Binnenstad zondag moeilijk bereikbaar tijdens Singelloop - De Utrechtse Internet Courant Binnenstad zondag moeilijk bereikbaar tijdens Singelloop - De Utrechtse Internet Courant

Binnenstad zondag moeilijk bereikbaar tijdens Singelloop

Binnenstad zondag moeilijk bereikbaar tijdens Singelloop
Archiefbeeld van de Singelloop. Foto: DUIC
De jaarlijkse Singelloop vindt aanstaande zondag weer plaats. In tegenstelling tot eerdere edities start de race dit jaar op de Maliebaan en eindigt het in het Wilhelminapark. Voorgaande jaren was dit precies andersom. Het evenement zorgt wel voor een moeilijk bereikbare binnenstad op zondag. 

De jaarlijkse Singelloop vindt aanstaande zondag weer plaats. In tegenstelling tot eerdere edities start de race dit jaar op de Maliebaan en eindigt het in het Wilhelminapark. Voorgaande jaren was dit precies andersom. Het evenement zorgt wel voor een moeilijk bereikbare binnenstad op zondag. 

Zondag kan je met de auto of met de fiets voornamelijk in Utrecht Oost niet makkelijk van A naar B komen. Tot en met 8 uur ‘s avonds is het gebied tussen het Wilhelminapark en de Maliebaan niet toegankelijk. Vanaf 10 uur ‘s ochtends tot en met half zes ‘s avonds geldt dit ook voor de Adriaen Van Ostadelaan, de Maliesingel, de Tolsteegsingel, de Zonstraat, de Oosterstraat, de Homeruslaan en de Meckelenburglaan. Tussen twaalf en vijf uur ‘s middags zijn de binnenstad en de Vogelenbuurt moeilijk te bereiken.

Het parcours van de Singelloop in Utrecht is het snelste ter wereld. In 2010 werd door de Keniaan Leonard Komon de tien kilometer afgelegd in 26:44 minuut.

18 Reacties

Reageren
 1. Wim

  Gooi maar dicht de stad dan kunnen de winkeliers creperen.
  Dat krijg je met dat afgeknijp van Lotje.

 2. John

  Petpark Utrecht. Zijn er nog weekenden dat de binnenstad wel bereikbaar is?

 3. Willemradio

  Nou dan kan ik mijn live uitzending van 15:00 tot 18:00 uur bij de Concertzender wel vergeten. Ganzenmarkt onbereikbaar ZELFS voor de fiets. Gewoon TE zot voor woorden. Heb begin deze week pas eens ergens kunnen lezen (in een strooifoldertje) dat de gehele binnenstad onbereikbaar is. Werd ALLEEN maar rond gedeeld IN de binnenstad, de rest van de bevolking hoeft daar dus NIETS van te weten. Hoezo COMMUNICEREN !!!!!!! Ja daar moet de ambtenaren van Utrecht nog veel van leren.

 4. Marco

  Wat vervelend dat u er last van heeft. Echter vinden de 1.000’den deelnemers het een fantastisch evenement om aan mee te doen. 1000den voor : 1 tegen. Dan is de vergelijking snel gemaakt. Helaas kunnen ze hierom het complete evenement niet voor aflasten.

 5. Pieter

  Ik vind de informatie op de website van de Singelloop wel verhelderend: http://www.singellooputrecht.nl/evenement/bereikbaarheid/afsluiting-van-wegen/. Er staat dat het parcours overgestoken mag worden (op sommige momenten) en onderaan de pagina staat een link naar een handig kaartje.

 6. Charles

  @ Marco

  Nogal simpel geredeneerd hoor. In de binnenstad wonen ook 1000den (duizenden) bewoners. En die worden er onderhand doodziek van dat door al die evenementen de binenstad zo vaak ontoegankelijk is.

 7. Luuk Upuuk

  Ze zijn zeker aan het lobbyen om de marathon van Parijs over 5 jaar naar Utrecht te halen?

 8. Rene

  Precies de reacties die ik hier had verwacht. Mensen die boven een terras gaan wonen en klagen dat het geluidsoverleg geven. Mensen die aan het museumplein gaan wonen en zeuren dat er een feest is op koningsdag. Nou nou, we hebben het maar zwaar met z’n allen.

