Burgemeester tekent contract van La Vuelta Holanda | De Utrechtse Internet Courant Burgemeester tekent contract van La Vuelta Holanda | De Utrechtse Internet Courant

Burgemeester tekent contract van La Vuelta Holanda

Burgemeester tekent contract van La Vuelta Holanda
In 2015 ging de Tour de France van start in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek
Burgemeester Jan van Zanen heeft zaterdagmiddag in het Spaanse Torrevieja zijn handtekening gezet onder het contract van La Vuelta Holanda 2020. Volgend jaar start de Spaanse wielerronde in Utrecht.

Burgemeester Jan van Zanen heeft zaterdagmiddag in het Spaanse Torrevieja zijn handtekening gezet onder het contract van La Vuelta Holanda 2020. Volgend jaar start de Spaanse wielerronde in Utrecht.

De Vuelta van dit jaar start zaterdag in Torreviaja met een ploegentijdrit. “Vandaag de ploegentijdrit beleven en me laten inspireren voor volgend jaar. Kijk er nu al naar uit”, aldus de burgemeester.

Ook wethouder Klaas Verschuure was erbij in de Spaanse kustplaats. “Op uitnodiging van La Vuelta nemen burgemeester Jan van Zanen en ik een kijkje achter de schermen van de organisatie rond de start van de Vuelta 2019”, zei de wethouder eerder deze week.

2020

Op vrijdag 14 augustus 2020 start de Vuelta in Utrecht. De eerste dag wordt een ploegentijdrit gereden. De rit start op het Jaarbeursplein, gaat onder meer over de Catharijne- en Maliesingel richting Overvecht en keert terug via Leidsche Rijn naar het Jaarbeursplein.

De tweede etappe start in ’s-Hertogenbosch en komt aan in Utrecht op het Utrecht Science Park. De derde etappe trekt door Noord-Brabant en heeft Breda als start- en finishplaats.

Na een etappe van de Giro d‘Italia in 2010 en de start van de Tour de France in 2015 is dit de derde grote wielerwedstrijd die naar Utrecht komt. De Spaanse ronde duurt drie weken.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Walter

  Ach het kost maar 14 miljoen euro,volgend jaar de gemeentebelastingen weer omhoog,wat zijn we blij!!

 2. BramD

  Vreselijk

 3. Rob Huibers

  Na de Vuelta start is Utrecht de enige stad ter wereld die alle grote rondes heeft ontvangen. Bron: https://www.touretappe.nl/

 4. Rob Huibers

  En dat wordt nu natuurlijk de kop, hè: Utrecht wordt eerste etappeplaats van de alle drie de grote wielerrondes.

 5. woutvr

  Ja, interessant. Kost het wat, en wie kost het wat, of levert het wat op en aan wie? En is dat wel nodig: nog meer bezoekers aan de stad?

 6. MJPD

  Het kost wat, maar als je de gemeente Utrecht vraagt om de wijk of de verkeersveiligheid te verbeteren, is er nooit budget beschikbaar.

 7. BramD

  Dat stuk op de foto zou toch afgesloten worden voor fietsers?

 8. Bernhard

  Van mij hoeft het niet.

  Verder sluit ik me aan bij ‘woutvr’. Kost het de stad alleen maar geld, of levert zo’n sportevenement ons ook iets op? En hoeveel Utrechters zitten er te wachten op een wielerronde?

 9. bee

  eigenlijk moet die organisatie betalen om hier te starten,door alle rompslomp en ergernissen die het met zich mee brengt.

 10. Viktor Fedora

  Zes van de zeven reacties zijn niet enthousiast, voorzichtig gezegd.
  Zou dat iets kunnen betekenen?

 11. René

  @ Viktor. Volgens mij betekent dat helemaal niets. De meeste reacties op de Duic zijn doorgaans negatief over alles wat het gemeentebestuur besluit en/of doet, terwijl onder meer uit de achtereenvolgende verkiezingsuitslagen blijkt dat het overgrote deel van de Utrechtse bevolking dit alles in grote lijnen steunt. Ook zal uit de grote bezoekersaantallen aan de Vuelta (wederom) blijken dat veel inwoners zich (net als in de komst van de Giro en de Tour ook) in de komst van de Vuelta kunnen vinden.

 12. Willem

  @rene de stemmingsuitslag zegt natuurlijk helemaal niets over de vraag of we het wel of niet eens zijn met de komst van dit evenement. Kan me niet herinneren dat de Vuelta in een van de verkiezingsprogramma’s genoemd werd als speerpunt.

 13. Jos

  @ René

  Je vergist je terdege.

  De meeste bezoekers komen van buiten. Die weten niet ten koste van wat de bedragen voor de Tour tot stand zijn gekomen (flink bezuinigd op buurt-verenigingsleven en sportverenigingen, dat voor ene periode van jaren en dat voor een eenmalig iets).

  Utrecht heeft achteraf flink extra kosten moeten maken, waar van te voren over volgehouden is dat het niet zou zijn, bovenop de 5 miljoen. Bijvoorbeeld voor alle hotelkamers die toch niet gebruikt zijn, maar wel ingeboekt waren.

  De lokale middenstand heeft tijdens de Tour nauwelijks extra verdiend. Dat was al becijferd. De vraag is dus wie er wel beter van is geworden, op wat hoteliers en grote sponsoren na.

  De vraag is of Utrecht als stad, dus meer dan een paar bedrijven, er 5 miljoen op vooruit is gegaan. Want dat heeft het feestje gekost. Dat hebben de inwoners met zijn allen betaald en extra betaald, want er is dus ook nog flink veel geld weggehaald bij Utrechtse initiatieven en dat voor jaren achtereen.

 14. Anne Marie ten Berge

  @ René: Van Zanen blijkt een scheef-fietser te zijn. Hij ondertekent het Vuelta contract namens de burgers van de Stad Utrecht. Maar volgens de Europese regels is Jan van Zanen GEEN vrij gekozen burgemeester, zoals in de rest van het, wél democratisch gezinde Europa. Het gaat bij mij niet om de Vuelta maar om fatsoen. Je mag je als prominent lid van de partij voor Volk en Democratie (VVD) niet a-democratisch gedragen. Van Zanen heeft de bevolking van Utrecht NIETS gevraagd. Ook bij de de Tour en de Giro is ons niets gevraagd. zodat er geen meerderheid aan te wijzen was die het wél ziet zitten dat Utrecht zich als een wereldstad gedraagt, zodat wij straks omkomen in het toerisme.als de stad is dicht gebouwd met hotels en horeca. En…beste René als het zo moet gaan als de VVD van Jan Van Zanen het wil, zijn de verkiezingsuitslagen in dit a-democratische Utrecht absoluut niet relevant.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).