Dafne Schippers ontbreekt op NK Atletiek in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dafne Schippers ontbreekt op NK Atletiek in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dafne Schippers ontbreekt op NK Atletiek in Utrecht

Dafne Schippers ontbreekt op NK Atletiek in Utrecht
Dafne Schippers zal niet in actie komen tijdens de NK Atletiek in Utrecht van 13 tot en met 16 juli. Dat maakte de Atletiekunie zojuist bekend.

Dafne Schippers zal niet in actie komen tijdens de NK Atletiek in Utrecht van 13 tot en met 16 juli. Dat maakte de Atletiekunie zojuist bekend.

“Vanmorgen, na de sluiting van de officiële deadline voor inschrijving, kregen we helaas het bericht dat wereldtopper Dafne Schippers niet in actie zal komen op de ASICS NK Atletiek”, aldus het persbericht. “Momenteel wordt volledige prioriteit gegeven aan een optimale voorbereiding op de WK Atletiek in Londen begin augustus.”

De Atletiekunie en Schippers betreuren het enorm dat zij niet op haar geboortegrond zal uitkomen.

Naast Dafne ontbreken ook Susan Krumins, Churandy Martina en Maureen Koster in Utrecht. Zowel Martina als Koster komen in actie op de Diamond League in Rabat datzelfde weekend.

 

4 Reacties

Reageren
  1. Herman

    Zwak hoor!
    En dan wordt er notabene een brug naar haar vernoemd, getuigd van weinig dankbaarheid en de wil om de sport uit te dragen.

  2. Marko

    @Herman. Om die brug heeft ze natuurlijk niet gevraagd. Haar taak is niet om haar lokale fans te belonen, maar wel op top te presteren op het hoogste niveau. Als rennen in Utrecht dat laatste verhinderd dan heb ik liever niet dat ze hier loopt.

  3. zooibak

    @Herman: Dat heeft niets met dankbaarheid te maken. Voor een NK is flink wat vorobereiding nodig. Voor een WK nog meer. Een WK is nu eenmaal een belangrijkere wedstrijd dan het NK. Niet meer dan normaal dat Dafne daar meer aandacht aan geeft!

  4. Bert

    @herman ik zou ook heel dankbaar zijn met een brug die naar je wordt vernoemd, die al dik vertraags is, voordat er uberhaupt een steen is gelegd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).