat er spaarzaam wordt omgegaan met de verstrekking van vignetten en slechts indien strikt noodzakelijk. “Bewoners moeten in één van de sectoren binnen het autoluwe gebied wonen, ondernemers/dienstverleners moeten de reden van hun aanvraag opgeven.”

Op deze kaart is te zien in welke gebieden een vignet nodig is. Bewoners en ondernemers die binnen de autoring (blauwe lijn) nabij het parcours moeten zijn kunnen hier een vignet aanvragen en meer informatie vinden.

11 Reacties

Reageren
  1. Eddy Merxx

    Gemente en ambtenaren in Utrecht in totaal Epofase..

  2. Tja

    Lekker tijdige info ook.

    Ik moet dit dus via DUIC vernemen?

    How about eerst de brief naar de bewoners en dan pas het persbericht uit?

    En hoe zit het eigenlijk met financiële compensatie voor wanneer je een bedrijf/ winkel hebt? Is vast wel iets te verdelen uit die miljonenpot toch?

    Of is dat geld alleen voor gierige managers die vinden dat ze iets geweldigs doen voor de stad?

  3. Robb

    Dus het hele gebied binnen de blauwe lijn is op de gezette tijden onbereikbaar met de auto???

  4. Jiri

    Eerste wappie GroenLinks raadslid die zegt dat deze zone na de Tour gehandhaafd moet blijven in 3-2-1………..

  5. Herman

    De Tour komt voor het eerst, en waarschijnlijk voor het laatst, naar Utrecht.

    Laten we vooral genieten en er een feestje van maken. Zeuren doen we daarna weer.

  6. Luuk Upuuk

    Hoe zit het met de bussen die via de Berekuil de stad inrijden??

  7. Luuk Upuuk

    Heb het zelf gevonden!!
    http://u-ov.info/plan-mijn-reis/tourdienstregeling/

  8. Hijweer

    Top dat de TDF in Utrecht start. Maar deze info komt wel erg laat en is niet duidelijk naar de bewoners gecommuniceerd.

  9. Groenlinks Raadslid

    Deze zone moet na de Tour gehandhaafd blijven!

  10. Seppie

    En als je geen bewoner bent en geen ondernemer, maar je wilt wel even een bewoner (moi) oppikken zondagochtend? Mijn vriend komt mij halen op zondagochtend (nee niet voor 8.00 uur) uit Tuinwijk. Ik dacht dus dat dat wel kon via de Kardinaal de Jong weg maar hij mag het blauwe gebied dus niet in??
    Ik ga dus echt geen vignet aanvragen. Wat een gedoe.

  11. brain

    Ik woon nu in het blauwe zone en ik heb geen vignet hoe moet ik nu thuis komen? belachelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).