Boulderhal Energiehaven Utrecht: ‘Onbegrijpelijk dat wij nog niet open mogen’ | De Utrechtse Internet Courant Boulderhal Energiehaven Utrecht: ‘Onbegrijpelijk dat wij nog niet open mogen’ | De Utrechtse Internet Courant

Boulderhal Energiehaven Utrecht: ‘Onbegrijpelijk dat wij nog niet open mogen’

Boulderhal Energiehaven Utrecht: ‘Onbegrijpelijk dat wij nog niet open mogen’
Boulderhal Energiehaven
Boulderhal Energiehaven aan de Elektronweg in Utrecht vindt het onbegrijpelijk dat ze op zijn vroegst pas op 1 september weer open mogen gaan. Eigenaar Floriaan Drewes vindt het jammer dat de overheid geen onderscheid maakt en alle binnensportlocaties over één kam scheert.

Boulderhal Energiehaven aan de Elektronweg in Utrecht vindt het onbegrijpelijk dat ze op zijn vroegst pas op 1 september weer open mogen gaan. Eigenaar Floriaan Drewes vindt het jammer dat de overheid geen onderscheid maakt en alle binnensportlocaties over één kam scheert.

Drewes zegt dat zijn boulderhal beschikt over een goed ventilatiesysteem en dat er genoeg ruimte is voor mensen om gepaste afstand te houden. Ook is er een uitgebreid protocol opgesteld dat ervoor moet zorgen dat er veilig gesport kan worden.

“Daarin staat onder andere dat de kleedkamers gesloten blijven, mensen zowel voor als na het klimmen hun handen moeten wassen, een maximum aantal klimmers tegelijk binnen wordt gelaten en iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Op verschillende plekken in de boulderhal hangen posters waarop de regels nog een keer staan uitgelegd.”

Voorhoede

Het protocol is opgesteld in samenwerking met verschillende belangenorganisaties en vervolgens gedeeld met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Volgens Drewes hebben zij het protocol goedgekeurd. “Ik had daarom ook verwacht dat wij in de voorhoede zouden zitten van bedrijven die weer geopend mogen worden.”

Drewes vindt het onbegrijpelijk dat er straks wel dertig mensen in een bioscoopzaal mogen zitten, waaronder personen uit de risicogroep, maar dat jonge fitte mensen niet in een veilige omgeving mogen sporten.

Fysieke en mentale gezondheid

De eigenaar zegt zich te realiseren dat niet iedere binnensportlocatie aan de eisen kan voldoen, maar hij hoopt dat er nog een onderscheid gemaakt gaat worden. “Wij bieden iets aan waarbij mensen aan hun fysieke en mentale gezondheid werken. Iets dat juist nu belangrijk is. Hopelijk gaat men dit inzien en kunnen wij ook binnenkort weer open.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Dit soort geluiden gaan we de komende weken nog heel heel veel horen van terecht klagende ondernemers en dat heeft het kabinet echt aan zichzelf te danken met dit volstrekt onnavolgbare random dartpijl-beleid (we gooien we wat en wat we raken mag weer open).

  Theaters tot 100 man? Mogen wel… Scholen ook. Dit soort ondernemingen mogen niet open, waar dit nota bene een onderneming betreft waar de risicogroep (50+) normaliter niet eens komt! Hier komen jonge ouders en kinderen tot een jaar of 10….NUL risico.

  Het is allemaal werkelijk zo krom als een hoepel! Niemand die hier met z’n verstand bij kan…Het slechtste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog begaat hier opnieuw een enorme fout, waar de oplossing zo verschrikkelijk simpel is:

  Alle ondernemingen weer open voor iedereen onder de 50-, en 50-plussers blijven social distancing toepassen. Economie gered, 60% van de bevolking weer helemaal vrij, nul risico voor overbelasting in de zorg.

  Hier is het laatste woord nog niet over gesproken. Dit kabinet zal vroeg of laat rekenschap moeten afleggen voor dit onnavolgbare dronkenmansgezwalk.

 2. amy

  alsof al die vieze handjes op die klimmuren geen corona verspreiden..

 3. Gerard Brugmans

  Ondernemers buitelen nu als kleuters over elkaar heen met schoolpleinteksten als: “ja maar hij mag wel, ik wil ook!” Kennelijk willen ze allemaal heel graag meehelpen aan het aanjagen van die tweede besmettingsgolf. Want de lockdown die dan volgt zal een stuk minder ‘intelligent’ zijn, maar simpel, streng en duidelijk. En daar houden ondernemers van…

 4. Berend

  Onder de noemer horeca kan je 30 M/V binnenlaten?

 5. Koel Hoofd

  @Amy, handen kan je wassen (te veel moeite voor 80% van de hollander) en muren kan je schoonmaken.

  De horeca en subcultuur sector voortrekken boven alle andere sectoren (die moeten verplicht eerst “duurzaam” worden) is een politieke keuze. Verkiezingen komen er aan en D66 (horeca en cultuur ciruclair minnend) en VVD (stem van het groot kapitaal) zitten in het kabinet en willen daar blijven.

 6. Wim

  Elk besluit dat genomen wordt heeft voor en tegenstanders, als een ieder zijn argumenten goed onderbouwt dan zal uiteindelijk goede besluiten genomen worden en deze versnelt of vertraagd worden uitgevoerd.
  Roeptoeteren heeft geen zin en ook niet een regering uitmaken voor dronkenmangezwalk.

 7. Ernst

  Veel sportlocaties hebben kleedkamers en douches die meestal niet zo ruim zijn. Ik denk dat daar het knelpunt zit. Ik snap ook dat de overheid geen zin heeft om elke sport locatie te inspecteren om te kijken of die wel of niet kunnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).