  In het centrum van de stad zijn nou eenmaal geregeld evenementen, ja. Wat krijgen we daarvoor terug? Gezelligheid, levendigheid,.. En de ondernemers die niet bereikbaar zijn? Agh, er zijn genoeg (horeca, hospitality) ondernemers die juist profiteren van deze extra aanloop (pun intended). Mocht je het vervelend vinden kun je altijd nog in een hutje op de hei gaan wonen…

 9. Maarten

  @Charles: speak for yourself. Ik woon in de binnenstad en van mij mogen er nog veel meer evenementen bij! Trots op Utrecht als festivalstad!!!

  Die ongelooflijk negatieve instelling die sommige mensen erop na houden: ga elders wonen en ajb niet in een stedelijk gebied waar u weer steen en been gaat klagen! U en uw omgeving zijn dan zoveel beter af. Ciau!

 10. Peter

  Heb als bewoner van dit gebied geen informatie ontvangen. Moet nu andere plannen gaan maken voor de zondag want blijk ineens de stad niet uit te kunnen: heel fijn. Duizenden voor en tienduizenden tegen denk ik? In elk geval meer dan 1 inwoner die er hinder van ondervindt. Er zijn nogal wat van dit soort ‘lopen’ bedacht ondertussen. Dat klagende stadsbewoners maar een ‘hutje op de hei” moeten opzoeken: misschien is het ook een idee als we voortaan een rondje gaan rennen op de hei, kun je makkelijk afzetten en wie er een feest van wil maken gaat daar naar toe en beperkt anderen niet in hun bewegingsvrijheid. Iedereen heeft recht op zijn plek in de stad, het kan nooit kwaad om aandacht te hebben voor de overlast voor anderen, niet meteen wegzetten als zeurpieten dus. Is een ‘loopevenement’ echt onlosmakelijk verbonden met het wonen of werken in de stad, ik dacht het niet.

 11. Otto

  Misschien moeten de zuurpruimen op dit forum zelf eens beginnen met hardlopen. Echt, het is heel gezond voor lichaam én geest. Loop je al je negativiteit eruit.

  Overigens, @Charles, wonen er ook duizenden in de binnenstad die hier geen enkel probleem mee hebben. Speak for yourself please!

 12. Marvin

  Dank Rene

 13. Katja

  Kom op mensen, de Singelloop is er al sinds 1925. Een beetje mededogen met een 91 jarige.

 14. Edward

  @ Peter
  Of je bereidt je voor en zet je auto of fiets ergens neer waar je de stad wél kunt verlaten. De stad is veel vaker wel bereikbaar dan niet, dus voor de enkele keer dat én de stad niet bereikbaar is én jij de stad moet verlaten lijkt mij prima iets te regelen, al kost het je wat extra moeite.
  Maar ach, men kan ook eindeloos in het negatieve blijven hangen… Tegenwoordig is dat toch de standaard hier op DUIC, dus waar maak ik me nog druk op.

 15. R. Kampen

  Ik reageer nooit op fora. Dit is mijn eerste keer. Maar ik erger me als bewoner van Utrecht Oost aan het feit dat ik mijn eigen woonwijk nauwelijks in en uit kan, niet met goed fatsoen bezoek kan ontvangen enz. Hardlopen kan toch overal?

 16. Willem

  @wim: hahahahahaha. Ga je nou Van Hooidonk een sinds 1925 bestaand evenement verwijten?!?!
  Sukkol!

 17. Sanne

  Ik heb jaren in de Zadelstraat gewoond en echt genoten van de hardloopevenementen, demonstraties, optochten en de Tour de France die ik vanuit mijn raam kon bewonderen! Dit jaar woon ik er helaas niet meer, maar ga ik voor het eerst zelf meedoen aan de Singelloop! De gezelligheid en saamhorigheid van alle deelnemers en supporters hebben mij alleen maar gemotiveerd!

 18. Johan Gramser

  Als je met de bus vanuit Driebergen langer onderweg bent naar het centrum van Utrecht doordat er een omleiding is ivm een hardloopevenement probeer ik nog te snappen. Maar dat je dan weer bij het station in Driebergen een half uur moet wachten op een buschauffeur die uit Utrecht moet komen en daar kennelijk de stad niet uit kon slaat natuurlijk nergens op. Sommige busreizigers waren hier aardig de dupe van. En lopen hoeft toch niet midden in de stad?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).